Bartın Belediyesi Meclisi, 2023’ün ilk toplantısını gerçekleştirdi

Bartın Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. 2023 yılının Ocak Ayı Toplantısı’nda 18 yeni gündem maddesi, 7 gündem maddesi Aralık ayı toplantısında komisyonlara havale edilen konuları içeren dosyalar olmak üzere 25 madde görüşüldü. Meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı yeni yılın ilk toplantısında geçtiğimizde günlerde Gelecek Partisi’nden istifa eden Belediye Meclisi Üyesi Onu Özkaya da “Bağımsız” olarak katıldı. Tüm maddelerin görüşülmesinin ardından da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Bartın Belediyesi’nde Sözleşmeli olarak çalıştırılan Bilgisayar Mühendisi, Makine Mühendisi, Çevre Mühendisi, Ulaşım Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, Şehir Plancısı, Dekarotör, Biyolog, Programcı, Arkeolog, Sanat Tarihçisinin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi talebi ile Bartın Belediyesi’nde Sözleşmeli olarak çalıştırılan Programcı, İnşaat Mühendisi ve Jeoloji Mühendisinin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi talebi için Komisyon görüşmeleri için toplantıya ara verildi.
Bu haber 2023-01-06 15:42:23 eklenmiş ve 428 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK- Kübra Nur AK

 

 

Bartın Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı, geçtiğimiz Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 

 

Meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı yeni yılın ilk toplantısında geçtiğimizde günlerde Gelecek Partisi’nden istifa eden Belediye Meclisi Üyesi Onu Özkaya da “Bağımsız” olarak katıldı.

 

25 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda yeni gündem maddelerinin aynı sıra Aralık Ayı 2022 Meclis Toplantısında komisyonlara havale edilen maddeler de değerlendirildi.

 

2023 yılının ilk Meclis Toplantısında 18 yeni gündem maddesi bulunurken, 7 gündem maddesi de Aralık ayı toplantısında komisyonlara havale edilen konuları içerdi.

 

İki oturum şeklinde yapılan toplantıda gündemde 8. ve 19. maddesinde yer alan konuların görüşülmesi için toplantıya ara verildi.

 

Meclis tatil edilmeyecek!

 

Toplantıda; gündemde yer alan Belediye Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kayıt altına alınması hususu görüşülürken konu Meclis’in oy birliğiyle kabul edildi.

 

Belediye Meclisi toplantılarının her ayın ilk haftası yapılması ve tatil edilip edilmeyeceği konusu genel görüşmeye açılırken Meclis toplantılarının yine her ayın ilk haftası yapılması ve tatil edilmemesi kararı alındı.

 

Denetim Komisyonu oluşturuldu

 

Ardından da Belediyenin 2022 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu oluşturulması ve gerektiğinde diğer kamu kuruluşlarından katılacak üyelere ödenecek ücretin belirlenmesi talebi görüşüldü.

 

Denetim Komisyonu için AK Parti Grubu; Canan Çavuşoğlu ile Secaattin Aykan’ı, MHP Grubu Semih Kaptan ile Tuncay Maden’i, CHP Grubu Ümran Bayraktar’ı önerdi. Yapılan gizli oylamada Secaattin Aykan 15 oy, Canan Çavuşoğlu 15 oy, Tuncay Maden 17 oy, Semih Kaptan 16 oy, Ümran Bayraktar 14 oy aldı.

 

Ücretlerle ilgili konular Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek

 

Gündemde yer alan Meclis Başkan ve üyelerine meclis ve ihtisas komisyonu toplantılarına katıldıkları günler için ödenecek ücretin belirlenmesi talebi, Belediye İtfaiye Personeline 2023 yılı için ödenecek fazla mesai ücreti, Belediye Zabıta Personeline 2023 yılı için ödenecek fazla mesai ücreti, harcırah bedelinin belirlenmesi talebi ile Bartın Belediyesi’nde Sözleşmeli olarak çalıştırılan Bilgisayar Mühendisi, Makine Mühendisi, Çevre Mühendisi, Ulaşım Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, Şehir Plancısı, Dekarotör, Biyolog, Programcı, Arkeolog, Sanat Tarihçisinin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

Halk Otobüsleri güzergah talepleri için top komisyonda

 

Yine Ocak ayı gündeminde bulunan Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliğine güzergah ekleme talebi ile Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliğinde güzergah değişikliği yapılması talebi detaylıca görüşülmek üzere Trafik Komisyonu’na hava edildi.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi

 

Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kırtepe Mahallesi, tapuda 1452 ada, 91numaralı parselin satış talebi, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Demirciler Mahallesi, tapuda 1958 ada, 8 numaralı parselin satış talebi, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Esentepe Mahallesi, tapuda 1279 ada, 10 numaralı parselin satış talebi, Tuna Mahallesi, tapuda 1642 ada, 6 numaralı parseldeki Belediyeye hissesinin satışı talebi, Tuna Mahallesi, tapuda 1552 ada, 1 parsel no.lu taşınmaz üzerinde uygulama imar plan değişikliği talebi, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kemerköprü Mahallesi, tapuda 107 ada, 30 numaralı parselin satış talebi, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Balamba Mahallesi tapuda 1366 ada, 17 numaralı parselin satış talebi ile Balamba Mahallesi, tapuda 1381 ada, 7 parsel no.lu taşınmaz üzerinde uygulama imar plan değişikliği talebi ile ilgili dosyalar da Meclis’in oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

Plan ve Bütçe’den gelen raporlar kabul edildi

 

Geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesi’nde Sözleşmeli olarak çalıştırılan Programcı, İnşaat Mühendisi ve Jeoloji Mühendisinin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi talebi de yeniden Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

 

Ardından da yine geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, İşyeri açma ruhsat harçlarının belirlenmesi talebi görüşülecek kabul edildi.

 

Komisyon’dan gelen imar konuları kabul edildi

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Tuna Mahallesi, tapuda 506 ada, 163 parsel ile 1923 ada, 1 parsel nolu parsellere ilişkin emsal bedelin ödenmesi ya da imara açılması talebi, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Maliye Hazinesine ait Çayır Köyü, tapuda 102 ada, 41 parsel nolu taşınmazın kullanıcısı Bartın Belediyesi olduğundan bahse konu taşınmazın Maliye Hazinesinden tahsisinin yapılması konusu, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Şiremirçavuş Mahallesi, tapuda 2062 ada, 1 numaralı parseldeki Belediyeye ait hissenin satışı talebi, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Dallıca Köyü, tapuda 1769 ada, 1 parsel no.lu taşınmazın kuzeyinde yer alan park alanında trafo alanı ayrılması amacıyla hazırlanan nazım ve uygulama imar planı değişikliğine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünün inceleme raporu, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Şiremirtabaklar Köyü, tapuda 174 ada, 9 parsel nolu taşınmazın güneyinde bulunan park alanı içerisinde trafo yeri ayrılmasına ilişkin olarak hazırlanan nazım ve uygulama İmar Planı değişikliği talebi yapılan oylamalarda Meclis’in oy birliğiyle kabul edildi.

 

Toplantıya ara verildi

 

Tüm maddelerin görüşülmesinin ardından da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Bartın Belediyesi’nde Sözleşmeli olarak çalıştırılan Bilgisayar Mühendisi, Makine Mühendisi, Çevre Mühendisi, Ulaşım Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, Şehir Plancısı, Dekarotör, Biyolog, Programcı, Arkeolog, Sanat Tarihçisinin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi talebi ile Bartın Belediyesi’nde Sözleşmeli olarak çalıştırılan Programcı, İnşaat Mühendisi ve Jeoloji Mühendisinin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi talebi için Komisyon görüşmeleri için toplantıya ara verildi.

 

Ücretler belirlendi

 

Komisyon görüşmelerinde Bilgisayar Mühendisi, Makine Mühendisi, Çevre Mühendisi, Ulaşım Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, tam zamanlı sözleşmeli personel net ücretinin 15 bin 417 lira 84 kuruş, Şehir Plancısının 15 bin 417 lira 84 kuruş, Dekarotör’ün 12 bin 531 lira 86 kuruş, Biyolog’un 12 bin 433 lira 46 kuruş, Programıcı’nın 12 bin 556 lira 14 kuruş, Arkeolog’un 13 bin 917 lira 15 kuruş, Sanat Tarihçisi’nin 12 bin 531 lira 86 kuruş olarak belirlendi. Programcı tam zamanlı sözleşmeli personel net ücreti; 12 bin 556 lira 14 kuruş, İnşaat Mühendisi 15 bin 417 lira 84 kuruş, Jeoloji Mühendisinin 15 bin 417 lira 84 kuruş olmasına karar verildi.

 

Meclis’te yapılan oylamada Komisyondan gelen raporlar kabul edildi.

 

 

“Alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum”

 

 

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantımızı Belediye Meclis Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Belediye personelimizle, halkımızla, Belediye Başkan Yardımcılarımızla ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz toplantımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Toplantı, Bartın Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısının 2 Şubat Perşembe günü saat 16.00’da yapılmasına karar verilmesinin ardından sona erdi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediye Meclisi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›