“Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ve teşkilat başkanlarının da katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, iktidara gelişlerinin 20 yılını geride bıraktıkları şu günlerde yeni bir imtihanın daha eşiğinde olduklarını belirterek “Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. Milletin kurduğu, iktidara getirdiği ve her mücadelesinde yanında yer aldığı bir siyasi teşekkül olarak tarif ettiğimiz AK Parti’nin, bu imtihanı da başarıyla geçmesini sağlamak öncelikle bizlerin, buradaki heyetin sorumluluğundadır” dedi.
Bu haber 2023-01-06 15:39:43 eklenmiş ve 388 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Yıldırım ve İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ile birlikte AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen 160. Genişletişmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

 

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının ardından AK Parti İl Başkanı Kalaycı, İl Başkan Yardımcısı Ayhan Tepe ile birlikte Erdoğan’ın katılımıyla Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığınca gerçekleştirilen “AK PARTİ'M Mobil Uygulaması” tanıtım programına katılım sağladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İl Başkanları Toplantısı’nda konuşma yaparak tüm milletin büyük umutlar ve heyecanlarla girdiği 2023’ün, hayırlara vesile olmasını temenni etti.

 

Kuruluşlarının 21,5 yılını ve iktidara gelişlerinin 20 yılını geride bıraktıkları şu günlerde yeni bir imtihanın daha eşiğinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. Milletin kurduğu, iktidara getirdiği ve her mücadelesinde yanında yer aldığı bir siyasi teşekkül olarak tarif ettiğimiz AK Parti’nin, bu imtihanı da başarıyla geçmesini sağlamak öncelikle bizlerin, buradaki heyetin sorumluluğundadır” diye konuştu.

 

“2023 yılına 11 milyon 241 bin üyeyle girdik”

 

AK Parti’nin, resmen kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bugüne kadar sadece girdiği her seçimi kazanmakla kalmadığının, milletin gönlündeki yerini de sürekli güçlendirdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gücün en müşahhas tezahürlerinden birini AK Parti’nin üye sayısında görmenin mümkün olduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Kuruluşumuzun ardından girdiğimiz ilk seçim yılı olan 2002’de üye sayımız 400 binler seviyesindeydi. Bir sonraki seçim yılı olan 2007’de üye sayımız 1 milyon 350 bine yükseldi. Ardından 2011’de üye sayımız 4,4 milyonu buldu. 2015 yılında üye sayımız 9 milyonun üzerine, 2018 yılında 10 milyon sınırına çıktı. Yargıtay Başsavcılığı tarafından açıklanan kayıtlara göre, 2023 yılına 11 milyon 241 bin üyeyle girdik. Bu eser hepinizin. Aslında parti kayıtlarımızda bu rakam 11 milyon 393 bine yaklaşıyor. Eksikleri tamamlayarak kısa sürede kayıtlarımızla Yargıtay Başsavcılığı rakamlarını birleştireceğiz.”

 

Diğer partilerin üye sayılarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların hepsini üst üste koyun, sonra ikiyle çarpın, yetmedi üçle çarpın; yine de AK Parti’nin üye sayısına yetişemiyor. AK Parti’nin üye sayısı, artık ilk 100 yılını devirmek üzere olduğumuz Cumhuriyet tarihimiz boyunca bir siyasi partinin erişebildiği en yüksek üye rakamıdır” dedi.

 

Türkiye gibi siyasi rekabetin oldukça sert yaşandığı bir ülkede, rekor üye sayısına ulaşmanın kolay olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aradan geçen 21 yıla rağmen ilk günkü heyecanla, inançla, azimle, kararlılıkla çalışarak bu başarıyı elde ettiklerini kaydetti.

 

“Sadece eser ve hizmet için çalışarak bugünlere geldik”

 

“Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek çıktıkları bu eser ve hizmet yolculuğunda gerçekleştirdikleri demokrasi ve kalkınma devrimleriyle millete verdikleri sözü tutmuş olmanın gönül huzuru içinde olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

 

“Hatırlarsanız, ülkeyi yönetme emanetini teslim aldığımızda, karşımızda yorgun ve kırgın ama aynı zamanda ‘Türkiye biziz’ iradesine sahip bir millet bulmuştuk. Her inançtan, her kökenden, her kesimden insanımızla topyekun milletimizi tüm alanlarda kendine ve devletine güvenen bir dünya gücü hâline getirmek en büyük şeref payemizdir. AK Parti’yi kuruluşundan bugüne üye sayısı ve seçim sonuçları itibarıyla hep zirvede tutan sır, işte budur. Akif diyor ya, ‘Allah’a dayan, saye sarıl, hikmete ram ol / Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol’. Bizler sadece Allah’a güvenerek, sadece millete dayanarak, sadece eser ve hizmet için çalışarak bugünlere geldik.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hâlihazırda, Bartın başta olmak üzere 81 vilayetin tamamında partiye yeni üye kazandırmak için gece gündüz gayret sarf eden teşkilat üyelerinin motivasyon kaynağının da bu olduğunu gayet iyi bildiklerini söyledi.

 

“Bizim için her yeni üye, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun hayata geçmesine verilmiş ilave bir omuzdur, ilave bir heyecandır, ekstra bir güçtür” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üye sayısını oluşturan her bir rakamı; ayrı bir dünya, ayrı bir birey olarak gönüllerinde yer edilen dava ve yol arkadaşlarıyla ahitlerinin yeniden seslendirilmesi olarak gördüklerini vurguladı.

 

“Bay Kemal, en ufak bir gayretin olmadı”

 

Türkiye’nin dört bir tarafını fabrikalarla, işletmelerle, turizm tesisleriyle donatarak, üretimi ve hizmet sektörünü büyüteceklerini söylediklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti de eleştirerek “Büyüttük mü? Büyüttük. Ne diyor beyefendi? ‘Hiçbir şeyleri olmadı, yapmadılar, bir hayırları yok’. Şimdi cumartesi günü biz Antalya’ya gideceğiz. Antalya’da Kumluca Belediyesi senin, Büyükşehir Belediyesi senin, peki sel afeti aldı Kumluca’yı götürdü. Senin belediyelerin orada ne yaptı? Bay Kemal, en ufak bir gayretin olmadı” diye konuştu.

 

“Siyasette dijitalleşmenin öncüsü de AK Parti’dir”

 

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde AK Parti Mobil Uygulama Tanıtım Toplantısı’na iştirak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da partililere hitap etti.

 

Bir yıldır yürütülen yoğun ve titiz bir çalışmanın ürünü olan önemli projenin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin hayata geçirilmesinde emeği olan başta AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’M Mobil Uygulaması’nın devreye girmesiyle teşkilat faaliyetlerini daha etkin, hızlı ve verimli şekilde yürüteceklerini söyledi.

 

Uygulama sayesinde, teşkilat mensuplarının kendi aralarındaki iletişimi geliştirerek koordinasyonu güçlendireceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel merkez ile taşra birimlerinin karşılıklı veri akışını hızlı ve güvenli bir şekilde sağlayacak uygulamanın özellikle sahadaki çalışmaları rahatlatacağını belirtti.

 

Sistemin teşkilat mensuplarının kendi aralarındaki iletişim ve iş birliğini kolaylaştırma yanında vatandaşların sorularını en doğru bilgiyle cevaplandırabilme imkânı da vereceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

 

“AK Parti’M Mobil Uygulaması ve Dijital Platformu’nun bilhassa kritik bir seçim arifesinde partimizin saha hâkimiyetini korumasına ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığımızı, geliştirdiği ve uygulamaya geçirdiği bu güzel proje için bir kez daha tebrik ediyorum. Her alanda ve konuda olduğu gibi siyasette dijitalleşmenin öncüsü de AK Parti’dir. Teşkilatımızın tüm mensuplarını AK Parti’M Mobil Uygulama ve Dijital Platformu’nu aktif bir şekilde kullanmaya davet ediyorum.”

 

“Hizmet yolculuğumuzu kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz”

 

Diğer partilerin vatandaşı sadece seçimden seçime hatırlarken günün 24 saati, yılın 365 günü insanların kapısını çaldıklarını, hâl ve hatırlarını sorduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Milletimizin tamamıyla tesis ettiğimiz gönül bağının yara almasına hiçbir zaman müsaade etmedik. Bugün de teşkilat olarak sahada en çok görünür olan, en fazla koşturan, en fazla faaliyet yürüten siyasi hareket biziz. Bakanlarımızla milletvekillerimizle il ve ilçe başkanlarımızla mahalle temsilcilerimizle partimize ve davamıza gönül vermiş tüm kardeşlerimizle yarın seçim olacakmış gibi gece gündüz demeden çalışıyoruz. Altılı masanın bileşenleri ve bileşmek isteyip bileşemeyenleri, ziyaret namına kendi genel merkezleri arasında mekik dokurken, biz her hafta bir ilimizde vatandaşlarımızla kucaklaşıyor, hasbihal ediyoruz. Onlar, vizyon ve proje olarak vatandaşın karşısına sadece boş lafla sosyal medya şovlarıyla çıkarken, biz yeni müjdelerle hizmet yolculuğumuzu kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “kapısı çalınmadık kimse bırakmama” anlayışla çalışmalara devam ettirdiklerine işaret ederek şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Her geçen gün, AK Parti ve Cumhur İttifakı ile altılı masa denilen derme çatma yapı arasındaki derin vizyon farkı ortaya çıkıyor. İnsanımız, daha kendi iç meselelerini bile çözmekten aciz bu ekipten hiçbir fayda gelmeyeceğini çok iyi görüyor. Bilhassa gençlerimiz, sadece hizmet ve icraat olarak değil teknolojiyi takip etme, teknolojiden faydalanma, yeni teknolojiyi kullanma noktasında da bunların umutsuz vaka olduğunu anlamıştır. Vizyon toplantılarına gelmeye tenezzül dahi etmeyen yabancı ekonomi komiseri ile görüntülü konuşmayı ileri teknoloji sananlar, aslında teknoloji özürlü olduklarını ortaya koymuşlardır. 25-30 yıl öncesinin teknolojisini, ‘İnsanımız teknoloji görsün’ diye millete yutturmaya çalışmak, kibrin ve cehaletin dik alasıdır. Dünyaya ve kendi insanına böyle çarpık bakan bir zihniyetin millî teknoloji hamlemizi, yani Togg’u, Kızılelma’yı, Anka’yı, Atak’ı, Gökbey’i, Millî Muharip Uçağımızı, MİLGEM projemizi idrak etmesi elbette mümkün değildir. Bunların teknoloji bilgisi meşhur bir filmimizde ki ‘Zeki Müren de bizi görecek mi?’ sahnesi ile anlatılan o seviyeyi henüz geçememiştir. Siyaset gibi teknolojiyi de çeyrek asır geriden takip eden bu arkaik ekibe, gençlerimize daha fazla mahcup olmadan kendilerine şöyle kapsamlı bir format atmalarını tavsiye ediyorum. Yakında, uzay programımızla yerli yazılımlarımızın küresel başarılarıyla yüksek teknolojili nice ürünümüzle bunların zihin dünyalarını altüst etmeyi sürdüreceğiz. Şayet, başlarını kendi aralarındaki kavgadan, dövüşten, çekişmeden kaldırıp bakabilirlerse bu başarılarımız belki onlara da ilham kaynağı olabilir. Tabii herkesin alacağı, nasibi kadardır.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimsenin ne dediğine, ne yaptığına bakmadan sözlerini millete söylemeye, hizmetlerini anlatmaya, sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

“Her zaman söylediğimiz gibi AK Parti olarak bizim icraatlarımızın yetiştiği yere vizontele muhalefetin hayalleri bile yetişemez” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknoloji dâhil her alanda günü kurtarmayı değil, istikbali inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

“Çok büyük emek verdik”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, planlarını yaparken de çeyrek asır, yarım asır sonrasını düşünerek hareket ettiklerine dikkati çekerek “Bu anlayışla son 20 yılda Türkiye’yi yüksek teknoloji alanında takip eden değil takip edilen ülke hâline getirmek için çok büyük emek verdik. Kurumsal altyapıyı oluşturarak, stratejik yol haritalarını belirleyerek, araştırma-geliştirme ekosistemini canlandıracak teşvik mekanizmalarını kurarak, insan kaynağımızı güçlendirerek, tarihî nitelikte adımlar attık. Araştırma-geliştirme merkezlerimizin sayısını sıfırdan aldık bin 249’a yükselttik” dedi.

 

“Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de tüm bu kritik hamleleri yaparken parti olarak kendilerini de ihmal etmediklerini belirterek “AK Parti’M Mobil Uygulaması ve Dijital Platformu rakiplerimize göre partimizin bu alandaki lider rolünü ortaya koyan çok iyi bir örnektir. Bu uygulamayla genel merkez ile il, ilçe, mahalle teşkilatları arasında dijital bir köprü de kurulmuş olacaktır. Seçim çalışmalarında bizlere ciddi avantajlar sağlayacağına inandığım bu uygulamanın tekrar teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Yüzyılı’nı aynı zamanda dijitalin yüzyılı yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’M uygulamasının geliştirilmesi ve kullanıma hazır hâle gelmesinde emeği geçenleri şahsı ve tüm AK Parti Genel Merkezi adına tebrik etti.

ETİKETLER : Bartın AK Parti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›