Bartın Konut Yapı, hayallerinizi projeye dönüştürüyor

Hayallerinizi projeye dönüştüren Bartın Konut Yapı, hayallerinizdeki evde yaşamanızı sağlarken prefabrik ve ahşap ev, bina yalıtımı, izolasyon, bahçe ve şantiye konteynerleri, montaj ve demontaj işlerinin yanı sıra emlak danışmanlığıyla da sektöründeki tecrübesiyle size özel çözümler, dayanıklı ve uzun ömürlü yapılar sunuyor.
Bu haber 2023-01-06 15:29:18 eklenmiş ve 528 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Konut Yapı, sektörel tecrübesiyle hazır yapı sektöründe, müşterilerine çelik yapılar, prefabrik yapılar, bahçe ve şantiye konteynerleri gibi yeni nesil yaşam alanlarında hızlı ve başarılı tasarımlarıyla hizmet veren hayallerinizi projeye dönüştürürken hayalinizdeki evde yaşamanızı sağlıyor.

 

Bu evlere ilgili arıtıyor!

 

Özellikle pandemi dönemi ve deprem sonrasında Bartın’da konut tercihlerinin değiştiğini belirten Bartın Konut Yapı ortaklarından Emin Arslan, hızla yükselen konut fiyatlarının da bu durumu etkilediğini ifade ederek “Ülkemizde yaşanan depremler ve pandemi Bartın’daki konut tercihlerini de etkiledi. Konut fiyatları da büyük bir hızla yükselirken ucuz ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik olarak piyasaya çıkan prefabrik konut, tiny house ve ahşap konteyner evlere de ilgi artmaya başladı. Ahşap bir evin çevre ile mükemmel uyumu ve ahşabın diğer inşaat malzemelerinden kaliteli ve dayanıklı olması ahşap evleri cazip hale getirmektedir. En son teknoloji ile geliştirilen çelik evler de depreme karşı, betonarme konutlara kıyasla 10 kat daha fazla dayanıklıdır. Pratik bir kullanıma sahip olan konteyner evler; bağ evi, kır evi, çiftlik evi, yazlık veya daimi yaşam alanı olarak da değerlendirilmektedir. Son dönemde deprem riski yüksek illerde de vatandaşlar daha güvenli olması nedeniyle prefabrik evlere yönelirken tiny house ve ahşap konteyner evler ise daha ziyade hobi bahçesi ve arsası olan kişilerin yazlık amaçlı olarak tercihleri arasında yer alıyor.  Dış görüntüsüyle birçok insanın beğenisini toplayan evlerin üretiminde çelik profiller, çelik bağlantı ekipmanları, alçıpanlar, kaplamalar gibi uzun ömürlü ve dayanıklı malzemeler kullanılıyor. Prefabrik evler; arsa ve inşaat yapımı şartlarının tamamlanması sonrası çok kısa süre içinde tamamlanabiliyor. Bu evlerin en büyük özelliği ise ekonomik olmaları... Kullanılan malzemeler istenildiği zaman sökülerek başka yere takılabilirken, sonradan ekleme yaparak genişletmek de mümkün oluyor. Sektörde yılların tecrübesiyle, oturmak istediğiniz ev ile alakalı bilgiler vererek çelik ev, konteyner ev ve ahşap ev formatında yapılara sahip olabilirsiniz. Uzman ekibimiz, istek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda, size en uygun ev tipini sunacak ve onay vermeniz durumunda hazırlıklara başlıyor” dedi.

 

“Attığımız her adımın insan yaşamına faydalı olmasına dikkat ediyoruz”

 

Binalarda yalıtım ve izolasyonun önemini anlatan Ahmet Özçelik de “Bir ısı yalıtım uygulamasında, yalıtım malzemesinin seçimi son derece önemli bir adımdır. Çünkü malzeme seçimini yaparken iklim, ısı iletkenlik değeri, yangın güvenliği gibi kriterlerin göz önünde bulundurulması gerekir. Malzemesi yanlış seçilmiş yada yanlış uygulanmış bir yalıtımdan istenilen verimin alınamayacağı açıktır. Binalarda tüketilen enerjinin yüzde 75'inden fazlası binanın ısıtılması veya soğutulması için kullanılıyor. Bu enerjinin ise büyük bir kısmı ısı yalıtımsız dış cepheler üzerinden kayboluyor. Kaliteli malzemeler ile uzman bir ekip tarafından yapıldığı taktirde binanın ömrü boyunca ısı kaybını önleyen ısı yalıtımı, enerji tasarrufu açısından oldukça fazla önem taşıyor. Isı yalıtımı binadan dışarıya ısı kaybını azaltırken enerji tasarrufu sağlıyor. Ortalama yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlayarak kendini 2-5 yıl içerisinde amorti ediyor. Sadece kış aylarında yakıt giderlerini değil, yaz aylarında da soğutma giderlerini azaltıyor. Yapının dayanıklılığını sağlayarak ömrünü uzatıyor. Özetle; yalıtım malzemesinin seçimi, binaya uygulanış evresi ve yalıtım kalınlığının belirlenmesi verimlilik açısından çok büyük önem arz ediyor. Bu nedenle bizler de konutlarda doğru malzemelerle attığımız her adımın insan yaşamına faydalı olmasına dikkat ediyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Konut Yapı prefabrik ahşap bina konteyner
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›