Memur ve emekliye zam oranı yüzde 30 olarak değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Bartın’daki binlerce memur ve memur emeklisi ile işverenleri de yakından ilgilendiren bir açıklamada bulunarak yüzde 25 olarak duyurulan memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30’a çıkardıklarını açıkladı. En düşük emekli maaşı da 5 bin 500 lira olurken Erdoğan, asgari ücret desteğini de 400 liraya yükseltme kararı aldıklarını söyledi.
Bu haber 2023-01-05 15:04:08 eklenmiş ve 322 kez görüntülenmiştir.

 

 

Asgari ücret desteği 250 liradan 400 liraya çıktı

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

 

Konuşmasının başında kabine ve grup toplantıları başta olmak üzere, milletin huzuruna çıktıkları her hükûmet ve parti programının bir eser ve hizmet şöleni şeklinde geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlere yaptıkları ziyaretlerdeki toplu açılış törenleri ve diğer programlarla bu şöleni illere de taşıdıklarını kaydetti.

 

“Çünkü bizim milletimize bir ahdîmiz var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eser ve hizmet siyasetiyle milletin gönlüne girdiklerini söyledi.

 

Milletin gönlündeki yerlerini sürekli güçlendirerek korumakta kararlı olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nın inşasını milletle birlikte gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Memur ve emekli maaşları için yüzde 25 olarak açıklanan maaş zammı bir gün sonra yüzde 30’a çıkarıldı.

 

Geçtiğimiz Salı günü Memur-Sen Konfederasyonu’nun düzenlediği, “Sözleşmeliye Kadro Şöleni”nde yaptığı konuşmada, “Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını, yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada da “Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz” dedi.

 

En düşük emekli maaşı da 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseltildi. Erdoğan ayrıca işverene verilen asgari ücret desteğinin 250 liradan 400 liraya çıktığını bildirdi.

 

“Biz işimize bakacağız”   

 

Milletin gönlündeki yerlerini sürekli güçlendirerek korumakta kararlı olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 

“Bunun için hem kendimiz hem teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız gece gündüz çalışıyor, mücadele veriyoruz. Varsın birileri, bizim emeğimizi, alın terimizi, gayretimizi iki çift lafla, iki satır sosyal medya mesajıyla çalmaya kalksın. Varsın birileri, kendi saplantılarını ülkenin ve dünyanın gerçeği sanarak hayal âleminde yaşamaya, kendi halkına ve devletine karşı kin kusmaya devam etsin. Biz işimize bakacağız.”

 

Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini “Biz eser ve hizmet siyasetimize bakacağız. Biz ülkemizi kalkındırmak, milletimizi müreffeh hâle getirmek için yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz. Biz ülkemizde hak ve özgürlük talebi karşılanmamış hiçbir kesim bırakmama azmiyle demokrasimizi güçlendireceğiz. Biz mazlumların sesi, mağdurların umudu olarak ülkemizi bölgesinde ve dünyada yükseltmeyi, yüceltmeyi sürdüreceğiz” diyerek sürdürdü.

 

Türkiye Yüzyılı’nın inşasını milletle birlikte gerçekleştireceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kalkınan, büyüyen, gelişen ülkemizin imkânlarını yatırımla, destekle, teşvikle, ücret artışıyla, yardımla milletimizin her kesiminin istifadesine sunacağız. Yeni yönetim sistemimizin sağladığı hızlı karar alma ve etkin uygulama kabiliyetini, programlarımızı, projelerimizi daha çabuk hayata geçirmek için kullanıyoruz. Ülkemizin bölgemizde ve dünyada artan siyasi, diplomatik, askerî gücünü her bir insanımızın hayatına olumlu katkılar sağlayacak kazanımlara dönüştürmeyi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

 

İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamalarından önemli bazı satır başları şöyle:

 

“Elbette yeni müjdeleri kamuoyuyla paylaşmayı da sürdüreceğiz. Kabine ve grup toplantıları başta olmak üzere milletimizin huzuruna çıktığımız her hükümet ve parti programımız bir eser hizmet şöleni şeklinde geçmektedir.

 

Geçtiğimiz 20 yılı sadece bir girizgah kabul ediyoruz, milletimizden 2023'te son defa ve güçlü bir destek istiyoruz. Son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor, ben bu seçim için söylüyorum. Bu seçime yönelik bütün gayretimizi ortaya koyacağız start değil bu finish, bunu bu şekilde başaracağız.

 

Geçtiğimiz yıl elektrikte yüzde 50, doğalgazda yüzde 75 devlet desteği sağladık. Karadeniz gazının ilk fazını mart sonunda faaliyete alıyoruz. Enerji, sağlık, toprak ve su verimliliği alanlarındaki bilimsel çalışmaları etkin şekilde destekleyeceğiz. Ayder ve çevresindeki çalışmaları bitirerek bölgesi herkesin beğendiği görünüme kazandıracağız.

 

“Orman köylülerimize müjde vermek istiyorum”

 

Orman köylülerimize müjde vermek istiyorum. Orman köylerimizde yaşayan 7 milyon vatandaşımız var. Onların gelirlerini artırarak refah seviyesini yükseltmek için yeni bir destek projesi hazırladık.

 

Geçen yıl 530 milyon lira olarak gerçekleşen, yüzde 20'si hibe olarak verilen Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) ödemeleri için bu yıl 1,2 milyar lira tahsis ettik. Kuraklığı engellemek için yeni proje başlatacağız. Tarım ürünlerindeki fiyat dengesini sağlamak için daha etkin mekanizmalar kuracağız. Et fiyatlarını dengede tutacak projelere ağırlık vereceğiz.

 

Asgari ücret desteği 400 liraya yükseldi

 

Özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmalarını asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldık.

 

Memur ve emekli zammı yüzde 30 oldu

 

Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz. En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz.

 

Başörtüsü için anayasa değişikliği teklifi

 

CHP tarafından bir gece yarısı sosyal medya üzerinden gündeme taşınan başörtüsüne hukuki güvence getirilmesi konusunu, anayasa teklifiyle aile kurumumuzu güçlendirecek ilave bir adımla birlikte kökünden çözme irademizin biz takipçisiyiz. Şayet bu teklif Meclis Genel Kurulu'nda 400'ün üzerinde bir oyla kabul edilirse biz önümüze gelen değişikliği onaylar ve yürürlüğe sokarız. Ama bu teklif 400'ün altında ve 360’ın üzerinde bir oy sayısıyla Meclis'ten çıkarsa zaten anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor.”

 

ETİKETLER : Bartın Cumhurbaşkanı memur zam emekli
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›