Bankoğlu: “Asıl sorumluların peşindeyiz”

TBMM Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu’ndaki milletvekilleriyle beraber Amasra’da maden faciasının yaşandığı maden sahasında incelemede bulunan CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, bu facianın asıl sorumluları ortaya çıkana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtirken “Bizler asıl sorumluların yani emri veren, uyarıları dikkate almayan ve günah keçisi işaret edenlerin peşindeyiz. Madenci şehitlerimizin ve ailelerinin acısı belki bir nebze azaltacak olan budur, adaletin yerini bulmasıdır. Elbette bu acıların yaşanmasına sebep olduğu halde kendini her şeyin üzerinde gören hadlerini bilmeleri ve cezalarını çekmesi en büyük amacımızdır. Böyle faciaların tekrar etmesine ancak doğru tartan bir adaletle engel olabiliriz” dedi.
Bu haber 2023-01-04 15:27:21 eklenmiş ve 407 kez görüntülenmiştir.

 

TBMM Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu, maden bölgesinde inceleme yaptı. 42 madencinin hayatını kaybettiği patlamanın olduğu ocakta yangın hala devam ettiği için ocağa inmeyen Komisyon Üyeleri, şehit madencilerin aileleriyle de görüştü.

 

 

yanı sıra, CHP’li Antalya Milletvekili Aydın Özer, İzmir Milletvekili Kani Beko, Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş’ın da bulunduğu 18 milletvekilinden oluşan Komisyon Üyeleri ilk olarak facianın yaşandığı Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesine (ATİM) geldi.

 

 

Komisyon Üyesi, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, incelemeye ilişkin açıklamada bulundu. Görevlerini bilerek yerine getirmeyenlerin derhal tespit edilerek cezalandırılması gerektiğini savunan Bankoğlu, “Komisyon üyeleriyle beraber ATİM ana aspiratör tesisleri, merkezi gaz izleme servisi, patlayıcı madde deposu, tahlisiye istasyonu ve elektrik atölyelerinde incelemelerde bulunduk. 14 Ekim 2022 tarihi ne acıdır ki sadece Amasra’nın değil ülkemizin en kara günlerinden birisi olarak tarihe geçti. Son 50 yılda 301 madencinin Soma’da yaşamını yitirdiği ve dünyanın en büyük ikinci ölümlü maden kazasının ardından bir madencimizi bile kaybetmememiz gerekirken; Amasra’da 42 canımız daha ihmal zincirlerine feda edildi. Görevlerini bilerek yerine getirmeyenlerin derhal tespit edilerek cezalandırılması gerekir. Madenci yakınlarına verilen hiçbir tazminat, anaya evladını, evladaysa babasını geri getiremez. Genç yaşında hayata doyamadan giden 42 madenciye hiçbir şey sağlamaz. Liyakatsizlik, adam kayırma, iş bilmezlik ve daha pek çok şey Soma’dan bu yana aynı ilgisizlikle sürüp gittiği için 42 eve ateş düştü. Komisyonumuzun yaptığı sekiz toplantıda saatlerce sunum yapıldı. Yetkililer görev alanlarına ilişkin teknik ve diğer konulara ilişkin açıklamalar yaptı. Bizler asıl sorumluların yani emri veren, uyarıları dikkate almayan ve günah keçisi işaret edenlerin peşindeyiz. Madenci şehitlerimizin ve ailelerinin acısı belki bir nebze azaltacak olan budur, adaletin yerini bulmasıdır. Elbette bu acıların yaşanmasına sebep olduğu halde kendini her şeyin üzerinde gören hadlerini bilmeleri ve cezalarını çekmesi en büyük amacımızdır. Böyle faciaların tekrar etmesine ancak doğru tartan bir adaletle engel olabiliriz” dedi. (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : TBMM Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Aysu Bankoğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›