“Matematik Seferberliği” açılış programı düzenlendi!

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerin matematik becerilerinin geliştirilmesi amacıyla birçok proje hayata geçiriliyor. Bu kapsamda; Bartın’da Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Matematik Seferberliği kapsamında yapılan çalışmaların il genelinde yaygınlaştırılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Bartın Belediye Parkında açılış programı gerçekleştirildi.
Bu haber 2023-01-04 15:22:12 eklenmiş ve 477 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde “Matematik Seferberliği” başlatılmıştı.

 

 

Millî Eğitim Bakanlığı’nca 27 Temmuz 2022'de başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında uygulanan projeler, artarak devam ederken “Eğlen, Keşfet, Öğren” sloganıyla oluşturulan Matematik Seferberliği çalışmaları, https://matematik.eba.gov.tr internet adresi üzerinden uygulamaya geçen Matematik Dijital Platformu sayesinde matematiğin günlük hayattaki yeri konusunda öğrencilerde önemli bir farkındalık sağlıyor. Platform, matematiğin günlük hayattaki yerini animasyon, video ve etkileşimli içerikler sunarak öğrencilerin keşif süreçlerini destekliyor, sınıfta edindikleri kazanımları da oyunlarla pekiştiriyor.

 

 

Bu kapsamda; Bartın’da Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Matematik Seferberliği kapsamında yapılan çalışmaların il genelinde yaygınlaştırılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Bartın Belediye Parkında açılış programı gerçekleştirildi.

 

 

Açılışa, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş başta olmak üzere çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

Acar: “Bizim birinci önceliğimiz matematik”

 

 

Programın açılış konuşması gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, matematiğin hayatın içinde olduğunu vurgularken seferberlik kapsamında yürütülen çalışmalardan da bahsederek şunları söyledi:

 

 

“Ülkemizde Matematik dersi deyince veya İngilizce dersi değince öğrencilerimizin bir çekingenliği vardır. ‘Ben matematiği yapamıyorum’. Hatta 1’inci sınıftan itibaren öğrencilerimiz matematiğe karşı bu şartlı negatif bakışını bir türlü kıramazlar ve velilerde buna ön ayak olurlar aslında ve bütün takviye etüt derslerinde ve Destekleme Yetiştirme Kursları’nda (DYK) bizim birinci önceliğimiz matematiktir. Bundan yola çıkarak Milli Eğitim Bakanlığımız bu sene 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başından itibaren ülkemizde ‘Matematik Seferberliği’ başlattı. Tabi bu matematik seferberliğinden kastımız; okul öncesi çağından itibaren öğrencilerimize aslında matematiğin hayatımızın içinde olduğu, bizim onu her gün her an yaşadığımızı hissettirmekti. Evimizin çatısının bir prizma olduğu, kalemimizin üçgene benzediği, masamızın altıgen olduğu, sıramızın dikdörtgen olduğu gibi esasında matematik hayatımızın içinde.

 

 

“Matvivor” düzenlenecek!

 

 

Buradan yola çıkarak Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilk önce Bartın Üniversitemizin ilköğretim matematik bölümü hocalarımızla biz bir istişare toplantısı yaptık. Ve öğrencilerimizi matematik bölümüne, üniversitemize gezi düzenledik. Daha sonrasında Yönetim Bilişim Sistemi Bölüm Başkanımız 5’inci sınıf öğrencilerimizi üniversiteye kabul ettiler. Daha sonra tasarım düşüncesi odaklı TÜBİTAK etkinlikleri yaptık. Sonrasında üniversitemizde bir matematik tiyatrosu gerçekleştirdik.  Nasip olursa da 2023’ün ilk gününden itibaren dünya matematik günümüz var 14 Mart. Yine matematik tiyatrosuna eş olaraktan Survivor’a benzer bir yarışma olarak ‘matvivor’ düzenleyeceğiz. Yine bir matematik yarışması. Dolayısıyla hem beceri tasarım atölyelerimizle hem akıl zekâ oyunlarımızla biz okul öncesi çağından itibaren çocuklarımıza artık matematiği yaparak, yaşayarak, öğreterek bu matematik üzerindeki olumsuz algıyı kıracağız. Emeği geçen başta AR-GE birimimiz olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerime şükranlarımı sunuyorum.”

 

 

Vali Arslan: “Milli Eğitim Bakanlığımız çok güzel bir faaliyeti hayata geçiriyor”

 

 

Projeyle öğrencilerin matematik dersini daha çok seveceklerini belirten Vali Arslan, “Gerçekten ben de 3 çocuk annesi olarak bunun farkındayım. Biz de evde konuşurken hep söylediğim şeydi; matematik aslında hayatın kendisi. Bizim zamanlarımızda matematiği maalesef ezberleyerek geçme yönünde gayret ederdik. Yani yüksek notlar alırdık ama genel olarak ben ezberlediğimizi düşünüyorum. Ama matematik gerçekten hayatın kendisi. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığımız 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında böyle bir seferberlik başlatarak çok güzel bir faaliyeti hayata geçiriyor. Çocuklarımıza anaokullarından başlamak üzere matematiği sevdirmek, matematiği gerçekten yaşatarak öğretmek çok önemli ve ben anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile sayın bakanımıza böyle bir projeyi gerçekleştirdiği için teşekkür ediyoruz. İlimizde de projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere tüm yöneticilerimize ARGE ekimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Akın: “Matematik zekâsını çok severim ve çok önemserim”

 

 

Programla ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın ise “Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem öğrenimini kolaylaştırmak hem de öğrencilere bu dersi küçük yaştan itibaren sevdirmek amacıyla başlatılan organizasyonun hayırlı olmasını diliyorum. Matematik çok önemli bir alan. Mühendislik ve tıp alanlarının ana konusu. Matematik zekâsını çok severim ve çok önemserim. Etkinliğin, Ülke genelinde ve ilimizde yapılmasının bu bağlamda önemli ve değerli olduğunu söyleyebilirim. 100 yıl önce hep birlikte canla, bedenle, yürekle ve kanla kazandığımız Millî Mücadele'nin, günümüzde bilim ve teknolojiyle devam etmesi gerekmektedir. Öğretmenlerimizden istediğim lütfen matematiği sevdirin. İlimizde düzenlenen bu seferberlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Matematik defilesi yapıldı

 

 

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan Matematik Defilesi, Sayı Kapmaca ve Yaşayan Matematikçiler etkinliklerini izleyen Vali Arslan ardından matematik temalı materyal ve içeriklerin bulunduğu stantları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

 

ETİKETLER : Millî Eğitim Bakanlığı Matematik Seferberliği Nurtaç Arslan Cemal Akın Oğuzhan Acar Halil Akkaş
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›