Kozcağız’da gündem yine ilçelik talebi oldu

“2023'e Doğru Şehir Buluşmaları” Bartın programın Kozcağız ayağında “ilçelik” talebi yeniden gündem oldu. Kozcağız’ın daha büyük yatırımlara kavuşturduklarını belirten Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, tek eksiklerinin “kaymakam” olduğunu söyledi. Kozcağızlıların yılladır gündemde olan ilçelik talebine ilişkin AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Buradan bir sürü parti geldi, geçti. Herkes her seçimde ‘ilçe yapacağız’ diye söz verdi. ‘Siz burayı ilçe yapmak istemiyorsunuz’ diye bize iftira atıyorlar. Kozcağız’ın ilçe olmasını en çok isteyen biziz. Ama nüfus bakımından Kozcağız gibi 50 tane beldemiz daha var. Bunu takip ediyoruz ama bu belli bir prosedüre tabi. Ama şunu da söyleyeyim; önemli olan hizmetin gelmesidir. Doğalgaz ilçe olmadığı halde geliyor. Olması için takip edelim, çalışalım, başarışsak tabi ki çok güzel olur ama şu aşamada ‘size söz veriyoruz’ diyebilir miyiz? Verdiğimiz sözü yerine getirmemiz lazım. Bu güne kadar size verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik. O nedenle çalışacağız, sizin talebinizi yerine getirebilmek için hep beraber kovalayacağız, başarırsak da hep beraber mutlu olacağız” açıklamasını yaptı.
Bu haber 2022-12-24 15:10:45 eklenmiş ve 561 kez görüntülenmiştir.

 

 

Tunç, “prosedür” dedi, doğalgaz yatırımının ilçelerde dahi olmadığını söyledi

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Grup Başkanvekili Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, MKYK Üyeleri Arzu Silindir Günaydın, Halise Çiftçi, Nazan Aytop, Sümeyye Bozkurt, Mehmet Ali Zengin, Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, “2023'e Doğru Şehir Buluşmaları” programı kapsamında Bartın’a geldi.

 

“2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programı çerçevesinde kent merkezi başta olmak üzere Amasra, Kurucaşile, Ulus ve Kozcağız’da esnaf ve teşkilat ziyaretleri gerçekleştiren AK Partili Milletvekilleri vatandaşlar ve partililerle bir araya geldi.

 

Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, İl Başkanı Kalaycı ile beraberindeki MKYK Üyeleri ve Milletvekilleri Bartın’da şehir merkezinde, Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen Amasra’da, Karabük Milletvekili Cumhur Ünal Kurucaşile’de, Karabük Milletvekili Niyazi Güneş de Ulus’ta ziyaretlerde ve temaslarda bulundu.

 

Bartın’daki “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programı kapsamında Kozcağız’da Belde Teşkikatı’nın açılışı gerçekleştirilirken partiye yeni üye olan isimlere rozetleri takıldı.

 

Kozcağız’daki programa Kozcağızlı’ların ilgisi ve katılımı yoğun oldu.

 

Karaman: “Büyük hizmetleri doğalgazla taçlandırmış oluyoruz”

 

Kozcağız’ın daha büyük yatırımlara kavuşturduklarını belirten Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, “Kozcağız beldesi olarak göreve geldiğimiz 1994’ten bu yana bir ara verdikten sonra 5’inci dönemi devam eden Mustafa Karaman olarak Kozcağız halkımıza neler yaptıklarımızı ben şimdi size saysam, sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi hangi birini sayayım. Gördüğünüz her şey dönemimde zuhur etti. Kozcağız’da yeterli suyumuz dahi yoktu. O gün ki şartlarda tabi imkanlar kısıtlıydı. Yaptığımız hizmetleri düğün salonları, terminalleri, arıtma tesisleri, spor sahaları, kanalizasyonları şehirde olanları, ilçelerde olanın tamamını Kozcağız’a kazandırdık. Hatta daha fazlası da var. Çünkü beldelerinizden daha büyük ilçelerimizde doğalgazımız yok. İnşallah en kısa zamanda doğalgazımızı da ateşleyeceğiz. Bu arada yeni çekimi yapılan 350 tane toplu konut Kozcağız’ımıza inşallah kazandırmış olacağız. Şimdi bu büyük hizmetleri doğalgazla taçlandırmış oluyoruz. Allah nasip ederse Kozcağız için attığımız her adımda yanımızda olan başta AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Yılmaz Tunç, İl Başkanımız Turhan Kalaycı, bunların destekleri sonsuza kadar arkamızda sonsuza kadar arkamızda durdular” dedi.

 

“Bir tek eksiğimiz Kaymakamımız”

 

“Tek eksiğimiz Kaymakamımız” diyerek Kozcağız’ın ilçelik talebini yeniden gündeme getiren Belediye Başkanı Karaman, “Sayın Genel Başkan Yardımcımızı da bundan sonra en büyük desteğimizi de ondan bekliyoruz. Çünkü Kozcağız’ımızın az önce söylediğim gibi bütün eksiklerini tamamladık. Bir derdimiz bir hastalığımız var. Kozcağız’a gelirken de gördünüz. Fakat daha dörtte üçünü görmediniz. 7 bin 400 belediye nüfusumuz ama hemen Kozcağız’a girişimizdeki köyümüzde dahil değil. Toplamda 26 bin nüfusa sahip bir belde. Bir de Hasankadı beldemiz var. 5 bin civarında. Yani toplamda 30 bin nüfuslu bir merkezimiz. Kozcağız’ımızda eksik bir şeyimiz yok. Bir tek eksiğimiz Kaymakamımız eksik. Onu da inşallah oturtturacağız. Bunu bizzat sizden talep ediyorum sayın Başkan Yardımcım. Vekilim zaten usandı her gelişinde Kozcağız ne zaman ilçe olacak? Benden ziyade sayın vekilimi de kurtarmış olacaksınız” ifadelerini kullandı.

 

Kalaycı: “2023’te Kozcağız’da destan yazacak”

 

Kozcağız’daki ilgiye teşekkür eden AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da 2023’te Kozcağız’ın destan yazacağını belirterek “Allah birliğimizi dirliğimizi daim etsin. Bu tabloyu gördükten sonra Kozcağız Allah’ın izniyle 2023’e hazır ve en güçlü destekle Sayın Cumhurbaşkanımızı Kozcağız’dan yüzde 80 oranla inşallah desteklemeye devam edeceğiz. Doğalgazın mimarı sayın Vekilimiz ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yine TOKİ konutları için gece gündüz çalışan, yeri teslim eden Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu birlik ve beraberlik Allah’ın izniyle 2023’te Kozcağız’da destan yazacak. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun birlikte olun” dedi.

 

Tunç: “Kozcağız’ımıza ne yapsak azdır”

 

Her seçimde en yüksek desteği vererek Kozcağız’ın AK Parti’nin bayrağını en yüksekte dalgalandırmayı başardığını dile getiren AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç ise Kozcağız’a bundan sonra da ne gerekiyorsa yapmanın gayreti içinde olacaklarını söyledi. Kozcağız Barajı’nın önemine işaret ederken duble yol çalışması ve Bartın yeni çevre yolu projesiyle ilgili de bilgi veren Tunç, şöyle konuştu:

 

“Çevre illerimizin milletvekilleriyle beraber Bartın’da ziyaretlerde bulunduk. ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ adı altında gerçekleştirdiğimiz programımızla halkımız buluştuk. Tüm ilçelerimizde milletvekillerimizle beraber temaslarda bulunduk. Kozcağız’ımız bizim göz bebeğimiz. Kozcağız her defasında, her seçimde en yüksek desteği vererek AK Parti’nin bayrağını en yüksekte dalgalandırmayı başaran bir beldemiz. O nedenle biz Kozcağız’a şükran borçluyuz ve Kozcağız’ımıza ne yapsak azdır. Kozcağız’ımıza bundan sonra da ne gerekiyorsa yapmanın gayreti içinde olacağız. Kozcağız’da çok güzel bir meydanda, Kozcağız’dan geçen herkesin görebileceği bir yerde AK Parti Belde Teşkilatımız’la AK Parti’mizin bayrağı burada dalgalanıyor.

 

Kozcağız’a bir değil iki baraj!

 

Kozcağız sele gitmesin diye bir tane yetmedi iki tane baraj yaptık. Bu barajın Bartın’a da büyük faydası var. Hem Bartın’ımızı hem Kozcağız’ımızı taşkından koruyan iki büyük barajımız var ve Kozcağız da Bartın’da artık sele gitmeyecek. Barajımızın biri henüz su tutmaya başlamadı ve içerisindeki Şarköy’ün 102 konutu tamamlanmak üzere ve köyümüz yeni konutlarına taşındığında su tutmaya başlayacak. Bartın’ımız da Kozcağız’ımız da taşkınlardan korunmuş olacak.

 

“Duble yol çevre yoluyla birleşecek”

 

Kozcağız-Bartın arası duble yol çalışmamız devam ediyor. Merkez’de 5 tane köprümüz var, bunlardan 2 tanesi bitmek üzere ve diğer köprülerin çalışmaları da devam ediyor. Daha sonra bu yolumuz bizim Bartın çevre yoluyla birleşecek. İhalesini gerçekleştirdik. Bartın Çevre Yolu, Organize Sanayi Bölgesi altındaki köyümüzden girip Terkehaliller’den Terkehatipler’e tünelle geçeceğiz ve Kozcağız yoluna çevre yolu bağlanmış olacak. Siz de buradan Bartın’a isterseniz çevre yolundan dolanabilirsiniz isterseniz direkt duble yolla gidebilirsiniz.”

 

“Daha da güzelleştirmenin gayreti içerisinde olacağız”  

 

Tunç’un “Kozcağız’ımızın seçimlerde bizden en çok istediği şey neydi?” sorusuna kimisi ilçelik kimisi doğalgaz yanıtını verirken konuşmasına devam ederek Tunç, “Doğalgazdı, doğalgaz gelince hemen unuttunuz ileriyi düşünüyorsunuz, ‘hedef 2023’ diyorsunuz. Doğalgaz önemli, Kozcağız’ımız hava kirliliğinden kurtulacak. Kozcağız’ımıza biz, Belediye Başkanımızla, İl Genel Meclisi Üyemizle, Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte gerçekten güzel hizmetler yaptık. Önce alt yapısını yeniledik, elektrik hatlarını yer altına aldık, üst yapısını yaptık ve daha da güzelleştirmenin gayreti içerisinde olacağız. Okullarımızı yaptık, şimdi daha çok iş için, daha çok aş için sanayi sitemizi büyütmeye çalışıyoruz. Bunlar da yetmedi Kozcağız’a 350 TOKİ konutunun da yakında inşaatı başlayacak. 350 ailemiz orada doğalgazlı daha yaşanabilir konutlara sahip olacak. Daha sonra yeni talepler olursa da yeni arsa üretiriz, tekrar devam ederiz. Yeter ki ‘durmak yok yola devam’ diyelim” dedi.

 

“Kozcağız’ımıza güveniyoruz”

 

2023 seçimlerinin önemine de dikkat çeken Tunç, Kozcağız’a güvendiklerini söyleyerek “2023 önemli, Kozcağız’dan bizim şüphemiz yok. Kozcağız’ımız daima milli irademize, Cumhurbaşkanı’mıza ve AK Parti’mize sahip çıktı. Bizler de sizlerin güvenine layık olabilmenin gayreti içerisinde çalışacağız. Ülkemizin önünü kesmek isteyenlere bugüne kadar fırsat vermediniz, bizler milli irade bayrağını yere düşürmemek için gayret gösterdik, sizlerden cesaret aldık, her türlü sizler boşa çıkardınız ve bozdunuz. Bundan sonra da ülkemiz üzerinde, milletimiz üzerinde kurulmak istenen tuzaklara karşı inşallah 2023’te rekor bir destekle Bartın’da 2-0, Türkiye genelinde Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanımız tekrar dünya lideri olarak Türkiye’yi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için tüm gücümüzle devam edeceğiz. 2023 Türkiye Yüzyılında millet düşmanlarına fırsat vermeyeceğiz. Kozcağız’ımıza güveniyoruz” diye konuştu.

 

“Kozcağız’ın ilçe olmasını en çok isteyen biziz”

 

Kozcağızlıların yılladır gündemde olan ilçelik talebine ilişkin de Tunç, şu açıklamayı yaptı:

“Buradan bir sürü parti geldi, geçti. Herkes her seçimde ‘ilçe yapacağız’ diye söz verdi. ‘Siz burayı ilçe  yapmak istemiyorsunuz’ diye bize iftira atıyorlar. Kozcağız’ın ilçe olmasını en çok isteyen biziz. Ama nüfus bakımından Kozcağız gibi 50  tane beldemiz daha var. Bununla ilgili bütün şehir konuşuldu, genel bir düzenleme yapıldığı takdirde, Kozcağız’la ilgili benzer bir uygulama olduğu takdirde elbette ki biz bunu takip ederiz. Kozlu, Kilimli ve Payas ilçe olduğunda 25 bin merkez nüfusu kriteri getirilmişti. Biz de ‘merkez ve çevre köylerle 35 bin nüfus oluyoruz’ deyip dosyamızı ilgili Bakanımıza götürmüştük. Bunu takip ediyoruz ama bu belli bir prosedüre tabi. Ama şunu da söyleyeyim; önemli olan hizmetin gelmesidir. Doğalgaz ilçe olmadığı halde geliyor. Olması için takip edelim, çalışalım, başarışsak tabi ki çok güzel olur ama şu aşamada ‘size söz veriyoruz’ diyebilir miyiz? Verdiğimiz sözü yerine getirmemiz lazım. Bu güne kadar size verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik. O nedenle çalışacağız, sizin talebinizi yerine getirebilmek için hep beraber kovalayacağız, başarırsak da hep beraber mutlu olacağız.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da Tunç’un Grup Başkan Vekilliği görevinin altını çizerken Kozcağız’ın ilçelik talebini Meclis’te daha sık gündeme getireceğini ifade etti.

 

ETİKETLER : Bartın Kozcağız
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›