Timur: “Katı Atık Tarife Raporu çıksaydı borçlar azalacaktı”

Amasra’nın eski Belediye Başkanı Emin Timur, Başkanlığı döneminde çıkarmak için çabaladığı ancak başaramadığı katı atık tarife raporu konusunda yeni Belediye Başkanı Recai Çakır’ı desteklediğini belirtirken, zamanında kendisine destek verilseydi bugün Amasra Belediyesi’nin işçi alacaklarının oldukça düşük seviyelerde olacağını savundu.
Bu haber 2019-06-24 15:47:17 eklenmiş ve 174 kez görüntülenmiştir.

 

 

 Amasra eski Belediye Başkanı Emin Timur, Facebook sayfası aracılığıyla yaptığı açıklamada, Amasra Belediyesi’nin gündeminde bu günlerde katı atık tarife raporunun olduğunu kaydetti. Bu yasanın 2011 yılında çıktığı, tarifelerin ise beldelerin yapısı ve şartlarına göre belediye Meclisleri’nce yapılmasının uygun görüldüğünü bildirdi. Timur açıklamasında şunları dile getirdi:

 

“Başkanlığım dönemimde 2014 yılından beri bu tarifeyi çıkarmak için uğraştım ancak o zamanki Meclis’ten geçirememiştim. Bu tarife raporu 4 yıl boyunca vatandaşın lehine olacak şekilde bir çok belediye ile görüşerek son halini almıştı ve yaklaşık olarak belediyeye girdisi 1milyon TL idi. Eğer 5 sene önce çıksaydı şu ana kadar işçi alacaklarını kapatacak kadar girdi sağlayacaktı. Bunu yazmak zorunda kalmamın sebebi, içinde benim ismimin de geçtiği belediye halk toplantısı... Öncelikle Sayın Başkan Recai Bey’i bu konuda destekliyorum. Amasra Belediyesi için çalışanları için bu konu elzemdir. Ancak zamanında toplantıda karşı çıkılmasına neden olarak o zamanki belediye başkanına, yani şahsıma güvenmediklerini ifade eden bir fikir beyanı olmuştur. Bu fikir fukarası şahsiyet eğer bu tarife 5 yıl önce kabul edilse idi bugün belediye çalışanlarının alacakları son derece az olacaktı. Ben o zamanki Belediye Meclis üyeleri ve o arkadaş ve onun gibi düşünenleri hangi saikle, ki bunlar emekten yana olduğunu savunurlar, karşı olduklarını biliyorum. Amasra halkında bunun farkındadır. Dolayısıyla hiç istemediğim halde bu açıklamayı yapmak durumunda kaldım. Saygılarımı sunarım. Belediye halk toplantısında ismimi zikreden zata cevabımı hemen vereceğim.”

ETİKETLER : Bartın Amasra Emin Timur
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›