2023 yılı asgari ücreti için ortak beklenti 7 bin 845 TL!

“Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak” sorusu gündemdeki sıcaklığını giderek artırırken, Türkiye'nin merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Bu haber 2022-12-08 09:16:24 eklenmiş ve 470 kez görüntülenmiştir.

 

Asgari ücret için zam pazarlığı başladı

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını tamamladı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında toplanan komisyonda, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yaptı.

 

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının asgari ücret anketinin sonuçları komisyonla paylaşıldı. Ankette, yeni yılda kamuoyunun ortak beklentisinin 7 bin 845 lira olduğu bilgisine yer verildi.

 

“Kamuoyunun kafasına yatmayan hiçbir şeyin altına imza atmadık”

 

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Asgari Ücret Komisyonu öncesinde Ankara’da TÜRK-İŞ Genel Merkezinde toplandı. Genel Başkan Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Genel Merkezi’nde düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Türkiye’de çalışanların yaklaşık 8 milyonunun asgari ücretle geçindiğini belirten Atalay, “Bununla övünmek mümkün değil. Asgari ücret, geçim ücreti oldu, çalışanları bu sarmaldan çıkartmak lazım” dedi.

 

TÜRK-İŞ’in asgari ücret konusundaki tavrının net olduğunu vurgulayan Atalay, “TÜRK-İŞ bugüne kadar ne söylediyse ona yakın, ona uygun asgari ücret ve sözleşme imzalamıştır. Açlık sınırı olan 7 bin 785 lira bizim elimizdeki veri. Bu rakam bizim araştırmamızın sonucu. Bu konuyu en iyi bilen kurumların başında TÜRK-İŞ var. Çünkü 40 senedir biz o masadayız, bu görüşmeleri biz yapıyoruz. Komisyon, asgari ücreti, asgari ücret 5 bin 500 lirayla ilgili konuşmayacak. Komisyon’umuz, asgari ücreti, 7 bin 785 lira açlık sınırından başlayacak, onun üstüne nereye çıkabiliyorsak çıkmaya çalışacak. Kamuoyunun kafasına yatmayan, uygun olmayan, asgari ücretlinin memnun olmadığı hiçbir şeyin altına imza atmadık, yine aynısını noksansız yaparız.” ifadelerini kullandı.

 

Bakanlık çalışma sonuçlarını paylaştı

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere başlattığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 TL oldu.

 

ETİKETLER : Bartın asgari ücret Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı TÜRK-İŞ Asgari Ücret Tespit Komisyonu
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›