TOKİ’nin 850 konutluk hak sahibi kura çekilişi gerçekleştirildi

Uygun ödeme koşulları ile ev sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu TOKİ konutları için kura sonuçları belli olmaya devam ediyor. Bartın'da 850 konut, Konya’da 7 bin 655 konutun hak sahibi TOKİ sonuçları ile belirlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kura çekilişinde hak sahibi olanlar büyük mutluluk yaşadı. TOKİ’ye başvuran binlerce vatandaş canlı yayınlar üzerinden kurayı takip ederken Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu ile müdürlük önünde kurulan platformda da kuraları takip eden vatandaşlar heyecan yaşadı. Çekilişe katılan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, ismi çıkan vatandaşlara ödeme kolaylığı dilerken kuraları Ankara’dan takip eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da Bartın’a bugüne kadar inşa ettikleri TOKİ Konutlarına yenilerini ekleyerek vatandaşları ev sahibi yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Bu haber 2022-12-06 16:46:14 eklenmiş ve 1178 kez görüntülenmiştir.

 

 

Hak sahibi olanlar büyük mutluluk yaşadı

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesi ve talimatlarıyla, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca başlatılan 250.000 konutluk “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi” projesinde 850 konutluk TOKİ Bartın hak sahibi kura çekilişi yapıldı.

 

TOKİ sonuçları her gün gerçekleştirilen kura ile belli olurken il il yapılan kura çekimi 6 Aralık Salı günü Konya ve Bartın için gerçekleştirildi. Toplamda 9 bin 305 konutun hak sahibinin belirleneceği üçüncü etap kura çekiminin tamamlanmasının yeni takvim açıklanacak ve kurada dördüncü etaba geçilecek.

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesi dahilinde Bartın’da 400, Amasra ilçesinde 100 ve Kozcağız beldesinde 350 olmak üzere toplam 850 konut inşa edilecek.

 

TOKİ tarafından inşa edilecek 850 konut için hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla kura çekilişi Bartın Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

TOKİ Sosyal Konut hak sahibi kura çekilişine Vali Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ve birçok protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı.

 

Konutlar için 16 bin 689 başvuru geçerli sayılırken vatandaşlar kura çekilişine yoğun ilgi gösterdi. Kura çekilişinin yapıldığı salon tamamıyla dolarken birçok vatandaşta kura çekilişini bina dışına kurulan dev ekrandan takip etti.

 

Vali Arslan: “Kira öder gibi mülk sahibi olmaları sağlanacak”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Arslan, ismi çıkan vatandaşlara ödeme kolaylığı dilerken şunları söyledi:

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet tarihinin en önemli ve en büyük sosyal konut projesi olarak duyurduğu ‘’İlk Evim, İlk İş Yerim” Projesinde vatandaşlarımızın ev sahibi olmaları yönünde önemli bir adım atıyor ve ilimiz için kura çekimini gerçekleştiriyoruz. Sosyal devlet olma anlayışının bir gereği olarak son 20 yılda TOKİ eliyle ülkemize ve ilimize pek çok konut, kamu hizmet binası ve sosyal donatılar kazandırılmıştır. ‘İlk Evim, İlk İşyerim Projesi’ ile hayata geçirilecek konut ve işyeri seferberliğiyle de insanımızın ev ve işyeri sahibi olması kolaylaşacak, kira öder gibi mülk sahibi olmaları sağlanacaktır.

 

Bartınlılar da projeye büyük ilgi gösterdi

 

Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvurular, 14 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Ülkemiz genelinde olduğu gibi, ilimizde de vatandaşlarımız Projeye büyük bir ilgi gösterdi. İlimiz genelinde Bartın Merkezde 400, Amasra’da 100 ve Kozcağız’da 350 konut olmak üzere bugün toplam 850 konut için kura çekeceğiz. 400 konut için 13 bin 930, 100 konut için bin 553, 350 konut için bin 206 vatandaşımızın başvurusu kabul edildi.            

 

“Allah ödeme kolaylığı versin”

 

Bugün burada çekilecek kuralar ile ev sahibi olacak tüm vatandaşlarımıza evlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Allah ödeme kolaylığı versin. Kurada adı çıkmayanlara da en kısa sürede gönüllerinden geçen evin nasip olmasını Yüce Rabbimden diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, böyle bir projenin uygulanmasına öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve koordinesini sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a şükranlarımı sunuyor, projenin ilimizde gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

İlk isimleri onlar çekti

 

Konuşmaların ardından başlayan kura çekiminde ilk talihlileri belirleyen topları Bartın Valisi Nurtaç Arslan çekti. Vali Arslan’ın çektiği isim Erol Toprak olurken ardından da Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da diğer isimler için topları çekti. Fırıncıoğlu’nun çektiği talihli isim Seçkin Masa, Kalaycı’nın çektiği isim de Hamide Alpuğan oldu.

 

Tunç: “İnsanımızı ev sahibi yapmaya devam edeceğiz”

 

Kuraları Ankara’dan takip eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da Bartın’a bugüne kadar inşa ettikleri TOKİ Konutlarına yenilerini ekleyerek vatandaşları ev sahibi yapmaya devam edeceklerini belirterek “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut hamlesi ‘İlk Evim İş Yerim Projesi’ ile ilimizde inşa edilecek 850 adet sosyal konut için kuralar çekildi. Bartın Merkez'de 400, Kozcağız'da 350 ve Amasra'da 100 adet sosyal konutun hak sahipleri belirlendi. Kurada hak kazanan hemşehrilerimizi tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Başvuruda bulunarak hak sahibi hakkını elde edemeyen hemşehrilerimiz müsterih olsun, yeni projeler için TOKİ ile arsa konusunda istişarelerimiz devam ediyor. Bartın Merkez, Dallıca, Ulus, Abdipaşa ve Şarköy Tarımköy Konutları projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bartın'ımıza bugüne kadar inşa ettiğimiz TOKİ Konutlarına yenilerini ekleyerek insanımızı ev sahibi yapmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kuradan isimleri çıkan vatandaşlar büyük sevinç yaşarken mutluluklarını telefonla aradıkları yakınlarıyla paylaştı.

ETİKETLER : Bartın TOKİ kura sosyal konut Kozcağız Amasra
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›