BARTIN, HASANKADI İÇİN TEK YÜREK OLDU !

Bartın'ın Hasankadı Beldesi'nde etkili olan şiddetli sağanak yağış felakete dönüştü.
Bu haber 2019-06-21 09:39:30 eklenmiş ve 193 kez görüntülenmiştir.

 

Dün öğle saatlerinden itibaren Bartın’da özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kuvvetli sağanak yağış Hasankadı’da sele dönüştü. 
Derelerin taştığı, evlerin ve işyerlerinin sular altında kaldığı Hasankadı’da biri 81 yaşında biri de 11 yaşında olmak üzere 2 kişi sel sularına kapıldı. 
Hasankadı’da yaşanan bu afet üzerine başta Bartın Valisi Sinan Güner, olmak üzere Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AFAD Müdürü Nurhan Doğruöz, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, İl Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Bartın Kızılay Şube Başkanı Rıza Çakın, Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan bölgeye intikal etti. 
Tüm iş makinaları ve ekipmanlar da bölgeye sevk edilirken herkes kayıplar için sevindirici bir haber bekledi.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, 2 çevik kuvvet timi, 50 özel tim, 3 adet insansız hava aracı (drone), 1 adet araç üstü sepetli vinç, 1adet Jeneratör ve 1adet Olay yeri inceleme ekibi ve çok sayıda Polis arama ve kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla Hasankadı beldesine gitti.

Saat 19.00 sıralarında kayıp İbrahim Çeliktaş’ın Adacık Deresi kenarında cansız bedeni bulundu.

11 yaşındaki kayıp şahıs ile ilgili çalışmalar İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve
Bartın İl Emniyet Müdürlüğü çalışanları ile birlikte koordineli olarak devam ediyor.

 

KIZILAY AFET BÖLGESİNDE

 

Bölgedeki sel haberini alan Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanlığı da afet bölgesine destek gönderdi. Kızılay Şube Başkanı Rıza Çakın, “Bartın İli Hasankadı Beldesi büyük bir sel afeti yaşıyor. Şu ana kadar 80 yaşlarında bir erkek cesedi dereden Sahil Güvenlik personeli tarafından çıkartıldı. Büyük bir felaket. Allah cc dan dualarımız bölgede yaşayan kardeşlerimize gitsin. Daha büyük badirelerden korusun inşallah. Bartın Valimiz Sn. Sinan Güner beyin kontrolünde arama - kurtarma çalışmaları tüm imkanlar kullanılarak devam ediyor. Türk Kızılay Bartın olarak öğlen saatlerinden itibaren ilk etapta gıda - hijyen malzemesi-içme suyu desteğimizle afet bölgesindeyiz.” dedi.

 

HASANKADI’NIN YARALARI SARILIYOR


Sel haberini alır almaz tüm ekiplerini ve iş makinalarını afet bölgesine sevk eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da bölgeye gitti. Bartın Belediyesinin ekipman desteğiyle Hasankadı’nın yaralarını sarmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Akın, “Hasankadı Beldemizde meydana gelen sel afeti sonrası Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner koordinasyonunda çalışmalar devam ediyor. Valimiz, Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız ile birlikte sürdürdüğümüz çalışmalar devam ederken, sel suyunda kaybolan 81 yaşındaki İbrahim Çeliktaş’ın ne yazık ki cansız bedenine ulaşıldı. Merhuma rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Sel haberini aldığımız ilk dakikalardan itibaren Belediye Başkan Yardımcım Ahmet Kömeç, İtfaiye, Fen ve Su İşleri ekiplerimiz, MHP İl Başkanımız Ercüment Özçelik ile Belediyemizin iş makinaları ve ekipmanlarıyla birlikte Hasankadılı hemşehrilerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Yüce Rabbim tüm hakkımızı afetlerden korusun.” diye konuştu.

 

Biz de EYBEY Medya olarak Hasankadı Beldemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ETİKETLER : Bartın Hasankadı sel kuvvetli sağanak yağış
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›