195 milyonluk 2023 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi

Bartın İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantıları’nın 19’uncu birleşiminde Bartın İl Özel İdaresi’nin 195 milyonluk 2023 Mali Yılı Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Bu haber 2022-11-26 12:45:19 eklenmiş ve 333 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın İl Genel Meclisi, Kasım Ayı Toplantılarının 19’uncu birleşimini geçtiğimiz gün gerçekleştirdi.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan, birim müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç da katıldı.

 

Tunç, İlimizde devam eden kamu yatırımları ile ilgili bilgilendirme yaparak yine önümüzdeki dönemde yapımı planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun da başta kamu yatırımları olmak üzere yine Özel İdare projelerine verdikleri destekten dolayı ve ziyaretleri için AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Tunç’a teşekkür ederken başarılı çalışmalarının devamını diledi.

 

“Tüm kesimleri kucaklayacak bir bütçe”

 

2023 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili değerlendirme yapan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, “Kasım Ayı Meclis Toplantıları, bütçe dönemine denk gelmiş olması nedeniyle 20 gün olarak planlandı. Bütçe görüşmelerine ilişkin yürütülen çalışmaların 19’uncu gününde 2023 Mali Yılı Performans Planı ile Çalışma ve Yatırım Programlarını kapsayan 2023 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi oy çokluğu ile 195 milyon TL olarak kabul edildi. Meclis, 2020-2024 Mali Yıllarını Kapsayan 5 Yıllık Stratejik Plandaki hedefleri öne alarak Performans Planı ile Çalışma ve Yatırım Programını hazırlandı. Performans planı ile çalışma ve yatırım programlarını kapsayan gelir ve gider bütçesi de 195 milyon TL olarak Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi. İl Genel Meclisimizde 19 gün boyunca yürütülen çalışmalarla  2023 Mali Yılı Bütçesinin toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak  bir bütçe olmasına da büyük özen gösterdik. Bütçeler ön görüyle belirlenen rakamlar, bu nedenle gerçekçi ve ayağı yere basan bütçeleri yapmak çok önemlidir. 7. Dönem Meclisimiz halkımızı umutsuzluğa düşürmeden ve Meclis’e olan güvenlerini boşa çıkarmamanın gayreti içerisinde çalışmalarını sürdürdü” dedi.

 

Başarılı bütçeler yapıldı

 

Geçmiş yıllarda başarıyla sonuçlanan bütçe dönemleriyle ilgili de değerlendirme yapan Meclis Başkanı Dursun, “2014 yıldan günümüze kadar yapılan bütçeleri büyük bir başarıyla gerçekleştirdik. 2015-2016 ve 2020 yılı bütçelerinde gelir ve gider denkliğin sağlandı. Bunun yanında 2017-2018-2019-2021 ve 2022 yıllarında bütçe fazlası vererek başarıyla sonuçlanan bütçeler olarak hafızalarda yerini alacak” diye konuştu.

 

2023 bütçesinin analizini yaptı

 

2023 yılı bütçesinin değerlendirmesini de yapan Meclis Başkanı Dursun 195 milyon TL’lik bütçenin yüzde 46’sının personel giderlerine, yüzde 17’sinin mal ve hizmet alımlarına, yüzde 37’sinin ise yatırım ve sermaye giderlerine ayrıldığını söyleyerek geçmiş 10 yıllık bütçe dönemlerindeki yatırımların ortalaması olan yüzde 40’lık seviyelerin bu bütçe döneminde de tekrar yakalandığını söyledi.

 

Bütçeye ilişkin daha kapsamlı açıklamayı ileriki günlerde detaylı olarak yapacağını söyleyen Dursun, özellikle bütçenin hazırlanmasında büyük katkısı olan başta Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan olmak üzere, İl Özel İdaresi yetkililerine ve bütçenin Meclis’teki sürecindeki katkılarından dolayı İl Genel Meclis Üyelerine teşekkür ederken bütçenin İl Özel İdaresine ve ilimize hayırlı olmasını diledi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Genel Meclisi bütçe
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›