Yürekler ağızlara geldi!

İnkumu’nun üst kısmında bulunan orman alanda dün gece saat 03.23 sıralarında çıkan yangında yaklaşık 4 dönüm ormanlık kül oldu. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına çok sayıda itfaiye ve orman ekipleri müdahale ederken sarp arazide güçlükle gerçekleşen müdahaleler sonucu yangın yerleşim bölgelerine ulaşmadan kontrol altına alındı. Yangının başlamasıyla birlikte olay yerine intikal ederek ekipleri yerinde sevk ve koordine eden Vali Dr. Nurtaç Arslan, meydana gelen yangında can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığını belirtti.
Bu haber 2022-11-21 15:49:37 eklenmiş ve 216 kez görüntülenmiştir.

 

 

İnkumu’nda ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Dün gece saat 03.23 sularında Bartın’ın İnkum tatil beldesindeki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangını gören vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına itfaiye ve Orman İşletmesi’ne bağlı ekipler de müdahale etti.

Olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edilirken Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Dnz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Arslan söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

Orman yangını için çevre il ve ilçelerden takviye itfaiye ekipleri istenirken sarp arazide güçlükle gerçekleşen müdahaleler sonucu yangın yerleşim bölgelerine ulaşmadan kontrol altına alındı.

Etkili olan rüzgarla birlikte büyüyen ve güçlükle kontrol altına alınan yangının başlamasıyla birlikte olay yerine intikal ederek ekipleri yerinde sevk ve koordine eden Vali Dr. Nurtaç Arslan, meydana gelen yangında can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığını belirtti.

4 dönümlük ormanlık alanın küle döndüğü orman yangını nedeniyle İnkum Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin 4 kişinin bilgisine başvurduğu öğrenildi.

 

ETİKETLER : Bartın İnkumu yangın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›