2023 Performans Planı, 217 milyon 946 bin 18 TL olarak kabul edildi

Bartın İl Özel İdaresi’nin 2023 Mali Yılı Performans Planı, 195 milyon TL özkaynak, 22 milyon 946 bin 18 TL dış kaynak olmak üzere toplamda da 217 milyon 946 bin 18 TL olarak İl Genel Meclisinin Kasım Ayı Toplantılarının 14’üncü birleşiminde oy çokluğuyla kabul edildi. Bütçe ve imkanları ölçüsünde Bartın İl Özel İdaresi’nin her alana dokunduğunu belirten Meclis Başkanı Kenan Dursun, “Biz yapılması gerekenlere burada hep beraber nefes verdik. Bütçenin performans planı içerisine baktığımızda; ulaşımı, imarı, turizmi, sosyal yardımları, alt yapıyı görürsünüz. Yani Özel İdare’nin bütçesi ve imkanları ölçüsünde her alana temas ettiğini, her alana dokunduğunu performans planımızın genel durumundan da anlamış olduk. Bir bütçemizin performansını daha bu şekilde oluşturmuş olduk. Attığımız doğru adımların performans planına da nasıl yansıdığını hep beraber görüyoruz” dedi.
Bu haber 2022-11-21 11:24:46 eklenmiş ve 249 kez görüntülenmiştir.

 

 

CHP “ret”, AK Parti ve MHP “evet” oyu verdi

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantıları’nın 14’üncü birleşimi Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ve daire müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği Kasım ayı toplantılarının bütçe görüşmelerine denk gelmesi nedeniyle 20 gün olarak planlandığını hatırlatan Meclis Başkanı Dursun, 2023 Mali Yılı Performans Planı’nın komisyon raporları doğrultusunda genel görüşmelere başlandığını, tüm müdürlüklerin genel görüşmelerinin 8 günde tamamlandığını söyledi.

 

Performans planında yapılan ilave ve değişikliklerin aynı şekilde çalışma ve yatırım programlarına da yansıyacağını söyleyen Meclis Başkanı Dursun, bütçenin omurgası olarak nitelendirilen bu çalışmayı Meclis olarak son derece önemsediklerini belirtti.

 

Meclis Başkanı Kenan Dursun, 195 milyon olarak belirlenen 2023 Mali Yılı Performans Planının müdürlükler bazında dağılımının yapıldığını belirterek öz kaynağın 195 milyon TL, dış kaynağın 22 milyon 946 bin 18 TL olmak üzere  toplamda 217 milyon 946 bin 18 TL olarak Meclis’in onayına sundu.

CHP Grubu’nun ret verdiği 2023 Mali Yılı Performans Planı, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

 

“Özel İdare, her alana dokunuyor”

 

Performans Planı görüşmelerine ilişkin değerlendirmede bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, bütçe ve imkanları ölçüsünde Bartın İl Özel İdaresi’nin her alana dokunduğunu belirtirken şunları kaydetti:

 

“Bugün Kasım Ayı Toplantılarımızın 14’üncü birleşimini gerçekleştiriyoruz. 1 Kasım’da başladığımız Kasım Ayı Toplantılarımızın ilk 5 gününde Özel İdaremizin bu aya ilişkin tüm dosyalarıyla ilgili iş ve işlemleri gerçekleştirdik. Sonuç itibariyle de Performans Planımızı, Çalışma, Yatırım Programımızı ve Bütçemizi de ilk gün ilgili komisyonlara göndermiştik. Dolayısıyla mevzuat gereği komisyonlarımızın genel görüşmelerle ilgili önerisi olmuştu. Biz de İl Genel Meclisi olarak ilgili komisyonlarımızın tavsiyesini yerine getirerek 6’ncı birleşimden bugüne 8 gündür performans planımızı müdürlük müdürlük genel görüşmelerimizi tamamladık. 14 milyon 585 bin 572 TL’lik bir bedeli havuza almıştık. Onun dağılımını da bugün gerçekleştiriyoruz.

 

Biz yapılması gerekenlere burada hep beraber nefes verdik. Bütçenin performans planı içerisine baktığımızda; ulaşımı, imarı, turizmi, sosyal yardımları, alt yapıyı görürsünüz. Yani Özel İdare’nin bütçesi ve imkanları ölçüsünde her alana temas ettiğini, her alana dokunduğunu performans planımızın genel durumundan da anlamış olduk. Bu çalışmalara katkı ve destek veren tüm Meclis Üyelerine ve İdaremize çok teşekkür ediyorum. Bir bütçemizin performansını daha bu şekilde oluşturmuş olduk. Attığımız doğru adımların performans planına da nasıl yansıdığını hep beraber görüyoruz.”

 

Meclis Başkanı Dursun, müdürlüklerin ödenek dağılımını da Çalışma ve Yatırım Programının genel görüşmelerinden sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi 2023 Performans Planı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›