“Önümüzdeki dönemlere ışık tutacak yeni adımlar, yeni projeler…”

Bartın İl Genel Meclisi 2023 Mali Yılı Performans Planı görüşmelerine devam ederken son olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün planlamaları yapıldı. İlkleri, yenlikleri, teknolojiyi takip eden bir yapıya sahip olan Bartın İl Genel Meclisi ve Bartın İl Özel İdaresi’nin bu yapısını koruyarak bütçe imkanları dahilinde il genelinde eğitimden sağlığa, gençlik ve spordan tarıma, turizme kadar alanlarda önemli dokunuşlar yapacaklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, yeni bütçe dönemi içerisinde de önümüzdeki dönemlere ışık tutacak yeni adımlara, yeni projelere imza atacaklarının altını çizdi.
Bu haber 2022-11-17 08:56:53 eklenmiş ve 487 kez görüntülenmiştir.

 

2023 Mali Yılı Performans Planı görüşmeleri devam ediyor

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

1 Kasım’da başlayan İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantıları, 2023 Mali Yılı Performans Planı görüşmeleriyle devam ediyor.

 

 

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıların 12. Birleşimi geçtiğimiz gün yapılırken İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün performans planı görüşüldü.

 

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Dursun, devam eden toplantılara ilişkin genel bir değerlendirmede bulundu.

 

 

İlkleri, yenlikleri, teknolojiyi takip eden bir yapıya sahip olan Bartın İl Genel Meclisi ve Bartın İl Özel İdaresi’nin bu yapısını koruyarak bütçe imkanları dahilinde il genelinde eğitimden sağlığa, gençlik ve spordan tarıma, turizme kadar alanlarda önemli dokunuşlar yapacaklarını belirten Meclis Başkanı Dursun, yeni bütçe dönemi içerisinde de önümüzdeki dönemlere ışık tutacak yeni adımlara, yeni projelere imza atacaklarının altını çizdi.

 

 

“Güzel bir performans planını ortaya çıkaracağız”

 

 

Yapılan performans planlarıyla hizmet bekleyen tüm kesimleri mutlu etmeye ve onların yaşamını kolaylaştırmaya devam edeceklerini vurgulayan Meclis Başkanı Dursun, şunları söyledi:

 

 

 “Kasım ayı toplantılarının bütçe görüşmeleri bölümünde performans planımızın genel görüşmeleri devam ediyor. Her birleşimde müdürlük müdürlük planları görüşüyoruz. Artık sona doğru yaklaşıyoruz. Kolaydan zora doğru geldik. Kasım ayının başında başladığımız toplantılarımızı 6-7 gündür de bu yönde sürdürüyoruz. Bugün de İnsan Kaynakları ve Özel Kalem ile ilgili performansımızı değerlendireceğiz. Bundan önceki birleşimlerde İlçelerimizin, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Hukuk Müşavirliği, Destek Hizmetler Müdürlüğü, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün performanslarının ana omurgasını ortaya koyduk. Buralarda bazı projelerimizi azalttık, bazı projelerimizi öne çıkarmaya dönük çalışmalar yapıyoruz. İşin sonunda Meclis’in de önceliklerini ortaya koyarak İdaremizin ve Sayın Valimizin de taleplerini dikkate alarak güzel bir performans planını ortaya çıkaracağız.

 

 

“Gelecek dönemlere ışık tutacak yeni adımlar”

 

 

Burada çalışmalarımızı sınırsız bir bütçeyle yapmıyoruz. 195 milyonluk tahmini bir bütçemiz var. Dolayısıyla bu 195 milyonluk bütçenin giderlerini ve performans planını da bu şekilde ortaya çıkaracağız. Her zaman şunu ifade ediyorum; Bartın İl Genel Meclisi ve Bartın İl Özel İdaresi’nin her zaman ilkleri, yenlikleri, teknolojiyi takip eden bir yapısı oldu. Bu yapıyı bu dönemde de muhafaza edeceğiz. Bu bütçemizin içerisinde önümüzdeki dönemlere ışık tutacak yeni adımlara yeni projelere imza atacağız.

 

 

“Kırsalda hizmet bekleyen her noktaya beraberce dokunacağız”

 

 

Bartın’da 2 bin 300 kilometrelik yol ağımızın içindeki yaklaşık bin kilometrelik sathi kaplama yolumuzun standardını ikinci kat asfaltlarla yükselterek artıracak ve bunları yapacak ekipmanları da alacağız. Bizim ve Özel İdare’nin en birincil sorumluluğumuz; kırsaldaki ulaşımını konforlu hale getirmektir. Bunun peşinden de çevre temizliği, imar planlarıyla kırsalda hizmet bekleyen her noktaya beraberce dokunacağız. Bunlar tabi ki yeterli değil. İl genelinde eğitimden sağlığa, gençlik ve spordan tarıma, turizme kadar olan tüm dokunuşlarımızı da bütçe imkanları dahilinde dokunuşlarımızı yapacağız. Özel İdare ve Meclis olarak bizden hizmet bekleyen tüm kesimleri mutlu etmeye, onların yaşamını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.

 

 

Bu kapsamda bize destek olan Özel İdare’mizin tüm çalışanlarına ve Meclis Üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada yaptığımız tüm performans planlarımızı, nerelere ne kadar harcama yapacağız bunları kamuoyuyla da paylaşacağız.”

 

 

Eğitim yatırımları fikir ayrılığına neden oldu!

 

 

Geçtiğimiz gün Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nün performans görüşmeleri sırasında ele alınan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yatırımları da Meclis’te fikir ayrılıklarına neden oldu.

 

 

Ulus’un AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Kadir Saraç, yeni okul yapımlarının yanı sıra okul bakım onarımlarına da öncelik verilmesi gerektiğini savunurken Ulus’ta çatısı akan okulların bulunduğunu söyledi.

 

 

“Bartın’ın büyük fotoğrafına bakıyoruz”

 

 

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun da “Eğitim koordineyle yürüyen bir iş. Eğitimin inşaat boyutu, öğrenci boyutu, öğretmen boyutu var. Tüm bunlar illerde Valilikler genelde de Bakanlık koordinesinde yürüyen süreçleri var. Bartın ziyareti sırasında Milli Eğitim Bakanımız Bartın’a okul sözü verilmiş. Bartın’a sözü verilen özel eğitim kampüsünden, diğer yeni yapılacak olan tüm okullarımız ilimize çok yakışacak. Nüfusun yoğunlaşmaya başladığı bazı bölgelerimizde okul ihtiyaçları var ve bizden de bunların ihalesini gerçekleştirmemizi istiyor. Bunlar nüfus projeksiyonları açısından önemli olan Milli Eğitim yatırımlarıdır. Biz Bartın İl Özel İdaresi olarak eğitime her zaman öncelik verirken yüzde 20’lik bir pay yatırımlar için ayırıyoruz. Çatısı akan, onarım bekleyen tüm okullarımız varsa bunların da takipçisiyiz. Ama biz Bartın’ın büyük fotoğrafına bakıyoruz. Benim için öncelik doğru yerde doğru yatırımı desteklemektir. Yapmamız gerekenleri yapmamız lazım. Biz, burada Bakanlığın projelerine nefes veriyoruz. Yeni yapılacak olan 7 okulun temelini de buradan atmış oluyoruz. Evet, çatısı akan okullarımız da vardır belki ama hükümetimizin taahhüt ettiği yatırımların da yanında durmamız gerekiyor ve biz bunu yapıyoruz” dedi.

ETİKETLER : İl Genel Meclisi 2023 Mali Yılı Performans Planı Kenan Dursun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›