Performans Planı görüşmeleri Yatırım ve İnşaat Şube Müdürlüğü’yle devam etti

Bartın İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantıları’na Yatırım ve İnşaat Şube Müdürlüğü’nün performans planı görüşmeleriyle devam etti. Bartın İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Şube Müdürlüğü’nce ilimizde devam ettirilen eğitim yatırımlarıyla ilgili bilgiler veren Meclis Başkanı Dursun, Özel İdare’den ayırılan yüzde 20’lik payla Bartın’da ihtiyat duyulan eğitim yatırımlarında ihtiyaçları karşılamış olacaklarını belirtti. Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar da uzun vadeli planlarla eğitimde standartları artırdıklarını dile getirirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Bartın’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında müjdesini verdiği okullar ve Özel Eğitim Kampüsü ile ilgili de bilgiler verirken yine Bartın’a kazandırılacak olan “Madencilik Lisesi” ile ilgili önümüzdeki günlerde Bakanlıkça alan incelemesi yapılacağını söyledi.
Bu haber 2022-11-16 09:51:53 eklenmiş ve 312 kez görüntülenmiştir.

 

 

Eğitim yatırımları detaylıca görüşüldü

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, bütçe görüşmeleri dolayısıyla 20 gün sürecek olan Kasım Ayı Toplantıları’na devam ediyor.

 

 

Toplantı kapsamında “2023 Yılı Performans Planı” görüşmeleri de devam ederken 5’inci birleşimde Yatırım ve İnşaat Şube Müdürlüğü’nün performans planının görüşmesi gerçekleştirildi.

 

 

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, Genel Sekter Yardımcısı Yunus Alışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar ile Şube Müdürü Recep Duymaz ve İl Özel İdaresi daire müdürleri katıldı.

 

 

Eğitim yatırımlarında ihtiyaçları karşılamış olacağız”

 

 

Genel görüşmeler öncesinde Meclis Başkanı Dursun, Bartın İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Şube Müdürlüğü’nce ilimizde devam ettirilen eğitim yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Özel İdare’den ayırılan yüzde 20’lik payla Bartın’da ihtiyat duyulan eğitim yatırımlarında ihtiyaçları karşılamış olacaklarını belirten Dursun, “Kasım ayı performans planı genel görüşmelerinde 5 günü geride bıraktık. Performans planında ufak tefek değişiklerle ve öncelikleri de belirleyerek belli bir yere geldik. Buradan sonra kolaydan zora gittiğimiz için her gün biraz daha yatırım eksenli bölüme doğru ilerliyoruz. Bugün de yatırım inşaat performanslarını görüşeceğiz. Yatırım ve İnşaat Müdürlüğümüzün içerisinde Milli Eğitimin özellikle bizim yüzde 20 payımızdan ayrılan ödeneği ve onun dışında Milli Eğitim Bakanlığının Bartın’da devam eden yatırımlarıyla ilgili hem Milli Eğitim Müdürümüzü hem eğitimle ilgili İnşaat ve Emlak Müdürlüğüne bakan Şube Müdürümüzü özellikle bu toplantıya davet ettik. Çünkü Milli Eğitim gerçekten sadece bizim yüzde 20 payımızla Bartın’da devam eden bir kurum değil. Bizim yüzde 20’miz onlarda 13-14 milyon gibi bir para yapıyor. Bunun yüzde 70’i inşaat, yüzde 30’u cari dolayısıyla Bartın’da Milli Eğitim Bakanlığının devam eden belki 500 milyonu aşan yatırımları var. İnşallah biz de o kapsamda burada yapacağımız katkıyla belli şeylerin önünü açarız. Öncesinde ihalesi yapılması gereken ödeneklerin önünün açılması gerekiyor. Bu kapsamda inşallah bizim de Özel İdareden ayırdığımız payla Bartın’da ihtiyat duyulan eğitim yatırımlarında ihtiyaçları karşılamış olacağız” dedi.

 

 

 

“12 ay boyunca köylerde çalışma yapılabilecek”

 

 

İl Özel İdaresi’nin Bartın’ın 260 köyü ve 907 bağlısına hizmetin çok daha hızlı ve kaliteli yapılmasını sağlamak amacıyla makine parkına katılacak yeni iş makinaları için İl Genel Sekreteri Metin Çetin, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan, Yol ve Ulaşım Müdürü Nurettin Bozkurt ve teknik ekiple birlikte geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da yaptıkları teknik geziye ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Meclis Başkanı Dursun, “Geçtiğimiz Cuma- Cumartesi günü Ankara’da bir teknik gezi yaptık. Sebebi neydi? 12 ay boyunca Özel İdare’yi asfalt bitümü üretip onun kış boyunca köylerdeki yamaları yapabilecek formülün öğrenilmesi gerekiyordu. O konuda önemli bir mesafe kaydettik. Bartın’da bugüne kadar üretemediğimiz 3 ay boyunca yaptığımız donmayan sistemi asfalt bitümünü depolayıp köylerimizde kullanılabilir hale getireceğiz. Bunun bir formülü var. Bunun da eğitimini buraya gelerek verecekler. Biz burada inşallah 12 ay boyunca köylerimize istediği yamaları yapabileceğiz. 500 ton asfaltı yapacağız ve bir yerde depolayacağız. Tabi bunu yaparken bazı ekipmanlara ihtiyacımız olacak. Bir tane asfalt robotu alacağız. Biz coğrafyamızdan dolayı sathi kaplamanın zorluklarından dolayı vazgeçmiştik. Ama şimdi biz vazgeçtikten sonra oradaki teknoloji ile belli bir noktaya gelmiş. Teknik ekiplerimiz ve biz hep beraber bu teknolojiyi de o üreten firmada görmüş olduk. Sathi kaplamadan vazgeçmiş bir başkan olarak sathi kaplamayı görmek için ben herkesten fazla can atıyorum.  Sathi kaplama kombinasyon aracını, aracın üzerine bağlanan kiti de alacağız. Şuna inanın maliyetlerimiz çok düşecek. Ben bunu gördüm. Teknik ekiplerimizde bu konuda araştırmalara devam ediyor. Hep beraber bunları Özel İdare’ye kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Acar: “Hedef: 7 okul ve özel eğitim kampüsüne bir an evvel başlamak”

 

İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nce Bartın’da yapılacak eğitim yatırımları ile Bartın’ın eğitimdeki durumunu ele alan İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, uzun vadeli planlarla eğitimde standartları artırdıklarını dile getirdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Bartın’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında müjdesini verdiği okullar ve Özel Eğitim Kampüsü ile ilgili de bilgiler veren Acar, yine Bartın’a kazandırılacak olan “Madencilik Lisesi” ile ilgili de detaylar vererek şöyle konuştu:

 

 

“Bizim yönetim anlayışımızda bu bölgenin çocuğu olduğumuz için yapılmayanı yapmak, düşünülmeyeni düşünmek ve uzun vadeli bir adım sonrasını planlamak var. Bartın’da 29 bin öğrencimiz var. 160 tane okulumuz var. 3 ilçemiz var. Biz yatırım planlarımızı bakanlığımızdan bize gelen talimatlar doğrultusunda planlarken ‘Bartın nereye gidiyor, Bartın’ın nüfus yoğunluğu nereye kayıyor, okullarımızın bireysel olarak ihtiyaçları nelerdir?’ Bunları göz önüne alıyoruz. Kurucaşile’nin bir köy okulun farklı bir sıkıntısı olurken merkezdeki okulun farklı bir sıkıntısı olabiliyor. Okulların okul bazlı sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Fiziki altyapı bakımından. Ulaşımı farklı olabiliyor. Dolayısıyla bizim yönetim anlayışımızda bu var. Bazen pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor. Bazen öğrenci sayısına bakmadan büyük yatırımlar yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla bizim buradaki hedefimiz Sayın Bakanımızın sözünü verdiği 7 okulu bir an önce yapmak istiyoruz. Tabi 8’inci olarak da Sayın Bakanımızın Türkiye’de sadece 3 ilde olan ve Bartın’a sözünü verdiği özel eğitim kampüsü… Bu özel eğitim kampüsü Türkiye’de örnek olsun istiyoruz. Şimdi diğer illeri de biraz araştırdık.

 

 

Dolayısıyla nasip olursa Balamba Tabiat Parkının arkasına denk gelen Orman İşletmemize tepeden bakan 40 dönümlük bir orman arazisine 9 bloktan oluşan, içerisine, velilerimizin halk eğitim kurslarından yararlanacağı, yüzme havuzundan at çiftliğine kadar çocukları rehabilite edecek modern bir tesis planlıyoruz. Derdimiz bir an önce her gün her şeye zammın geldiği bir ortamda bu ihaleleri, 2023 yılı girmeden gerçekleştirmek. Bu da sizin desteğinizle olacak. O yüzden ben bizi bu zaman kadar verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederim.

 

 

“Bartın olarak çok iyiyiz”

 

 

İnşaat Emlak Genel Müdürümüzün dediği şey şu ‘81 ilde küçük onarımda ve büyük onarımda ve deprem güçlendirmesinde il olarak ilk 5’tesiniz’ diyor. Bu da ayrı bir gurur meselesi. Her ay Ankara Bakanlık’ta yaptığımız toplantıda da il müdürlerinin gündemlerine baktığımızda biz gerçekten çok iyiyiz. Mesela hemen yanımızda Zonguldak’ta Eylül ayında 8 tane okulun yıkım kararı geldi. Herkes birbirine girdi. Bizde şuanda iki okulumuzda ikili eğitim var. Ocak ayı itibariyle de buna son verilecek. Dolayısıyla Bakanlığımızın son 3 aydaki talimatıyla okul bazlı bütçeye geçmesiyle birlikte inanın okullarımız ödeneğe doymuş durumda. Yine sizin desteğinizle almış olduğumuz karar neticesinde Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda kırtasiye ve temizlik ürünü 2 yıllık stoklanmış durumda. 2 yıl bu hususta hiçbir ihtiyacımız yok. Nerde 1 lira karımız varsa biz ona göre adım atıyoruz.

 

 

Planı iyi yapmak için sahada olmaya çalışıyoruz”

 

 

Bakanlığımızın yürüttüğü büyük projeler var. Temel eğitimde 11 okul projesi, çevre dostu okul projesi. Şu anda Kurucaşile’nin bir ilkokulunda fotoselli musluğumuz var. Bu çok büyük bir şey. Ve biz yaptığımız toplantıda diyoruz ki ‘arkadaşlar bir isteği olan var mı?’ ‘isteyin’ diyoruz. Çok şükür şuan o durumdayız. Burada önemli olan şey şu; bürokrat planlamayı iyi yapacak, Meclis ve hükümet de bunu destekleyecek. Biz arkadaşlarımızla birlikte güzel adımlar atmazsak plansızlık olur. Planı iyi yapmak için de sahada olmaya çalışıyoruz. Eksiğimiz vardır, hatamız vardır ama inanın arkadaşlarımızla birlikte planlamamızı yapıyoruz. Yarınımız bugünümüzden daha iyi olacak.

 

 

“7 öğrencimizi ilk bine girdi”

 

 

Akademik olarak LGS’de 52’inci sıradan 31’inci sıraya geldik. Üniversite sınavında da ilk bin’e giremiyorduk. Geçtiğimiz sınavda 7 öğrencimizi ilk bin’in içerisine kattık. Bu da bizim için büyük bir gurur. Sizden ricam şu; bu 8 büyük devasa yatırıma bir an önce ihalesine çıkmamız için ki 3 tanesinin ihalesi bitti. Biz sizin bize destek vermenizi istiyoruz.

 

 

“Ata tohumu ve akıllı seracılık başlayacak”

 

 

Bu arada Dallıca Köy Yaşam Merkezimizi açtık. Arıt Aydınlar’a da açtık. Size muhtarlarımızdan istekler gelebilir. Burada kıstasımız şu; eğer kapalı bir köy okulumuzda anasınıfına gidecek öğrencilerimizden 5 tanesini bulabilirsek bizim elimizi çok güçlendiriyor bu ve muhtarımız bize gelsin ‘ben 5 öğrenci buldum, köyümüzün okulunu tadilat edelim’ desin biz hemen tamiratını yapıyoruz. Sayın Vekilimiz Ulus’taki Milli Parklar’a yakın bir köy söyledi. Biz notumuzu aldık. İlçe Müdürümüzle görüştük. Ulus’taki o köyümüzü de Köy Yaşam Merkezine dönüştüreceğiz. Köy Yaşam Merkezinden kastımız tersine göç ve üretim şuanda Antalya’da Milli Eğitim Bakanımız Milli Emlak’ın kullanmadığı bin 100 dönümlük bir araziyi meslek liselerine tahsis ettirdi. Ata tohumu ve akıllı seracılık başlayacak. Biz de Bartın’ımıza düşen payı almaya çalışıyoruz.

 

 

Madencilik Lisesi için alan incelemesi yapılacak!

 

 

Bunların yanında Bakan Yardımcımız Cuma gününe kadar ilimizi ziyaret edecek ve 2023 yılı içerisinde madencilik alanında yeni bir bağımsız lise yapılacak. Bu ayrı bir proje. Yer tahsisi Amasra TTK Müessesesi’nin içerisinde olması isteniyor. Alanı gezecekler sonra karar verilecek.”

 

 

 

 

2023 planlarından bahsedildi

 

 

Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, her zaman olduğu gibi eğitim yatırımlarına gereken desteği ve önemi vermeye devam edeceklerini belirterek sözü Bartın Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Duymaz’a bıraktı. Duymaz, 2023 planlarından bahsederek şunları aktardı:

 

“Milli Eğitim Bakanımız buraya geldiğinde özellikle dile getirdiğimiz sıkıntılardan bir tanesi, 4+4+4 olayına girildiği zaman eğitimde ortaya çıkan anaokulu ve ilkokulu ihtiyacımızın giderilmesi konusunda mutabık kalındı. Bunun sonucunda da ilimizin ciddi sıkıntı olan anaokulu sayısı eksikliği ve anaokulu öğrencilerine bu imkana kavuşması için biz 4 tane anaokulu sözü aldık. Aynı zamanda Kozcağız bölgemizde ciddi anlamda sıkıntı yaşadığımız bir ilkokul problemimiz doğdu orada güçlendirme yeterli görülmeyip acil yıkılması gerektiğinden bir tane de Kozcağız Ahmetler İlkokulunun yanına ek bina olarak bir bina planlaması yaptık. Bunları yaparken tabi ki de acil ihtiyaçları çözümleme olayına gittik. Bu sene ayrılan 7 milyon 898 bin 952 liralık yatırım bütçenin tamamını biz bu inşaatlara başlayabilmek için tanzim ettik. Meclis Üyelerimizin de onayına sunacağız.

 

Ömer Tepesi Ortaokulu 5 yıllık maziye sahip olan bir okul. Bir türlü başlanılamayan bir okul. En son orada 7 milyon 800 lira para birikimi oldu. Bu seneki bütçemizde oradaki okula 3 milyon gibi bir bütçe ayırmış olduk. Bununla birlikte toplam 10 milyon 800 bin lira bir bütçeyle ihaleye çıktık ve ihalesi şuanda da başladı.

 

En güçlü ikinci yatırımımız Karaköy İlkokulu. Yeni yerleşim yeri olarak açılan ve 18 Uygulaması sonucunda Bartın Belediyesi tarafından eğitim alanı olarak tahsis edilen yaklaşık 9 bin 500 metrekarelik bir alan bizim rehberlik araştırma merkezimizin arka tarafında bulunan yeni yerleşim yerindeki öğrencilerimiz ve bu bölgedeki ilkokul öğrencilerimizin müstakil olarak okuyabilmeleri için 16 derslikli bir ilkokul ve bahçesine de yine 6 derslikli bir anaokulu. Çocuklarımız başka yere gitmeden o anaokulundan çıkıp ilkokula da devam etmeleri için. Anaokulumuz 6 derslikli maliyeti 10 milyon 800 bin lira, 16 derslikli okulumuzun maliyeti 37 milyon 800 bin lira gibi bir para. Buna 1 milyon gibi bir para ayırdık. Tabi bunun kalanını biz devreden paradan 2022 yılında devreden yatırım paralarımızı buralara tahsis ederek bunu gerçekleştireceğiz.

 

 

“Son çalışmalara gelindi”

 

Kozcağız İlkokulumuz yine aynı 19 milyon 700 bin lira gibi bir maliyet görülmekte. Bu okulumuza da 1 milyon 100 bin lira gibi bir bütçe ayırdık. 8 derslikli bir ek bina olarak yapılacak proje hazır. Son çalışmalara gelindi.

 

Esentepe Anaokulu, 11 bin metrekare alanın bir an önce elimizde kalması için planladığımız ve o bölgedeki anaokulu ihtiyacını karşılamak için hayata geçirmeye çalıştığımız bir okulumuz. Özel bir proje. Her şeyiyle hazır. Bunun da 12 milyon 600 bin gibi bir maliyeti var. Buraya ayırdığımız para ise 850 bin lira.  

 

 

Kutlubey Kampüsü içerisine anaokulu projesi

 

 

Türkiye’de birçok ilimizde üniversitelerin kampüsündeki yerleşim alanlarında anaokulu ihtiyacı var. Bartın Üniversitemizin de böyle bir talebi var. İhtiyacı karşılamak için Sayın Bakanımızın özel talimatıyla yatırım programına koyduk. 10 milyon 800 bin gibi 6 derslikli bir anaokulu oraya planlamış olduk. Buna ayırmış olduğumuz bütçe, 700 bin lira.

 

 

“Taleplerimiz olacak”

 

 

Çaydüzü İlkokulunun hemen altında bulunan alana da bir anaokulu yapacağız. Burasıda 4 derslikli bir anaokulu olacak. Çünkü Balamba bölgesi ve Çaydüzü bölgesinde herhangi bir anaokulu bulunmamakta. Toplam yatırım bütçesinden ayrılan payın tamamını bu okullarımızın en azından çalışmalarını gerçekleştirebilmek için kullanmak konusunda sizden taleplerimiz olacaktır.

 

 

“36 milyon 700 bin gibi bir para bakanlıktan oluşmuştur”

 

 

123 okulumuz bizden onarım talep etmiş ve biz bunları tek tek yerinde inceleme yaparak 93 tanesini onarım programı dahilinde programımıza almayı uygun görmüşüz ve Özel İdareye göndererek bunlara maliyet hesaplamaları yapılmış bunun sonucunda ise toplam olarak 36 milyon 700 bin gibi bir para Bakanlıktan oluşmuştur.

 

 

Okullarda onarım çalışmaları yapılacak

 

 

Geçen sene toplam 215 tane onarım gerçekleştirmişiz. Bunun yaklaşık olarak 60 tanesi Özel İdare bütçesinde kalanları da Milli Eğitim Bakanlığının genel müdürlük bazında göndermiş olduğu paralarla gerçekleştirilmiş. Özel İdare bütçesinden yaklaşık olarak 6 milyon 680 bin lira harcanmış, 32 milyon da milli eğitim bütçesinden harcanmış okullarımız için. Yine hedefimiz 36 milyonu getirttirip bunun tamamını deprem güçlendirmesi ve onarımlarında kullanmayı planlıyoruz.  Küçük onarımlar için 1 milyon 120 bin lira. Hizmet bedeli olarak ilan giderlerine kullanılmak üzere 580 bin lira ayırdık. Toplam ayrılan paramız 9 milyon 598 bin 952 lira olarak dağıtımını gerçekleştirildik. 7 okul Bartın için çok önemlidir. Milli Eğitim Bakanlığının da bizde 52 milyon lirası var.”

Eğitim yatırımları kapsamında görüşmeler tamamlanırken Meclis Başkanı Dursun, Özel İdare İnşaat ve Yatırım Şube Müdürü Levent Çam’a söz vererek performans planı görüşmelerine devam edildi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim bütçe
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›