Geleceğe Nefes olmak için,

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle 2019 yılında ilan edilen "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında bu yıl “Türkiye Yüzyıl’ına Nefes”, “Geleceğe Nefes” seferberliğiyle düzenlenen fidan dikme etkinliği kapsamında Bartın’da 10 dekarlık alanda 400 adet ıhlamur, 100 adet selvi olmak üzere toplam 500 adet fidan toprakla buluşturuldu.
Bu haber 2022-11-11 16:51:45 eklenmiş ve 439 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın’da 10 dekarlık alana 500 adet fidan dikildi!

 

 

KÜBRA NUR AK

 

 

“Türkiye Yüzyılına Nefes”, “Geleceğe Nefes” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen fidan dikme etkinliği Bartın’da da Aladağ Mahallesinde düzenlendi.

 

 

Etkinliğe, Vali Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, protokolün diğer üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

 

 

“Türkiye Yüzyılına Nefes”

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Zonguldak Orman İşletme Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, açılış konuşması yaptı. Orman alanlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyleyen Şahin, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“81 ilde düzenlenen etkinliklerle kutlanan Milli ağaçlandırma günü dolayısıyla Türkiye yüzyılına nefes geleceğe nefes sloganıyla Bartın il merkezinde fidan dikim etkinliği gerçekleştireceğiz. Öncelikle ilimizde 14 Ekim 2022 günü yaşanan maden kazasında şehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar ailelerine de sabırlar diliyorum.

 

 

2019 yılından bugüne kadar 11 Kasım günü Cumhurbaşkanımızın yayınladığı Kararname ile milli ağaçlandırma günü olarak kutlanmaktadır. Sayın Valim Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan milli ağaçlandırma seferberliği kapsamında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü de Tarım ve Orman Bakanlığınca ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ sloganıyla tüm Türkiye’de fidan dikim etkinlikleri düzenlenmektedir. İlimizde bugün Ulus, Kurucaşile, Amasra dahil olmak üzere dört ayrı noktada biz fidan dikim etkinlikleri düzenliyoruz. Bartın ilinde bu bulunduğumuz sahada sizlerin de önderliğiyle 10 dekarlık alanda 400 adet ıhlamur, 100 adet selvi olmak üzere toplam 500 adet fidan dikimi gerçekleştireceğiz.

 

 

Çalışmalarımız devam ediyor

 

 

Sahaya hep birlikte dikeceğimiz bu ıhlamur fidanları gelecekte ıhlamur çiçekleri üretimi ve yörede arıcılık yapan vatandaşlarımıza katkı sağlayacağını umuyoruz. Bartın ili olarak orman alanlarının arttırılmasına yönelik boş alanlara da ağaçlandırma, bozuk orman alanlarının bozuk sahaların ihyasıyla birlikte orman alanlarının arttırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu bağlamda yöre insanının gelir düzeyini arttırmaya katkı sağlayacak defne, lavanta, fıstık çamı, ıhlamur, kestane gibi meyve veren tıbbi ve aromatik meyvelerin sahalara dikilmesi yönünde de çalışmalarımız devam etmektedir.

 

 

“Dikeceğimiz fidanların geleceğe nefes olması ümidiyle…”

 

 

Orman Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ve bozuk ormanların ihyasıyla birlikte 2022 fuar verilerine göre Türkiye’mizin yüzde 29,6’sı ormanlarla kaplı. Bizim Orman Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanımızın da takipleriyle Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ormanlık alan miktarımızı en az yüzde 30’a çıkarmak için çalışmalarımız planlı olarak devam etmektedir. Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatlarıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın ilinde de biz vatandaşlarımıza her yıl bedelsiz fidan dağıtımları yapıyoruz. Bu bedelsiz fidan dağıtımlarıyla vatandaşlarımızın da ağaç dikme ile ilgili taleplerini karşılamış oluyoruz. Bu çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Bugün fidan dikim etkinliğine katılarak geleceğe nefes olmak üzere yaptığınız katkılardan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Dikeceğimiz fidanların geleceğe nefes olması ümidiyle...”

 

 

Vali Arslan: “Amacımız vatanımızı daha yaşanabilir kılmak”     

 

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan da doğamızı sadece koruyarak değil güzelleştirerek gelecek nesillere bırakmak istediklerini belirterek şöyle konuştu:

 

 

Vali Arslan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gelecek nesillerin çevre bilinci ile yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilimizde eş zamanlı olarak düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikim etkinliğindeyiz. Etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Bizler, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı geçmişten kalan miras değil, gelecek nesillerin bize emaneti olarak görüyoruz. Ormanlarımızı korumak ve gelecek nesillerimiz için vatanımızı daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla da bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.

 

 

“Doğamızı güzelleştirerek gelecek nesillere bırakacağız”

 

 

Sanayileşmenin hız kazandığı, küresel ısınmanın ve iklim değişikliklerinin sürekli gündeme geldiği günümüzde, havanın, suyun ve toprağın korunmasının önemi gün geçtikçe artmaktadır. Biz de bu dönemde havayı, suyu ve toprağı ve bunların oluşturduğu güzellikleri korumak için çalışıyoruz. Bize emanet olan doğamızı sadece korumakla kalmayıp geliştirerek, güzelleştirerek bizden sonraki nesillere bırakmayı arzuluyoruz. 

 

 

2023 yılında yeni bir yüzyıla adım atacak olan Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılındaki ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefleri doğrultusunda 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nün bu yılki teması, 'Türkiye Yüzyıl’ına Nefes' olarak belirlendi. Sağlıklı bir toplumun, sağlıklı bir çevre oluşturmaktan geçtiği düşüncesiyle geleceğimizin teminatı evlatlarımıza yeşil bir Türkiye bırakmak için bugün ‘Türkiye Yüzyıl’ına Nefes’ seferberliğiyle ülkemize hediye edeceğimiz fidanlar, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılar için de nefes olacaktır.

 

 

“Parmakla gösterilen ülkeleri arasında yerini alacağına gönülden inanıyorum”

 

 

Türkiye Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ülkemizin orman varlığı konusunda dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasında yerini alacağına gönülden inanıyorum.”

 

 

Konuşmaların ardından Vali Arslan ve katılımcılar tarafından fidanlar toprakla buluşturularak fidanların can suyu verildi.

 

ETİKETLER : Nurtaç Arslan Türkiye Yüzyılına Nefes Fidan dikimi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›