Bartın Belediyesi, cenaze hizmetleri için kilometrelerce yolu aşıyor

Şehir merkezinde, ilçe, belde ve bunlara bağlı çevre köylerde olduğu gibi şehirlerarasında da 7 gün 24 saat cenaze nakil hizmetleri veren Bartın Belediyesi, Bartın’dan yurdun her köşesine ve herhangi bir ilden Bartın’a ücretsiz cenaze nakil işlemi de gerçekleştirerek vatandaşları yakınlarını kaybetmenin üzüntüsüyle yaşadıkları bu zor anlarında yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda 2022 yılının 10 aylık döneminde de 755 cenazenin ücretsiz nakil hizmeti gerçekleştirilirken, 6 cenaze aracıyla hizmet verilerek toplamda 107 bin 367 kilometre yapıldı.
Bu haber 2022-11-11 16:50:17 eklenmiş ve 474 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Mezarlıklar ve Defin İşleri Birimi Bartın’da verdiği cenaze hizmetleriyle vatandaşların acısını paylaşmaya devam ediyor.

 

 

Şehir içi ve şehir dışı 7 gün 24 saat ücretsiz cenaze nakil hizmetleri veren Bartın Belediyesi, kefen ve saburaj tahtasın da ücretsiz temin ediyor. Cenaze evlerine pide, ayran, lokum gibi ikramların yanı sıra bin adet tabure de cenazelere ve mevlitlere gönderiliyor.

 

 

Tüm bu cenaze hizmetlerine 12 Kasım 2021 tarihinde Bartın Belediyesi Gasilhanesi de eklendi. Gasilhanesi’nin hizmete girmesi ile ücretsiz yıkama ve bekletme hizmeti de sunulmaya başlandı.

 

 

Açıldığı günden buyana geçen 1 yıllık süre zarfında Gasilhanede 355 kadın cenaze ve 451 erkek olmak üzere toplam 806 cenaze yıkandı.

 

 

755 cenaze için 107 bin 367 kilometre yol kat edildi

 

 

Şehir merkezinde, ilçe, belde ve bunlara bağlı çevre köylerde olduğu gibi şehirlerarasında da 7 gün 24 saat cenaze nakil hizmetleri veren Bartın Belediyesi, Bartın’dan yurdun her köşesine ve herhangi bir ilden Bartın’a ücretsiz cenaze nakil işlemi de gerçekleştirerek vatandaşları yakınlarını kaybetmenin üzüntüsüyle yaşadıkları bu zor anlarında yalnız bırakmıyor. 2021 yılında 6 adet cenaze nakil aracıyla şehir içi 316, şehir dışı 161 ve mücavir alan dışı yerlere(köyler) 627 olmak üzere toplam bin 104 cenazenin nakli ücretsiz yapıldı. Cenaze nakillerinde şehir içi 6 bin 320 kilometre, şehir dışı 150 bin 49 Km ve köylere 134 bin 518 kilometre olmak üzere toplam 290 bin 887 kilometre yol kat edildi. 2022 yılının 10 aylık döneminde de 755 cenazenin ücretsiz nakil hizmeti gerçekleştirilirken, 6 cenaze aracıyla hizmet verilerek toplamda 107 bin 367 kilometre yapıldı.

 

 

“Hizmet etmeye devam ediyoruz”

 

 

Gerçekleştirilen hizmetin önemine değinen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Gasilhane’nin yapım çalışmalarının tamamlanması ile 12 Kasım tarihinde düzenlenen açılış töreni ile de halkımızın hizmetine sunduk. Bartın Belediyesi Gasilhanesi 26 metrekare bir adet erkek ve bir adet kadın gasilhane, 17 metrekare 4 adet erkek ve 4 adet kadın olmak üzere toplam 8 adet hareket sensörlü, içten açılabilir sistemli morg kabini, 7 metrekare bir adet erkek ve bir adet kadın gassal odası, 20 metrekare 2 adet erkek ve kadın mescit, 3 adet büro, çay ocağı, depo alanı, erkek ve kadın abdesthane, 2 adet gasil masası, 2 adet hidrolik sedye, 8 adet morg ünitesi, 2 adet tıbbi masayı içerisinde barındırıyor. 7 bin 500 metrekarelik toplam alan üzerinde, 352 metrekare gasilhane binası, 85 metrekare sundurma ve 50 metrekare depo alanı bulunuyor. Şehrimize kazandırdığımız diğer cenaze hizmetlerinin yanı sıra cenaze yıkama işlemlerini de ücretsiz şekilde halkımıza sağlıyoruz. Bartın Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında yer alıyor ve sorumluluğu tamamen üstümüze alıyoruz. Tüm bu işlemleri cenaze sahiplerinden bir kuruş dahi talep etmeden tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanında olarak onların tüm cenaze işlemleri ile biz ilgileniyoruz. Halkımızın her anında yanında oluyor, bu kapsamda da yeni projelerle vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›