“Vatandaş kaliteli ürüne bakkaldan ulaşacak”

Koop Bakkal Projesi’nin Ankara’daki tanıtım toplantısına katılan Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, proje ile ilgili bilgi vererek “2023 yılı içinde gelişen depo ve lojistik ağına uygun illerde KOOP Bakkal projesi yaygınlaştırılacak. 2023'te projenin en az bin noktada hayata geçirilmesi hedefleniyor. Projenin uzun vadede ise ülke geneline yaygınlaştırılması planlanıyor. Bu kapsamda 5 büyükşehirde 100'ün üzerinde, diğerlerinde ise 50'şer adet bakkalın sisteme dahil edilmesi öngörülüyor. Böylece 5 büyük şehirde 500, diğerlerinde de 3 bin 800 olmak üzere toplam 4 bin 300 KOOP Bakkal'a ulaşılması hedefleniyor” dedi.
Bu haber 2022-11-11 16:24:46 eklenmiş ve 393 kez görüntülenmiştir.

Erkan Hızoğlu

 

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasındaki “Koop Bakkal” projesinin tanıtım toplantısına ilişkin imza töreni gerçekleştirildi.

 

 

TESK Konferans Salonu’nda düzenlenen imza törenine TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Erdal Erdem, TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül ile Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki bakkallar odası başkanları katıldı.

 

 

“Raflarda 132 kalem ürün satılacak”

 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve esnafın ekonomide çok önemli bir rolü olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Nihai tüketiciye en yakın olan bakkallar aracılığıyla güvenilir ürünlerin devlet desteği ile tüketiciye daha uyguna ulaşmasının sağlanması çok önemli. Bu konuda paydaşlar da elin taşın altına koydu. Koop Bakkal projesi ile bakkal raflarında Tarım Kredi Kooperatiflerine ait 132 kalem ürün satılacak. Yeni işletme modelleri ve hamleyle sayısal ulaşımdaki bütün eksiklikler giderilecek. Başta gıdanın her çeşidi, hem kalitesi hem de uygun fiyatlısı bakkal esnafımız aracılığıyla vatandaşa sunulacak” dedi.

 

 

“Nihai tüketiciye en önemli katkıyı veren esnaftır”

 

 

Piyasada nihai tüketiciye en önemli katkıyı veren kesimin esnaf olduğunu belirten Palandöken, “Piyasadaki fiyatların müsebbibi esnaf gibi görünüyor ancak aslında nihai tüketiciye en önemli katkıyı veren, sıkışık durumda evinizin anahtarını bile teslim ettiğiniz bu insanlar ekonomide en önemli rolü oynuyor. Bu kapsamda Koop Bakkal projesi, piyasadaki fiyat artışlarının regule edilebilmesi ve arz-talep dengesinin oluşmasının sağlanması bakımından serbest piyasa koşullarında çok önemli. Bu kapsamda yapılan bu güzel çalışmanın mutfağında emeği geçen tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

“Devletimiz yanımızda olduğu sürece tüm sorunlar çözülür”

 

 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin asıl amacının tarımsal alanda olduğunu vurgulayan Palandöken, “Kooperatifin tali görevi ise insanların tarladan sofrasına gelen ürünlerin vatandaşların mutfağına girmesini sağlamak. Bu kapsamda halkın alım gücünün yükselmesine katkı veren bir kuruluş.  Koop Bakkal da bu amaca hizmet eden bir proje olarak ekonomik anlamda çok büyük bir önem taşıyor. Devletimiz ve bankalarımız yanımızda olduğu sürece bütün meseleleri çözerek projemizi başarıyla hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Özkan: “Bu güzel proje bakkal ve marketçi üyelerimize hayırlı uğurlu olsun”

 

 

Projenin tanıtım toplantısına katılan Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, bir değerlendirmede bulundu. Özkan, açıklamasında; “Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ve Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu işbirliğinde hayata geçirilen Koop Bakkal Projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 2023 yılı içinde gelişen depo ve lojistik ağına uygun illerde KOOP Bakkal projesi yaygınlaştırılacak. 2023'te projenin en az bin noktada hayata geçirilmesi hedefleniyor. Projenin uzun vadede ise ülke geneline yaygınlaştırılması planlanıyor. Bu kapsamda 5 büyükşehirde 100'ün üzerinde, diğerlerinde ise 50'şer adet bakkalın sisteme dahil edilmesi öngörülüyor. Böylece 5 büyük şehirde 500, diğerlerinde de 3 bin 800 olmak üzere toplam 4 bin 300 KOOP Bakkal'a ulaşılması hedefleniyor. Proje kapsamında; TESKOMB Genel Başkanı Sayın Abdülkadir Akgül, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Sayın Hüseyin Aydın, Türkiye Bakkallar Bayiler Federasyonu Başkanı ve TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken, Halk Bankası Genel Müdürü Sayın Osman Arslan, KGF Genel Müdürü Sayın Erdal Erdem tarafından işbirliği protokolü imzalandı.  Tarım Kredi Marketlerindeki uygun fiyatlı, kaliteli ve güvenilir ürünlerin daha çok vatandaşımıza ulaşması amacıyla artık bakkal esnaflarımızda da satılmasını sağlayacak olan bu güzel proje başta bakkal ve marketçi üyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu güzel projenin hayata geçmesinde katkı sağlayan başta Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tekrardan Koop Bakkal ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” dedi

ETİKETLER : TESK Koop Bakkal
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›