84 yıldır bitmeyen özlemle Bartın, Ata’mızı andı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde özlem ve minnetle andık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da saat 09.05’i gösterdiğinde hayat dururken Cumhuriyet Meydanı’nda ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programlarıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bir kez daha özlem ve saygıyla anıldı.
Bu haber 2022-11-10 17:04:18 eklenmiş ve 644 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümü dolayısıyla Bartın’da anma programları gerçekleştirildi.

 

 

9’u 5 geçe hayat durdu

 

 

Cumhuriyet Meydanında 8.50’de başlayan programda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

 

 

Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

 

 

Programa, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, siyasi parti il başkanları, il müdürleri, mesleki kuruluş temsilcileri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Çeşitli gösterilerle Atamız anıldı

 

 

Cumhuriyet Meydanında başlayan tören daha sonra Kültür Merkezinde devam etti. Buradaki programda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlarken günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile devam etti.

 

 

Konuşmaların ardından kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi yapıldı.

 

 

Hediye takdiminin devamında ise “Atatürk ve 10 Kasım” liseler arası kompozisyon yarışması il birincisi ve “Atatürk ve 10 Kasım” konulu ortaokullar arası şiir yarışmasında il birincisi olan öğrenciler eserlerini tekrar seslendirdi.

 

 

Güzel Sanatlar Lisesinin zeybek gösterisi ile bütün salon duygusal anlar yaşadı.

 

 

Program, Güzel Sanatlar Lisesinin hazırladığı “Atatürk’le son yıl” adlı anma etkinliğinin sunulması ve Güzel Sanatlar Lisesinin hazırladığı “Atatürk” konulu resim sergisinin gezilmesi ile son buldu.

 

ETİKETLER : Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım Bartın
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›