Gençlere Yönelik Akıllı Tarım Uygulamaları Girişim Fırsatı

Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) bünyesinde açılacak olan “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları”, “Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Otonom Sera Sistemleri, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları” ile “Kültür Mantarı Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları” eğitimi başvuruları başladı.
Bu haber 2022-11-08 13:07:40 eklenmiş ve 338 kez görüntülenmiştir.

 

 

Eğitim başvuruları başladı

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü 2022-2023 “Genç İstihdamı Teması” kapsamında gençlerin kırsal alanlardaki girişimcilik ve istihdam olanaklarının artırılması amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Bartın Üniversitesi işbirliği; Bartın, Karabük ve Zonguldak Valilikleri ve Tarım ve Orman İl Müdürlükleri İştiraki ile “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları”, “Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Otonom Sera Sistemleri, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları” ve “Kültür Mantarı Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları” eğitimleri gerçekleştirilecek.

 

Bahsi geçen eğitim ve sertifika programları tarımsal girişimci olmak isteyen, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta ikamet eden 18-34 yaş arasındaki gençlere; Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Kültür Mantarı Yetiştiriciliği yapabilme, devlet desteklerinden, teşviklerinden ve Ziraat Bankası’nın sunmuş olduğu çok avantajlı tarımsal kredilerden yararlanabilme imkânını kazanmak için önemli bir avantaj sağlayacak.

 

Tamamen ücretsiz ve Bartın Üniversitesi onaylı başarı sertifikası verilecek olan eğitimler için 100 kişilik kontenjanlar belirlendi.

 

Bu eğitim programına kimler katılabilir?

 

Tarımsal girişimci olmak isteyen, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta ikamet eden 18-34 yaş arasındaki gençler ile devlet desteklerinden, teşviklerinden ve özellikle de Ziraat Bankası’nın sunmuş olduğu çok avantajlı tarımsal kredilerden yararlanma imkânı kazanmak isteyen tüm gençler eğitime başvurabilecek.

 

Başvuru yapacak olan adayların 18 yaşına girmiş olması ve 35 yaşına başlamamış olması, en az lise mezunu olması gerekiyor.

 

Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinden birinde ikamet etmeyen katılımcılar başvuru yapamayacak. Bu iller dışında ikamet edip başvuru yapmış olanlar eğitime katılmış, sınava girmiş olsalar dahi sertifika verilmeyecek. Ayrıca adaylardan ikametgâh doğrulamaları talep edilecek.

 

Ayrıca 18 yaşına girmemiş, 35 yaşına başlamış katılımcılar başvuru yapamayacak, başvuru yapıp eğitimlere katılan devam eden ve eğitim sonunda şartlardan birini taşımadığı tespit edilen katılımcılara da sertifika verilmeyecek.

 

 

Başvuru ve eğitim tarihleri

 

“Kültür Mantarı Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları” eğitimleri için başvurular 15 Kasım 2022 Salı günü saat 17:30’a kadar devam edecek. Eğitimler ise 17- 26 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları eğitimi başvuruları ise 9 Aralık 2022 Cuma günü saat 17:30’a kadar devam edecek. Eğitimler ise 12- 23 Aralık  2022 tarihleri arasında yapılacak.

 

Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Otonom Sera Sistemleri Eğitimi başvuruları da 25 Kasım 2022 Cuma günü saat 17:30’a kadar alınacak. Eğitimler ise 28 Kasım - 9 Aralık Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi BAKKA Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Genç İstihdamı Teması Akıllı Tarım Uygulamaları
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›