Bankoğlu, ateş püskürdü

Amasra faciası sonrası alınan görevlendirme kararlarına sert tepki gösteren CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, “Facianın on üçüncü gününde nihayet 25 gözaltı oldu. Ancak bu gözaltılarda sadece Amasra Müessesesinin yönetim kadrosu ve teknik personeli var. Nedense Amasra Müessesesinin de bağlı olduğu yani emirleri aldığı TTK Genel Müdürlüğü’nden tek bir yetkili dahi yok. Halbuki, konuya ilişkin idari hiyerarşinin üst noktası olan TTK Genel Müdürlüğü’nden de idarecilerin görevden el çektirilmesi gerekirdi” dedi.
Bu haber 2022-10-31 09:25:31 eklenmiş ve 382 kez görüntülenmiştir.

 

“Tek bir yetkili dahi yok”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

“Tek bir yetkili dahi yok”

 

 

Patlamaya ilişkin ihmal ve liyakatsizliğin ana kaynağının TTK Genel Müdürlüğü olduğunu belirterek TTK Genel Müdürlüğü’nden kimsenin gözaltına alınmamasını eleştiren Bankoğlu, sosyal medyasında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Bankoğlu, “Facianın on üçüncü gününde nihayet 25 gözaltı oldu. Ancak bu gözaltılarda sadece Amasra Müessesesinin yönetim kadrosu ve teknik personeli var. Nedense Amasra Müessesesinin de bağlı olduğu yani emirleri aldığı TTK Genel Müdürlüğü’nden tek bir yetkili dahi yok. Halbuki, konuya ilişkin idari hiyerarşinin üst noktası olan TTK Genel Müdürlüğü’nden de idarecilerin görevden el çektirilmesi gerekirdi” dedi.

 

 

“Aldığımız bilgi olası şüphelinin müessese müdürlüğüne atandığı yönünde”

 

 

Bankoğlu hükümetin, önceki maden facialarındaki gibi, sorumluların cezalandırmak yerine ödüllendirdiğini belirterek, “TTK Genel Müdürlüğü’nden hiçbir idareci görevden el çektirilmediği gibi, bugün aldığımız bir bilgiye göre ATİM’in bağlı olduğu TTK’nın İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Daire Başkanı Ahmet Sarıalioğlu, diğer görevlerine ek olarak 28 Ekim 2022 tarihinde Amasra Müessese Müdürü olarak görevlendirilmiştir. Bu kişi zaten ATİM dahil diğer müesseselerin de iş güvenliğinden sorumlu olan ya da olması gereken kişi. Yani görev tanımı ve sorumluluğu kapsamındaki işletmede 41 madencinin hayatını kaybettiği ve bu sebeple şüpheli sıfatıyla değerlendirilmesi gereken kişi Amasra’ya müessese müdürü olarak görevlendiriliyor” dedi.

 

 

“Kazım Eroğlu kimler tarafından korunuyor?”

 

 

Bu atama kararının TTK Genel Müdürlüğü kararıyla gerçekleştiğini söyleyen Bankoğlu, “TTK Genel Müdürü 2013’te Kozlu’da yaşanan ve 8 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan facianın baş sorumlusu olarak yargılanmış, ceza almış bir sabıkalı. Buna rağmen TTK Genel Müdürlüğü’ne atandığı yetmiyormuş gibi, şimdi de Amasra Müessesesinde yaşanan faciaya ilişkin başta kendisi olmak üzere tüm sorumluları gizlemeyecek kararlara imza atıyor. Bu kişi kim ya da kimler tarafından korunmakta ki, 41 canımızı yitirdiğimiz bir ortamda suçu gizlemek için karar almaya cesaret edebiliyor?!” dedi.

 

 

“Şüpheliler Genel Müdürlüğe çekilerek ödüllendiriliyor”

 

 

Aldığı bilgilerin TTK İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Daire Başkanı Ahmet Sarıalioğlu’nun atanmasından ibaret olmadığını belirten Bankoğlu, “Tüm bunlar yetmezmiş gibi, şu an hakkında gözaltı kararı olan yöneticiler de görevden alınacağına; kollanıp korunarak TTK Genel Müdürlüğü’ne çekilmişlerdir,” diyerek sorumluların cezalandırılmak yerine ödüllendirildiğinin altını çizdi. Bankoğlu, şüpheli olarak göz altına alınan Amasra Müessese Müdürünün ve diğer idari amirlerin de TTK Genel Müdürlüğü’ne çekildiğini ifade etti.

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu TTK Amasra
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›