Başkan Akın Ankara’daydı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı, geçtiğimiz gün Ankara’da yapıldı. TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında, Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerinin katılımıyla 2022 yılı bütçesine ek ödenek verilmesi, 2023 yılı bütçesinin görüşülmesi, sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesi, uluslararası finansman için iş birlikleri kurulması, kadro ihdası ve iptali, dilek ve temennileri içeren gündem maddeleri çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da Bartın Belediyesi Ar-Ge Başkanı Aykut Oktay Ulu ile birlikte katıldı.
Bu haber 2022-10-29 09:11:39 eklenmiş ve 44 kez görüntülenmiştir.

 

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında geçtiğimiz gün TBB hizmet binasından yapıldı.

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Akın’a Bartın Belediyesi Ar-Ge Başkanı Aykut Oktay Ulu eşlik etti.

 

 

Toplantıya ayrıca Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın da katılırken Belediye başkanları ile meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Başkan Fatma Şahin, dünyanın zor bir dönemden geçtiğini hatırlatarak “Adını koyamadığımız 3. Dünya Savaşı’nın altyapısını yaşamaya başladığımızı düşünüyorum. Birisi vanayı eline alıp doğalgaz üzerinden tehditle dünyayı başka bir ateşe atmaya çalışırken, Avrupa’nın göbeğinde büyük bir göçün, büyük bir ateşin yaşanmasını hepimiz ibretle izliyoruz. Sosyal barış ve sosyal adaletin hızlı bir şekilde; çevresel bakışla, ekonomiyi ekolojiye dönüştürerek, yalnızca bakanlıklardan ya da Cumhurbaşkanından beklemeden topyekûn bir seferberlikle sağlanması gerek.” dedi.

 

 

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ilerlerken bilgi ekonomisinin önemine işaret eden Başkan Şahin, “Bilgi güçtür, iktidar yapar. Şehirlerimizi bilgiye dayalı yönetmemiz bizim en büyük gücümüz olacak. Biz oranın lideriyiz, biz ne konuşursak şehir de onu konuşur. Söz, ipucudur. Neye kıymet verirsek neye zaman ayırırsak onda başarılı oluyoruz.” dedi.

 

 

TBB olarak yerel yönetimlerin güçlü ve zayıf yönlerini araştırarak neler yapılması gerektiğini çalıştıklarını kaydeden Şahin, “Biz nerede güçlüyüz, nerede zayıfız? Gücümüzü muhafaza ederken zayıflıklarımızı nasıl güçlendireceğimiz üzerine raporlarımızı hazırlıyoruz. TBB olarak, Türkiye Yüzyılı’nda ‘kalkınma ve demokrasi yerelde başlar’ anlayışıyla dünya nereye gidiyor ve biz hangi kodlarda çalışmalıyız buna odaklandık.” ifadelerini kullandı.

 

 

Konuşmasında TBB tarafından hazırlanan “İnsani Gelişme Raporu” ile “Yeşil Şehirler Raporu”nu da paylaşan Başkan Şahin, “Sosyal adalet ve sosyal barışın olması lazım. Dünya beşten büyüktür. Daha adaletli bir dünya mümkündür.  Avrupa’nın göbeğinde bu yangın çıkınca Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya beşten büyüktür’ derken ne demek istediği daha net anlaşılmış olduk.” dedi. Şahin, yeni nesil şehirlerin sağlıklı, dirençli, kapsayıcı, yeşil ve akıllı şehirler olacağının altını çizerek küresel ısınma, iklim değişikliği, yeşil kalkınma ve göç konularında yerel yönetimler için belirlenen politikaları anlattı.  

 

 

Başkan Şahin’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı gündem maddeleri hususunda katılımcıları bilgilendirirken gündem maddeleri görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı.

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, toplantıda alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›