ÖSYM’den YKS adaylarına uyarı!

15 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2019-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT)adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin ‘https://ais.osym.gov.tr’ adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilirken ÖSYM’den yapılan uyarıda 2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adayların saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı, 2019-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı hatırlatıldı.
Bu haber 2019-06-14 11:43:44 eklenmiş ve 201 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

YKS, 2019 için artık sayılı günler kaldı. Bartın’daki binlerce aday da dahil olmak üzere milyonlarca üniversite adayı hayalindeki üniversiteye gidebilmek için YKS'ye girecek. Peki, YKS saat kaçta başlayacak? ÖSYM'den YKS adaylarına son uyarılar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 15 ve 16 Haziran’da yapılacak. 

 

YKS saat kaçta başlayacak?

 

YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) 15 Haziran Cumartesi günü saat  10.15'te düzenlenecek ve adaylara 135 dakika süre verilecek. 16 Haziran Pazar günü saat 10.15'te Alan Yeterlilik Testi (AYT), 15.45'te ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.

AYT'de adaylara 180 dakika, YDT'te ise 120 dakika süre tanınacak.

 

Kaç soru sorulacak?

 

Adaylara 1. oturum olan TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler  testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi  veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik  testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen  bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.

AYT'de Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1 testi 40 sorudan  oluşacak. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1'den 10,  coğrafya-1'den 6 soru yanıtlayacak. AYT'nin sosyal bilimler testi 40, matematik  testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan oluşacak. Sosyal bilimler testinde  tarih-2'den 11, coğrafya-2'den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak  bilgisi veya ilave felsefe sorularından 6 soru yer alacak. Fen bilimleri  testindeki dağılım ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru şeklinde olacak.

YDT'de de Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde  toplam 80 soru yer alacak.

 

ÖSYM'den YKS adaylarına uyarı!

 

15 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2019-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT)adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin ‘https://ais.osym.gov.tr’ adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilirken ÖSYM’den yapılan uyarıda 2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adayların saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı, 2019-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı hatırlatıldı.

 

Kimlik belgesi uyarısı

 

Sınava girişte geçerli kimlik belgesi ve sınava giriş belgesinin  bulundurulması gerekirken, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesini  yanlarında bulundurmayan adaylar binalara giremeyecek.

Adayların, fotoğraflarının bulunması gereken sınava giriş belgelerinin  yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına  dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler haricinde  belgenin ön ve arka yüzde herhangi bir yazı, resim, işaret vesaire bulunduğu  taktirde adayların sınavları geçersiz sayılacak.

T.C. kimlik kartı edinme sürecinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve  Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları  teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı ve mühürlü "Geçici Kimlik  Belgesi"nin aslı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Sürücü belgesi, öğrenci kimlik kartları, basın kartı, avukat kimliği,  kurum kimlikleri ve ikamet izni sınava girişte belge olarak kabul edilmeyecek.

 

Nüfus Müdürlüğü hafta sonu YSK mesaisi yapacak!

 

ÖSYM Başkanlığınca 15-16 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) nedeniyle Bartın’da Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü açık olacak.

Bartın Valiliği’nce yapılan açıklamada “İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün  yazısı gereğince; 15 Haziran  2019 ve 16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2019-YKS)  katılacak adaylardan nüfus cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için  ‘Sınava Giriş Belgesi’ ile iki fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni kart düzenleninceye kadar geçerli olacak ‘Geçici Kimlik Belgesi’ verilmesi için İlimiz Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü 15.06.2019 Cumartesi günü 07:00-17:00 ve 16.06.2019 Pazar günü  07:00-15:30 saatleri arasında açık tutulacaktır.” denildi.

 

Adaylar piercing ve başörtüsü iğnesi ile sınava katılabilecek

 

Sınavda adaylar, cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf  makinesi, cep bilgisayarı, bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, çanta, cüzdan,  kredi kartı gibi her türlü manyetik kart, her türlü kesici ve delici alet ile  ateşli silah, her türlü saat, sözlük işlevi olan aygıtlar, müsvedde kağıt,  defter, kitap, sözlük, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dahil cam eşya, kalem,  silgi, kalemtraş, hesap cetveli, hesap makinesi, ehliyet ve kurum kimlik  kartları, kulaklık ile bluetooth özellikli cihazlar sınava giriş sırasında  yanında bulunduramayacak.

Basit olmayan her türlü ev ve araç anahtarı, anahtarlık ve plastik  içerikli eşya, yiyecek-içecek, bilezik, küpe, her türlü taşlı yüzük, broş ve  benzeri takılar ile ÖSYM'den resmi izin alınmamış ilaç, gıda ve her türlü  cihazlarla da sınava giriş yasak olacak.

Adaylar ve görevliler yanlarında alyans, şeffaf numaralı gözlük,  başörtüsü için kullanılan boncuklu-boncuksuz toplu iğne, metal para,  anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel  toka, basit piercing, şeffaf pet şişe içerisinde su ile sınava katılabilecek.
 

 

ETİKETLER : Bartın Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›