Velilerin servis isyanı!

Bartın’da Şahne Köyü’nde Merkez Mahallede ve diğer mahallelerdeki öğrencilerin okula yolu çileye dönüştü. Taşımalı eğitim kapsamında olan bölgedeki öğrenciler işçi servisleriyle. Çocuklarının servis sorunu için kapı kapı dolaşan veliler ise gittikleri kurumlarda sorunlarına çözüm bulamadıklarını belirtirken tüm kapıların yüzlerine kapandığını dile getirdi. Yaşadıkları sorunu daha önce de EYBEY Medya aracılığıyla dile getiren veliler, bu kez de Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak yetkililere seslenirken sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi.
Bu haber 2022-10-24 16:50:32 eklenmiş ve 991 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da Şahne Köyü ve buraya bağlı mahallelerde ikamet eden öğrencilerin okul yolu yaşadıkları servis sorunu nedeniyle çileye dönüştü.

 

 

Sabahları işçi servisiyle okula gitmeye çalışan öğrenciler köyün girişine kadar yürümek zorunda kalırken eve gelmek için ise yine tekrar işçi servisini bekleyip evlerine yürümek zorunda kalıyor. Veliler ise artık bu duruma çözüm bulunmasını talep ediyor. 

 

 

Öğrenci servisiyle ilgili sorun yaşanan köyde, kendi çabalarıyla çocuklarını okula götürmeye çalışan veliler çözüm için Bartın Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bartın Şoförler Odasından talepte bulunduklarını dile getirirken okulların açıldığı günden bu yana hala çözüm bulunamadığını belirtti.

 

 

Şahne Köyü’nde Merkez Mahallede ve diğer mahallelerde öğrencilerin okula giderken yaşadığı zorlukları geçtiğimiz günlerde EYBEY Medya’ya anlatan veliler, bu kez de Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. 

 

 

“Kapılar yüzümüze kapatıldı” 

 

 

Mağduriyet yaşayan velilerden bir tanesi Melahat Özsoy, gittikleri kurumlarda sorunlarına çözüm bulamadıklarını belirtirken tüm kapıların yüzlerine kapandığını ifade ederek şöyle konuştu:

 

 

“Şoförlerle olan sıkıntımız büyük, öncelikle gereken kurumlara dilekçelerimizi verdik, her gittiğimiz kurum bizi başka bir kuruma yönlendiriyor. Nereye gittiysek kapılar yüzümüze kapatıldı. İlk önce, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittik, dilekçe yazdık. Öğrenci taşımacılığı yapamayacaklarını söylediler. 3 sene önce yapılan ya da geçen sene yapılan taşıma öğrenci sistemi neden bu sene yapılamıyor? Geçen sene bir öğrenci buradan alınırdı onu da yanlışlıkla aldık dediler ama 3 sene önce taşıma sistemimiz vardı. Şoförler öğrenci taşımak istemiyorlar; ‘biz para kazanmayacağız mı, yolcu almayacak mıyız, ekmek yemeyecek miyiz?’ diyorlar.  Peki veliler ne yapacak? Asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz ben çocuğumu kendi imkanlarımla çocuğumu okula götürüyorum. Bunu yapamayacak maddi sıkıntıları olan veliler var. Çocuklarımızı kendimiz okula götürüyoruz diye şoförler bizi ‘sizi şikayet ederiz’ diye tehdit ediyor.  

 

 

“Öğrenciler işçi servisi ile okula gidiyor”

 

 

Diğer mahallelerde de buna benzer sıkıntılar yaşanıyor. Tabaklar Mahallesi, Recepoğlu Mahallesi, Odamehmetoğlu Mahallesi ve Şahne güzergahındaki öğrencilerin hepsi mağdur. 07.15’te işçi servisi ile çocuklarımız okula gidiyorlar. Okul çıkışında da işçi servisini beklemek zorunda kalıyorlar. Çocuklarımız da veliler olarak bizler de gerçekten mağduruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim almasını istiyoruz. Servise binip inmek için çocuklarımız köyün girişine kadar yürümek zorunda kalıyorlar. Önümüz kış, bunun yağmuru var, karı var. Bizim çektiğimiz, çocuklarımızın çektiği nedir? Neden muhatap bulamıyoruz, neden duyulmuyoruz?”

 

 

 Seslerinin duyulmasını istiyorlar!

 

 

Yine mağduriyet yaşayan velilerden bir diğeri de iki çocuğu olduğunu ve yaşadıkları bu sorundan muzdarip olduklarını dile getirerek 5 kişi yaşadıkları evde asgari ücretle geçinmeye çalıştıklarını anlatırken servis sorunun bir an önce çözülmesini ve seslerinin duyulmasını istedi.

 

 

Ardından da Şoförler Odası’na giden veliler, burada da Mugada Bölgesi Durak Başkanı Celal Özkır, sorunun kendilerinden kaynaklı olmadığını belirtti. 

 

ETİKETLER : Bartın Şahne Köyü Okul yolu Velilerin servis isyanı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›