Atık pil yarışmasında birinci Kurucaşile İlkokulu oldu

Geleceğimiz olan çocuklarda çevre bilincini artırarak çevre ve halk sağlınının korunmasını sağlamak macıyla organize edilen tık pil toplama yarışması sonuçlandı. İlimizde en fazla atık pil toplayan okul 284 kg ile Kurucaşile İlkokulu olurken, katılımcı 13 okulun topladığı atık pil miktarı bin 61 kg’ı buldu.
Bu haber 2019-06-14 11:37:32 eklenmiş ve 177 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

“5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında, çevre bilincinin arttırılması, halk sağlığının korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi yollarına dikkat çekmek amacıyla Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile TAP Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen “Atık Pil Toplama Yarışması” sonuçlandı.

 

Yarışmanın ödül töreni de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Törene, Bartın Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol ile Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan’ın yanı sıra dereceye giren okulların yönetici ve öğretmenleri ile öğrencileri temsilen küçük heyetler katıldı.

 

Yarışma neticesinde Kurucaşile İlkokulu 284 kg atık pil toplayarak 1. oldu ve birincilik ödülü olan Masa Tenisi masasını kazandı. Yarışmada ikincilik 152 kg atık pil ile Vali Tevfik Başakar İlkokulu’nun olurken okulun ödülü ise futbol topu, basketbol topu, voleybol topu, kaleci eldiveni, antrenman yeleği gibi ürünlerden oluşan spor seti oldu. 3.’lük ise 118 kg atık pil ile Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin olurken, okula ödül olarak 7 adet Santranç Seti ve Santranç Eğitim Panosu verildi.

 

Yarışmaya katılan 13 okul toplamda bin 61 kg atık pil toplayarak çevre temizliğine katkıda bulundular.

 

ETİKETLER : Bartın 5 Haziran Dünya Çevre Günü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›