BARÜ, “e-İnsan Programı”na katıldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve beraberindekiler Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “e-İnsan Programı”na katıldı.
Bu haber 2022-10-20 12:15:24 eklenmiş ve 305 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla tüm çalışmalarının merkezine insanı yerleştirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye kazandırdıkları demokrasi ve kalkınma devrimlerinin arkasında hep “önce insan” anlayışı olduğunu dile getirdi.

 

“Tüm unsurlarıyla insan kaynağımızı geliştirmede gösterdik”

 

İktisadi kalkınmanın bir ayağı fiziki altyapı ve hizmet unsurları ise diğer ayağının da yetişmiş insan kaynağı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu ikisi bir araya gelmeden kalkınma gerçekleşmez.  Dolayısıyla, Türkiye’nin kalkınmasını, sadece yollarda, köprülerde, barajlarda, tünellerde, binalarda aramak eksik bir yaklaşımdır. Asıl büyük kalkınma atılımını; eğitimiyle-öğretimiyle, sağlığıyla, sporuyla, sosyal destekleriyle ve diğer tüm unsurlarıyla insan kaynağımızı geliştirmede gösterdik” açıklamasında bulundu.

 

61 milyon kullanıcı sayısına ulaştı!

 

Türkiye dijitalleşme sürecinde 900’den fazla kurum, 6 bin 800’den fazla hizmetiyle, 61 milyon kullanıcı sayısına ulaşan e-Devlet kapısı uygulamasıyla dünyada ilk sıralara yerleştiğini de aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktisadi kalkınmanın bir ayağı fiziki altyapı ve hizmet unsurları ise diğer ayağının da yetişmiş insan kaynağı olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaların önemine değinen Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “e-İnsan Programı” hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

“Dijitalleşme çalışmalarını sürekli gündemimizde tutmalıyız”

 

Rektör Uzun, “Bugünü daha etkin olarak değerlendirmek ve yönetmek ile geleceği yakalamak için dijitalleşme çalışmalarını sürekli gündemimizde tutmalıyız. Bu noktada bilginin öneminin daha da arttığı ve tüm süreçlere yoğun olarak girdiği günümüzde yapılan çalışmaları oldukça değerli buluyorum. Bartın Üniversitesi olarak bizler de ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ ihtisaslaşma çalışmalarımızla dijitalleşen dünya şartlarının önemi üzerine kurulan bir dizi faaliyete odaklanarak geleceğimize değer katmayı hedefliyoruz. Her alanda yerli ve milli imkânları en üst seviyeye çıkartma konusunda kararlılığa katkı sunmak için durmadan çalışıyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin ‘Dijital Türkiye’ çalışmaları kapsamında kamu çalışmalarında kalitenin artırılması ile kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla yerli ve milli olarak tasarladığı ‘Uzaktan Eğitim Kapısı’na geçen ilk yükseköğretim kurumu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu düşüncelerle geleceğe olan yürüyüşümüzde bizleri yüreklendiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Yarınlarımıza değer katacak girişimleri dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay ile birlikte emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, Personel Daire Başkanı Turgay Delialioğlu, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Umut Saraç, Öğr. Gör. Pelin Su Altan ve öğrenciler katıldı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›