“Denetimlerin en yoğun uygulandığı yerlerden biri de Amasra’daki ocağımızdır”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kömür ocağında, tüm önlemlere ve sistemlere rağmen nasıl olup da patlama yaşandığının henüz bilinmediğini söylerken “Ayrıca, afet öncesi yapılan denetimleri de mercek altına aldık. Çeşitli bakanlıklara bağlı ilgili kurumlar tarafından yürütülen denetimlerin en yoğun uygulandığı yerlerden biri de Amasra’daki ocağımızdır” dedi.
Bu haber 2022-10-19 14:56:32 eklenmiş ve 389 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

 

 

Konuşmasının başında, Cuma günü Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan kazanın herkesin yüreğini dağladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Taş Kömürü Kurumuna ait Amasra Kömür Ocağının 503’ü yer altında olmak üzere toplam 713 çalışanıyla yılda 100 bin ton üretim yapan bir müessese olduğunu kaydetti.

 

 

“Devletimiz olaya müdahale etmiştir”

 

 

Geçen 20 yılda bu madene yarısı iş güvenliği alanında olmak üzere 77 milyon lira yatırım yapıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nitekim son 20 yılda bu ocakta yaşanan kazalarda hayatını kaybeden madenci sayımız altıdır. Mevzuata göre her 250 kişi için bir iş güvenliği uzmanı bulundurulması gerekirken, bu madende her 37 kişiye bir iş güvenliği uzmanı düşmektedir. Ayrıca kurum bünyesinde 30 tahlisiye görevlisi mevcuttur. Bunların yanı sıra Amasra Kömür Ocağımız, son sistem teknolojilere ve güvenlik sistemlerine sahip bir işletme olarak öne çıkmaktadır. Son dönemde mevzuatta yaptığımız düzenlemeler doğrultusunda, diğer ocaklarımız gibi Amasra’da da toplamda 50 kalemi bulan iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmiştir” şeklinde konuştu.

 

 

Kömür ocağında, tüm önlemlere ve sistemlere rağmen nasıl olup da patlama yaşandığının henüz bilinmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Kurumlarımız ve uzmanlarımız çalışmalarını tamamladıktan sonra bunu öğrenebileceğiz. Patlamayla ilgili kesin rapor çıkana kadar söylenen her şey spekülasyondan ibaret kalacaktır. Bize düşen, bu rapor önümüze gelene kadar yapabileceklerimize bakmaktır. Kazanın yaşandığı andan itibaren devletimiz tüm bakanları, kurumları ve personeliyle olaya müdahale etmiştir.”

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ayrıca, afet öncesi yapılan denetimleri de mercek altına aldık. Çeşitli bakanlıklara bağlı ilgili kurumlar tarafından yürütülen denetimlerin en yoğun uygulandığı yerlerden biri de Amasra’daki ocağımızdır” dedi.

ETİKETLER : Recep Tayyip Erdoğan kömür ocağı Amasra TBMM
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›