Maden şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında gerçekleştirilen Haftalık Değerlendirme Toplantısı’nda şehit madencilerimiz için saygı duruşunda bulunularak, dua edildi.
Bu haber 2022-10-19 14:54:59 eklenmiş ve 363 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediye Başkan Yardımcıları Necmi Balık, Hasan Arınan ve Erol Demirkoparanoğlu Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik ve daire müdürlerinin katılımıyla haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

 

Toplantı öncesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında 14 Ekim 2022 saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotunda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşunda bulunularak, dua edildi.

 

 

“Allah rahmet eylesin”

 

 

Amasra’da ki maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden 41 madenciye Allah’tan rahmet dileyen Başkan Akın, madencilerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Akın; “İlimizde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, milletimizin başı sağ olsun. Kaza haberini alır almaz olay yerine giderek, çalışmaları yerinde gördük. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sayın Sadir Durmaz ve Bakanlarımız kazanın yaşandığı ilk anlardan itibaren maden sahasında çalışmaları yakından takip ettiler.  Arama kurtarma çalışmalarının başarılı bir şekilde sürdürülmesi için ne gerekiyorsa yapıldı. Madenci kardeşlerimizin iş arkadaşlarını kurtarmak için gösterdiği çaba anlatılamaz. Allah onlardan ve çalışmalarda görev alan herkesten razı olsun. Yaşanan kaza sonrası maalesef 41 şehit verdik. Bu süreçte Bartın Belediyesi olarak üzerimize ne düşerse yerine getirmeye çalıştık. Şehitlerimizin cenazelerini Gasilhanemizde yıkadık. Tabut yapımı için çalışmalara başladık. Şehitlerimizin defni için mezarlıklara naklini de gerçekleştirdik. Şehitlerimizin cenaze törenlerine katılarak ailelerimizin yanında olmaya çalıştık. Tabii ziyaretlerimizi de sürdürüyoruz. Ailelerine ve sevenlerine taziye ziyaretinde bulunuyoruz. Devletimizin tüm kamu kurum ve kuruluşları elinden geleni yapıyor. Emek veren ailelerimizin yanında olan herkese teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle kazalar yaşatmasın. Geride kalan ailelerine ve yakınlarına Allah sabır versin. Tüm maden şehitlerimize Allah rahmet eylesin” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın Amasra Maden ocağı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›