“Gerekenlerin yapılması da bizim inancımızın bir gereği”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlama dolayısıyla Amasra’ya gelerek incelemelerde ve açıklamalarda bulunurken sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
Bu haber 2022-10-19 12:28:09 eklenmiş ve 361 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından maden bölgesinde incelemelerde bulundu.

 

 

Beraberindeki heyetle maden ocağı sahasına gelen Erbakan, yaptığı açıklamada, patlamada hayatını kaybeden 41 işçiye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı işçilere de acil şifalar diledi.

 

Duyduğu üzüntüyü dile getirirken maden ocaklarında bu gibi kazalar yaşandığını belirten Erbakan, şunları kaydetti:

 

“Mekanları cennet olsun. Hayatını kaybeden madencilerimizin yakınlarına Cenab-ı Allah’tan sabır diliyorum. Yaralı kurtulan emekçilerimiz, işçi kardeşlerimiz kendilerine acil şifalar diliyorum. Bir an evvel ailelerine sağ salim kavuşmaları için dua ediyoruz. Bu noktada üzülerek ifade etmek gerekirse duadan başka elimizden bir şey gelmiyor. Ve tabi ki burada bu kazaların bir daha yaşanmaması böyle felaketleri bir daha görmemek için Cenab-ı Allaha dua ediyoruz. Allah bir daha yaşatmasın.

 

 

“Bizim inancımızda tedbire tevessül emrediliyor”

 

 

Şunu da tabi ifade etmek gerekir. Tabi ki bu işin doğasında bu gibi kazalar var. Tabi ki ecele inanıyoruz, kadere inanıyoruz. Ölümün Cenab-ı Allahtan geldiğine inanıyoruz ama yine bizim inancımızda tedbire tevessül emrediliyor. Gerekli tedbir alınması, zamanında alınması ve bu gibi can kayıplarının önüne geçilebilmesi için gerekenlerin yapılması da aynı zamanda bizim inancımızın bir gereği. Bundan sonraki süreçte en azından gerekenler yerli yerinde, zamanında kapsamlı bir şekilde yapılır. Gerekli tedbirler inşallah alınır. Ve böylelikle de böyle kazalara uğramamış oluruz. Bu vesile ile tabi ki savcı tarafından yürütülen soruşturmanın da son derece objektif ve ayrıntılı bir şekilde yürütülmesi ve sorumlular varsa bunlarında en kısa zamanda ortaya çıkartılması ve gerekenlerin yapılması gerektiğini de ifade etmek isterim. Bir kez daha burada bizleri karşılayan maden emekçilerine buradaki görevlilere, yetkililere teşekkür ediyorum. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun diyorum. Vefat eden kardeşlerimize Allah rahmet eylesin yakınlarına da Cenab-ı Allah sabr-ı cemil eylesin. Yaralılarımızın da bir an evvel ailelerine, yakınlarına kavuşmasını Allah nasip etsin.  

 

 

“Bunun da bir bedelinin olması lazım”

 

 

Maden konusunda Uzman Genel Başkan Yardımcımız ARGE Başkanımız Prof. Dr. Doğan Aydal hocamızla beraber geldik. Kendisi bu konularda uzman bir insan ve bunla ilgili teknik bilgilendirmeler yapıldı. Tabi burada önemli olan bir ihmal olup olmadığının açık bir şekilde ortaya konulması ve sorumlularının da gereken sonucuna uğramasının da sağlanması. Çünkü Türkiye’de maalesef bu konuda eksiklik olduğunu daha önceki facialardan görüyoruz. Bunun üzerine gidilmesi ve bununda bir bedelinin olması lazım. İnşallah tabi Cenab-ı Allah bir daha göstermesin.”

 

 

“Süreci takip ediyoruz”

 

 

Süreci takip edeceklerini belirten Erbakan, “Biz de tabi süreci takip ediyoruz. Hem gerek Sayın Cumhurbaşkanı gerekirse Sayın Bakan’ın, olayın üzerine titizlikle gideceğiz. Olayın peşini bırakmayacağız gibi açıklamaları oldu. Şu aşamada biz de takip ediyoruz inşallah dedikleri gibi olur” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan maden ocağı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›