“Kırsaldaki vatandaşların ulaşım sorunu büyük oranda çözüldü”

Her ayın ilk haftasında toplanan İl Genel Meclisi’nin geçmiş aylarda olduğu gibi yine Haziran ayında da 5 günlük iş takvimi içerisinde Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak kararlara imza atacağını söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, “7. Dönem Meclisi, her zaman bu anlayışla görev yaparak Bartın’a katkı sağlayacak her karara büyük bir heyecanla imza atacaktır. 2005 yılında çıkan 5302 Sayılı Özel İdare Kanunu’nun hayata geçmesiyle birlikte tüm ülkemizde olduğu gibi Bartın’da da her alanda değişim ve gelişim yaşanmasına katkı sağladı. Bu kapsamda kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ulaşımda yaşamış olduğu ağır sorunlar her yıl KÖYDES ve Özel İdare çalışmalarıyla desteklenerek büyük oranda çözüme kavuşturuldu.” dedi.
Bu haber 2019-06-11 14:31:24 eklenmiş ve 249 kez görüntülenmiştir.

 

 

İl Genel Meclisi, gündeminde yer alan konuları karara bağlamak üzere Haziran Ayı Toplantılarına başladı.

 

5 gün sürecek olan Haziran Ayı İl Genel Meclisi Toplantılarının birinci birleşimi  geçtiğimiz gün  İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

3 gündem maddesiyle açılan ve 2 gündem maddesinin daha ilave edilen Haziran Ayı Toplantıları öncesinde bir değerlendirme yapan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, “Yeni dönemin 3’üncü ayının ilk birleşimini gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Mayıs Ayı Toplantıları sonrası birlik ve beraberlik içerisinde mübarek Ramazan ayını idrak ettik. Akabinde bayramı da huzur içerisinde geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm halkımızın, sizlerin(Meclis Üyelerinin) geçmiş bayramınızı bir kez daha kutluyor ve tekrarına ermeyi Yüce Yaradandan niyaz ediyorum. Ayrıca, Haziran ayı içerisinde 5 gün devam edecek Meclis çalışmalarına katkı sağlayacak olan başta Meclis Üyelerimiz olmak üzere yine tüm daire müdürlerimize teşekkür ediyor, Meclis çalışmalarıyla alınacak olan tüm kararların şimdiden Özel idaremize ve Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Dursun: “Bartın’a katkı sağlayacak her karara büyük bir heyecanla imza atacağız”

 

5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği her ayın ilk haftasında toplanan İl Genel Meclisi’nin geçmiş aylarda olduğu gibi yine Haziran ayında da 5 günlük iş takvimi içerisinde Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak kararlara imza atacağını söyleyen Dursun, sözlerine şöyle devam etti:

“5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, Özel İdareleri güçlü bir yapıya kavuşturdu. Bunun yanında birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Aynı değişim karar organı olan Meclis çalışmalarına da yansıtıldı. Bu kapsamda öncelikle Meclis çalışmalarının ana omurgasını oluşturan  5 yıllık hedefleri ortaya koyan  Stratejik Planların hayata geçirilmesi başta olmak üzere yine Performans Planı ile Çalışma Yatırım Programlarının hazırlanması ve buna bağlı bütçenin İl Genel Meclisi’nce onaylanması ve akabinde uygulamaya geçilmesi kanunun getirmiş olduğu bir reform olmuştur. O nedenle kanun gereği her mahalli idareler seçimleri sonrasında Meclisin gündemine gelmesi gereken 5 yıllık Stratejik Planın gelişen ve değişen şartlara uygun bir şekilde Sayın Valimizin plan üzerindeki hazırlıklarını tamamlamasıyla birlikte önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek. 7. Dönem Meclisi’nin, bu planların güncellenmesinde yine Bartın’ın büyümesi ve gelişmesini önceleyen çalışmayı yaparak ilk sınavlarını başarıyla geçeceğine inanıyorum. 7. Dönem Meclisi, her zaman bu anlayışla görev yaparak Bartın’a katkı sağlayacak her karara büyük bir heyecanla imza atacaktır.

 

Köylerdeki yol düzenlemeleri yaz boyunca devam edecek

 

2005 yılında çıkan 5302 Sayılı Özel İdare Kanunu’nun hayata geçmesiyle birlikte tüm ülkemizde olduğu gibi Bartın’da da her alanda değişim ve gelişim yaşanmasına katkı sağladı. Bu kapsamda kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ulaşımda yaşamış olduğu ağır sorunlar her yıl KÖYDES ve Özel İdare çalışmalarıyla desteklenerek büyük oranda çözüme kavuşturuldu. Bu kapsamda yine 2019 yılı KÖYDES ve Özel İdare programlarıyla 38 milyonu bulan ödenekler ile alandaki bin 950 kilometrelik yol ağı öncelikle 600 kilometrelik  ana gurup yollarındaki standart yükseltme çalışmaları devam edecek. Köy içlerindeki sıcak asfalt ve kilitli parke taşı ile de yol ve meydan düzenlemelerine yaz boyunca devam edilerek 190 kilometrelik bir alanda çalışmalar yapılacak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bin 950 kilometrelik yol ağının bin 850 kilometresinde hedefe ulaşılacak. 13 yıl önce yüzde 23 seviyesinde olan   asfalt oranının bugün  yüzde 90’lara çıkmış olması tesadüf değildir. Bu süreç  çok kolay geçmedi ve her anında büyük emekler var.

 

“Teşekkür ediyorum”

 

Ayrıca her şeyden önce KÖYDES ödeneklerinin ilimize aktarılmasında yine çok büyük katkıları  olan başta Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere  Sayın Valimiz Sinan Güner’e  ve Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Uygulamada çalışan tüm personellerimize  de kolaylıklar diliyorum. Bu çatı altında değişime imza atan 4, 5 ve  6’ncı Dönem Meclislerinin de bu süreçte çok büyük katkıları var. Geçmişten günümüze kadar  İl Genel Meclisinde görev yapmış olan tüm arkadaşlarımıza da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

2018 Mali Yılı Kesin Hesabı kabul edildi

 

Meclis Başkanı Dursun’un konuşmasının ardından gündemde yer alan konuların görüşülmesine geçildi.

Meclis gündemlerini oluştururken her zaman içeriği önem arz eden konularla çalıştıklarını ve aynı hassasiyetin Haziran ayı gündemine de yansıdığını söyleyen Dursun, Haziran ayının en önemli gündem maddelerinden birisi olan 2018 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin Hesabının yapılacak görüşmeleriyle karara bağlanacağını söyledi.

 

2018 Mali Yılı Kesin Hesabının gelir gerçekleşmesinin 118 milyon 285 bin 926,51 lira, gider gerçekleşmesinin ise 122 milyon 487 bin 76 lira olduğunu aktaran Meclis Başkanı Dursun, hayata geçirilen projeleri de gündemi içerisinde yeniden hatırlama fırsatı bulacaklarını ifade etti.

 

2018 Mali Yılı Kesin Hesabı ekli cetvellerin defter kayıt ve belgelere dayandığı görüldüğünden Komisyon raporları doğrultusunda bu hali ile kesin hesabın tasdik edilmesine oy birliği ile karar verildi. 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›