“6’lı değil 16 masa olsa fark etmez, 2023’te Cumhur İttifakı olarak ipi göğüsleriz”

Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programının canlı yayın konuğu olan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, 6’lı masayla ilgili de çok sert açıklamalarda bulunurken Türkiye’deki muhalefet anlayışının değişmesi gerektiğini vurguladı. Kalaycı, “6’lı değil 16’lı da olsa bizim için fark etmez. Biz Cumhur İttifakı olarak seçime girer Allah’ın izniyle 2023’te ipi göğüsleriz” dedi.
Bu haber 2022-10-07 10:49:52 eklenmiş ve 404 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

 

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, geçtiğimiz gün akşam EYBEY Medya sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programına konuk oldu.

 

 

Programda Bartın gündemine ve merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulunan Kalaycı, ülke gündemine ilişkin sorular da yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu.

 

 

“Çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz”

 

 

Son katıldıkları AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda neler konuşulduğunu soran Oktay’a “Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda bahsettiği gibi yeni müjdeler verdi. Tarım, ekonomi ve konutla ilgili müjdeler verdi. Tabi 29 Ekim’de de inşallah TOG yani Türkiye’nin rüyası olan otomobilinin çalışmaya başladığı günde de daha değişik müjdeleri olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Şangay beşlisi dediğimiz uzak doğu ülkeleriyle ilgili bir toplantıdan Amerika’ya geçti. Amerika’da bir parkta dolaştığını gördük. Türk evinde misafirlerini ağırladığını gördük. Yani biz Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve genel merkezimizden aldığımız mesaj ile gerçekten güçlü bir şekilde yolumuza devam ettiğimiz mesajıdır. Biz teşkilatlar olarak elimizden geleni yapacağız. Çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz” yanıtını veren Kalaycı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dünyaya vermiş olduğu mesajları ise şöyle değerlendirdi:

 

 

“Türkiye’de sessiz bir devrim oldu”

 

 

“100 yıl sonra Türkün itibarını tekrar kazandıran, Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu, bölgesinde söz sahibi olduğunu dünyaya ispat eden bir liderimiz var. Tabi yanı başımızdaki Yunanistan Lozan antlaşmasından doğan adaların silahsızlandırılması konusunda anlaşmaya uymayarak adaları silahlı bir vaziyete getirdi. Aynı zamanda Libya’da yine, biz tüm dünyayla mücadele ediyoruz. Suriye’de, Amerika’yla yeri geldi Rusya’yla mücadele ediyoruz. Yine Irak’ta terör ile mücadele ediyoruz. Karabağ’da Ermenistan ile mücadele ettik. Tüm dünyada hem ekonomik hem de silahlı mücadelemizi yapıyoruz. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımız tahıl anlaşmasıyla ilgili nasıl bölgesinde bir lider olduğunu, dünyada arabuluculuk rolünü nasıl yaptığını tüm dünyaya ispat etti. Ben şahsen Rusya liderinin bu konuyu Erdoğan’a danışmama lazım dediğini tüm canlı yayınlarda herkes izledi. Biz güçlü bir lidere sahibiz. Liderliğine kadar önemli olduğunu tüm dünyada bu şekilde görmüş oldu. Biliyorsunuz ülkeler artık liderleriyle anılır vaziyete geldi. Yani bugün Rusya’yı Rusya yapan Putin bir dünya lideri. Cumhurbaşkanımız 2001 krizinden sonra aldığı ülkeyi eskiden domates, salata satan ülkeden İHA, SİHA, tank satan konumuna getirdi. Yani, Türkiye’de sessiz bir devrim oldu. Halkımızda bunun farkında. 20 yıldır desteklerini veren halkımız boşuna destek vermedi elbette. Bunun karşılığında da Türkiye’nin ne kadar büyüdüğünü görmüş olduk.”

 

 

 

İsterlerse 16’lı masa olsunlar hiçbir şey fark etmez”

 

 

6’lı masayla ilgili de çok sert açıklamalarda bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Kalaycı, Türkiye’deki muhalefet anlayışının değişmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

 

 

“Ben 6’lı masa demiyorum açıkçası. Bunun bir ortağı daha var HDP. Oldu 7, bir ortağı daha var FETÖ. Oldu 8, hepsi birdir. Şu çok enteresan cemaatçi baş örtüsü zulmü yapanı destekler olmuş. 28 Şubat mağdurları o mağduriyeti yapanlarla yan yana gelmiş. Alevi dedesini öldürene oy verir hale gelmiş. Kürt seçmen çocuğunu dağa kaldırana, terörist yapana oy verir haline gelmiş. Şimdi bu değişimi kim sağlıyor? Bu değişimi sağlayan 6’lı masayı, 7’li 8’li masayı aynı masa etrafında toplayan güç sağlıyor. Bizim sormamız gereken açıkçası şu 6’lı masa dağılsa ne olur dağılmasa ne olur? Bunlara Cumhurbaşkanımızın tek bir cevabı olur ‘topunuz gelin’. Bunu zaten 15 Temmuz’da da gezi ayaklanmasında da Cumhurbaşkanımız anlattı. Cumhurbaşkanımızın liderliği karşısında isterlerse 16’lı masa olsunlar hiçbir şey fark etmez. Çünkü onların içinden çıkabilecek bir lider yok. Lider korkak olmaz, lider müfteri olmaz, lider yalancı olmaz, lider suçlamaz çözüm üretir, lider ülkesini başka ülkelere şikâyet etmez. İşte lider Recep Tayyip Erdoğan gibi olur. Dünyaya mal olur. O 6’lı 7’li masada hiçbir lider yok. Yani düşünün siz. Atatürkçüyüm diyen bir parti teröristleri savunan HDP’nin genel başkanı da özgürlük istiyor. Özgürlük istiyorsanız Selahattin Demirtaş’a bana oy vereceksin diyor. Hakkâri’ye özerklik vereceğim diyor. Acaba Bartın’daki CHP’li kardeşlerim bunları kabul ediyorlar mı?

 

 

“Türk halkı böyle bir liderin arkasında nasıl duracağını iyi bilir”

 

 

Osman Kaval, gezi olaylarının sponsoru. Bunların özgürlüğünü acaba CHP seçmeni kabul ediyor mu? Ben CHP seçmenin özellikle Anadolu ve Batı Karadeniz’deki seçmenin bu kafada olduğunu düşünmüyorum. Teröristlere özgürlük verecek. 15 Temmuz darbesinde halkımızın üzerine bombayı atan, TBMM’ye bombayı atan, halka silah doğrultan, hapisteki komutanlara özgürlük vadediyor. Böyle bir şeyi Türk halkı kabul etmez. Türk halkı ihaneti affetmez.

 

Dolayısıyla 6’lı değil 16’lı da olsa bizim için fark etmez. Biz cumhur ittifakı olarak seçime girer Allah’ın izniyle 2023’te ipi göğüsleriz. 20 yıldır Bartın’da hayal edemediğimiz okullarda çocuklarımız okuyor şu anda. Hastanemiz yapılıyor, top sahalarımız yapıldı. Yani Bartın gibi bir yerde 11 milyarlık yatırım tamamlanmış. Bir 11 milyarlık yatırımda devam ediyor. Yani hayal edilemeyen hizmetler Türkiye’ye yapıldı. Türkiye’de neler yapıldı. Yeraltından artık araçlar gidiyor. Bizim ecdadımız yer üzerinden gemileri yürüttü. Belki de 50 yıl sonra Türk gençleri diyecek ki bizim gençlerimiz yeraltından yürüttü diyecekler. Yani böyle bir lider portföyü var. Bu hizmetlerin, havaalanının, otoyollarını, şehir hastanelerinin yapılması bu hizmetlerin hepsini bir yere koyuyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında bir şey söylemek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız zalime karşı dik duran, mazluma merhametli olan, 86 yıl sonra Ayasofya zincirini kıran bir liderin Allah sırtını yere getirmeyecektir ve Türk halkı da böyle bir liderin arkasında nasıl duracağını çok iyi bilecektir.

 

 

“Enflasyon canavarını bir kez yendik bir daha yeneceğiz”

 

 

Tek bize söz söyleyebilecekleri yer enflasyon. Bu enflasyonda Türkiye’nin enflasyonu değil sadece. Dünyada bir enflasyon var. Küresel bir enflasyon var. Elbette Türkiye’de bundan payını alıyor. Cumhurbaşkanımız memurumuzu, askeri ücretlimizi enflasyona ezdirmemek adına her türlü gayreti gösteriyor. İnşallah 1. Aydan sonrada Türkiye’de olan değişimi tüm dünya ve tüm halkımız görecek. Enflasyon canavarını bir kez yendik bir dahada hiç çıkmamak adına mezara gömeceğiz. Türkiye arabasından sonra, doğalgazından sonra, petrollerinden sonra, yapacağı hizmetlerle, cumhurbaşkanımızın 2023 vizyonuyla, nasıl bir Türkiye’yi gelecekteki kuşaklara aktaracağımızı herkes görecek. Biz de tekrar 2014’lü ekonomik şartlara haiz olarak yolumuza devam edeceğiz.

 

 

“Bartın’da işçisizlik yaşıyoruz”

 

 

Bizim 3’üncü aya kadar belki bir sıkımız vardır. Doğalgaz bizim bölgemizde 2 milyar dolarlık bir yatırım var. 8 bin kişi gece gündüz çalışıyor. İşsizlik diyorsunuz. Ben bir açıklama yaptım. Bartın’da işçi işsizliği yaşıyoruz, işçi bulamıyoruz. Ben kendi şantiyenizden örnek vereyim. 60 kişi çalışıyordu kaba inşaatta. 40 kişi yurtdışına gitti. Birçoğu Filyos’a gitti. Biz işimizi bile zor yapar hale geldik. Şu anda Bartın’da inşaat sektöründe çalışabilecek işçi yok. Aynı zamanda inşaat sektörü de işçisizlik yaşıyor. Bizim Bartın’daki tüm sektörün birçoğu yurtdışına gitti. Türkiye olarak ta herkes devlet işi istiyor. Özel sektör hiç mi işçi, çalıştırmayacak. Özel sektördeki şartlar iyi değil mi? birçok firmamız var. O firmamıza gitmek isteyenlere yardımcı oluyoruz. Bartın’daki işsizlik oranlarına baktığımızda ben Türkiye’nin en düşün illerinden bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Bazı sektörlerde işsizlik var.

 

 

 

“Ocak ayından sonra enflasyonun yavaş yavaş düşecek”

 

 

Almanya’daki resmi enflasyon yüzde 11 ama onun halkın yansımasına bakmak lazım. Elektriği, doğalgazı, petrolü ayırarak bir enflasyon tespit ederseniz yüzde 11’leri bulursunuz. Bu sene küresel enflasyon yaşandığını gurbetçi Bartın’daki halka anlattı. Almanya’da da böyle dedi. Gerçekten dünyada bir enflasyon var. Ve Türkiye inşallah bunu da atlatacak ve güzel günlere hep beraber ulaşacağız. Ocak ayından sonra enflasyonun yavaş yavaş düşeceği kanaatindeyim. Cumhurbaşkanımızın da söylediği sözlere bakarak bu tahminde bulunuyorum.”

 

 

“Gurbetçilerimiz Türkiye’nin nereye gittiğini gözleriyle görüyor”

 

 

Bartın ekonomisinin gurbetçilerle daha da canlandığına işaret eden Kalaycı, “Ben mobilyacılarla görüşüyorum. Mobilyacılar diyor ki birinci, ikinci aylarda herkes alacağını aldı diyor. Enflasyonun en fazla hissedildiği aylar. Evlenecek herkes mobilyalarını o tarihte alıp parasını ödemiş ve 6’ıncı 7’inci aylarda mobilyasını alıp düğününü yapmış. Tabi gurbetçi de geldi dairesini düzdü, ihtiyaçlarını karşıladı gitti. Gurbetçilerimiz Türkiye’nin nereye gittiğini gözleriyle görüyor. Çünkü biz içinde yaşadığımız için yapılan hizmetleri normal karşılıyorum. Ama onlar senede bir geldikleri için daha net görüyorlar. Enflasyonun inşallah 10’uncu aydan sonra yavaş yavaş eridiğini göreceğiz. Dünya böyleyken ister istemez etkileniyorsunuz. Ben bundan etkilenmem demek bence yanlış olur” dedi.

 

 

“Gençlerin favorisi de halkımızın favorisi de AK Parti”

 

 

“İlk Oyum Erdoğan’a” kampanyası ve üyelik çalışmaları hakkında da bilgiler veren AK Parti Bartın İl Başkanı Kalaycı, şöyle konuştu:

 

 

“Partide zaman zaman hemşirelerimiz kendi kendine geliyor ve üye oluyor. Bu şunu gösteriyor tüm sorunlara çözümün AK Parti’de olduğunu biliyor ve desteğini yoğun bir şekilde gösteriyor. Bir gencin partiye gelip üye olmak istiyorum ilk oyum Cumhurbaşkanıma vermek istiyorum diyen gençlerimizi görüyorum. Biz seviniyoruz. Gençler üzerinde de en fazla oyu alan parti AK Parti. Gençlerin favorisi de halkımızın favorisi de AK Parti. Yani bugün 20 yıl 21 yıl iktidarda kalacaksınız ve hala birinci parti olacaksınız ve hala bütün gücüyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Türk milleti sizi var gücüyle destekleyecek. Bu her lidere nasip olmaz, her partiye nasip olmaz. Türkiye’nin istikbal ve istiklal mücadelesi. Belki biz şu anda kurtuluş savaşından daha fazla efor sarf ediyoruz baktığınızda. Her tarafa Amerika gelmiş kuşatmış. Biz Türkiye’yi ayakları üzerine basan, bölgesinde söz sahibi olmasından rahatsız olan güçler Türkiye’nin büyümesini istemiyor. Ama bunu asla başaramazlar. İçimizdeki işbirlikçileriyle hareket ettikleri de ortada. Onlar ne dere içimizdekilerde aynısını yapıyor. İftira ve yalanla gemilerini yüzdürmeye çalışıyorlar da bu aziz milletimizi onlara sandıkta tekrar cevap veriri. Şunu da sormak lazım. Bir lider 10 defa seçim kaybedip daha liderlik yapıyorsa, seçimi kazanana hakarette bulunuyorsa artık ne denilebilir?”

 

 

“Demokratik bir yarış…”

 

 

Geçtiğimiz gün Hükümet Caddesi’nde stant açan CHP’li gençleri ziyaret eden Kalaycı, bu ziyaretiyle ilgili olarak ise “Bartın’da bizi tanıyorlar. Yaptığımız iş olarak da, şahıs olarak da. Neticede inandıkları bir parti var ve o parti için çalışıyorlar. Ben gençlerimizi tebrik ediyorum. Demokratik bir yarış içinde oldukları için tebrik ediyorum. Birbirleri ile didişen bir gençlik yok. Hem AK Partinin standı hem de CHP’nin standı orada bulunuyor ve herkes kendi vazifesini yapıyor. CHP’nin genci de benim gencimdir. Bartın’ın genci. Bizim düşmanlığımız yok. Onun değerleri ayrı benim değerlerim ayrı. Ben nasıl kendi değerlerimi anlatırsam onlar da anlatacak. Benim tepkim muhalefetin diline. Siz şu yatırım şu fiyata yaptınız biz araştırdık bu fiyata yapılabilir dense ama yok. Bir omurga bir duruş olmalı” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın EYBEY Medya AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›