Tepe: “Zor durumda kalacakları açık!”

Ev sahibi olma hayali kuran dar gelirli vatandaşların yoğun bir şekilde başvuruda bulunduğu TOKİ tarafından yapılacak olan Sosyal Konut Projesi ülke ve Bartın gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor. Konuya ilişkin görüşlerini dile getiren Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe, projenin amacı itibariyle iyi ve gerekli olduğunu vurgularken, ödeme konusunda yaşanabilecek sıkıntılara dikkat çekerken “Bu projeden ev alacakların öncelikle kiracı ve dar gelirli vatandaşlarımız olduğunu düşündüğümüzde hem kira, hem de konut taksitini aynı anda ödemekte zorlanacakları ve hatta çok kısa bir süre sonunda zor durumda kalacakları açıktır” diyerek önemli bir hususa değindi.
Bu haber 2022-09-26 10:30:43 eklenmiş ve 222 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan ve hemen ardından da başvuruları alınmaya başlanan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında Bartın dahil yurdumuzun dört bir yanında yapılacak olan sosyal konutlar ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Tepe, sosyal medya aracılığıyla görüşlerini paylaştı.

Yapılacak olan kurada konut almaya hak kazananların taksit ödemelerinin sözleşme imzası ile birlikte değil, konutların inşa edilip teslim edilmesinde başlaması gerektiğini savunan Tepe, aksi takdirde zaten kısıtlı bir bütçe ile geçinmek zorunda olan hak sahiplerinin ödeme güçlüğüne düşeceklerini şu sözlerle dile getirdi:

 

“İtibarsızlaştırılmaya çalışılıyor”

 

“Oturacak bir evim olsun demenin ne demek olduğunu bilmeyenler, yine her zamanki sosyal medya üzerinden ahkam kesmeye, dar gelirli vatandaşlarımızın rüyalarını süsleyen güzel bir projeyi itibarsızlaştırmak için elinden geleni ardına koymuyor.

Ortaya konulan projede, eleştirilecek veya ‘şu kısmı şöyle olsa daha iyi olurdu’ denilecek yer yok mudur? Mükemmeliyetçilik Allah'a mahsus bir özellik olduğuna göre bu projede de eleştirilecek veya şurası şöyle olsa daha iyi olurdu denilecek yer tabi ki vardır.

Ama art niyetle yapılan olumsuz eleştiriler, iyi niyetle yapılacak olan tüm eleştiri veya önerilerin de önüne geçmiş oluyor maalesef. Tribüne ve ters algı yaratmaya yönelik art niyetli eleştirilere rağmen iyi niyetli önerilere odaklanıp bunları dile getirmekten de geri kalmamalıyız diye düşünüyorum.

 

“İkinci bir seçenek sunulmalı”

 

Bu olumlu eleştirilerden ve en önemlisi ise, sözleşme yapıldıktan hemen sonra taksit ödemelerinin başlatılmasıdır. Bu projeden ev alacakların öncelikle kiracı ve dar gelirli vatandaşlarımız olduğunu düşündüğümüzde hem kira, hem de konut taksitini aynı anda ödemekte zorlanacakları ve hatta çok kısa bir süre sonunda zor durumda kalacakları açıktır. Bu itibarla bu durum göz önünde bulundurulup taksit ödemeleri sözleşme akabine değil, konut teslimi akabine bırakılmalı ya da bu konuda en azından bu şekilde ikinci bir seçenek sunulmalıdır.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe TOKİ
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›