Enerji nakil hatları yenileniyor!

Bartın’da elektrik kesintilerinin önüne geçmek için yeni hat çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bartın’da enerji nakil hatları için “acele kamulaştırma” kararı alındığını belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç, “Bartın’da enerji nakil hatlarının yenilenmesine ve yeni enerji nakil hatları çekilmesine devam ediyoruz” dedi.
Bu haber 2022-09-21 10:41:04 eklenmiş ve 357 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın’da kesintisiz elektrik için yeni hat çalışmaları devam ediyor.

 

 

Bartın’da enerji nakil hatları için “acele kamulaştırma” kararı alındığını belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bartın’da enerji nakil hatlarının yenilenmesine ve yeni enerji nakil hatları çekilmesine devam ediyoruz. Bu kapsamda; Abdipaşa-Ulus Samat Mahallesi arasında 14,6 km, Ulus Aşağıçerçi köyü - Ağaköy arası14,2 km, Bartın Gölbucağı- Çaycuma-Yeşilpazar köyü arası 19,5 km olmak üzere toplamda 48,3 km enerji nakil hattı için alınan “Acele Kamulaştırma” işlemlerine dair Cumhurbaşkanı Kararları Resmî Gazete’de yayımlandı. Bartın’ımız için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

“Acele kamulaştırılmasına karar verildi”

 

 

16 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazete’de, 6086 karar sayısı ile yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararında, “Ekli liste ile haritalarda kamulaştırma bilgileri ve güzergâhları gösterilen enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla söz konusu güzergâhlara isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir” diye belirtti.

ETİKETLER : AK Parti Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›