Mavi bayraklı İnkumu sahilinde temizlik yapıldı

Belediye olarak “Çevrecilik Milliyetçiliktir” düsturuyla hareket ettiklerini belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Dünya Temizlik Günü” dolayısıyla İnkumu sahilinde temizlik çalışması yapan gençleri uğurladı.
Bu haber 2022-09-21 10:40:11 eklenmiş ve 4840 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediyesi ve Let's Do It Türkiye Bartın İl Koordinatörlüğü öncülüğünde ‘Dünya Temizlik Günü’ dolayısıyla mavi bayraklı İnkumu sahilinde temizlik yapıldı.

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Etkinliğe katılacak olan “Let’s Do İt Bartın İl Temsilciliği”, farklı illerden gelen Endonezyalı gönüllü grubu olan PPI TURKI, Bartın üniversitesi Genç Tema ve Bartın Gençlik Merkezi’nin destek verdiği gençleri Kemer Meydanı’ndan uğurladı.

 

 

“Çevrecilik milliyetçiliktir”

 

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, belediye olarak “Çevrecilik Milliyetçiliktir” düsturuyla hareket ettiklerini belirtti. Başkan Akın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Let’s Do İt ismiyle gerçekleştirilen ve ilk olarak Estonya’da 2008 yılında başlayan Dünya Çevre Günü etkinliğini Bartın’da İnkumu sahilinde gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz bizim üç noktamızda Mavi Bayrağımız var. Mavi Bayrak almak öyle kolay olmuyor. Belediye Başkanı olduğumuzdan beri bizim 3 yılımızı aldı bu iş ve her sene de yenileniyor. Bu ay sonu itibariyle Mavi Bayrak inecek. Kış günü Mavi Bayrak yok. Yaz geldiğinde tekrar verilere tek tek bakacaklar, bu arada verileri kontrol edecekler, ki 33 tane farklı kriter var. Bu kriterlerden bir tanesi de temizlik kriteri. Bugün de biz burada hem Mavi Bayrak etkinliği şeklinde, hem de bütün dünyada 180 ülkede aynı anda, yani saat 10.00 itibariyle başlatılan ve dünya genelinde 20 milyon gönüllünün eş zamanlı olarak farkındalık yaratmak amacıyla başlatmış olduğu etkinliği biz de bugün Bartın’da gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz, bizim sloganımızdır ‘Çevrecilik Milliyetçiliktir’. Çevremizi korumak, temiz olmak imandandır. Bu düstur içerisinde de biz destek veriyoruz gençlerimize. Bugün burada gençlerimiz bu etkinliği gerçekleştiriyor. Ben gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›