Hazırbulunuşluk sınavı ve anket uygulaması

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bartın İli “Ölçme Değerlendirme Faaliyetlerinin İyileştirilmesi” Projesi kapsamında 2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılı başında 5. Sınıf ve 9.sınıf Hazırbulunuşluk Sınavları ve öğrencilerin okula karşı tutumlarını ölçen anket uygulaması tüm illerde başarıyla gerçekleştirildi.
Bu haber 2022-09-21 10:30:14 eklenmiş ve 561 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Türkiye'de ilk kez kademeler arası geçişte hazırbulunuşluk sınavı ve anket uygulaması gerçekleştirildi.

 

 

Bartın'da görev yapan öğretmenler tarafından 5. ve 9. sınıf öğrencilerini kapsayan, eksik konu ve kazanımların tespitine yönelik Hazırbulunuşluk Sınavı hazırlandı. Sınavla birlikte uygulanan anket ile öğrencilerin okul iklimine yönelik tutumlarının belirlenmesi amaçlandı.  Bu sayede yıl boyunca, öğrencilerin tutumlarındaki değişimlere yönelik faaliyetlerin düzenlenmesi planlandı. Bu uygulama ile öğrencilerin okul değiştirme eğilimlerinin erken dönemde fark edilmesi hedeflenmekte. 

 

 

Sınav uygulamasının ardından; sınav sonuçları analiz edilerek, herhangi bir başarı derecelendirilmesi yapılmaksızın, tüm okullarda paylaşılmış; okul, sınıf, öğretmen ve öğrenci karneleri raporlanarak okullara gönderildi.

 

 

Sınavın hazırlanma sürecindeki destekleriyle, tüm öğretmenlere; uygulamaların sorunsuz şekilde tamamlanmasına yardımcı olan tüm idareci ve öğretmenlere teşekkür edildi.

ETİKETLER : İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›