Bartın Ahisi İsmail Diri, şed kuşandı

Ahilik Haftası dolayısıyla Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda yılın ahisi İsmail Diri, şed kuşandı.
Bu haber 2022-09-15 10:36:42 eklenmiş ve 276 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bu yıl 35. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında önceki akşam Bartın Kültür Merkezi’nde güzel bir etkinlik düzenlendi.

 

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (ESOB) desteğiyle gerçekleştirilen etkinlik; Mehteran ve Semazen Gösterisi, Bartın Ahimizin Takdimi ve Şed Kuşanma Töreni, İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağı’na hediyelerinin verilmesi ile sürerken gecenin finalinde ise Canan Topal sahne alarak büyük beğeni toplayan bir konser verdi.

 

 

Etkinliğe; Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanvekili Hüseyin Fırıncıoğlu, Bartın Merkez Komutanı Albay Erdal Bilgi, bazı kurum müdürleri Bartın ESOB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oda Başkanları ile çok sayıda Bartınlı katıldı.

 

 

Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan, kısa bir sunuş konuşması yaptı.

 

 

Ahiliğin, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olduğunu belirten Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, programda yaptığı konuşmada; “Birçok etnik unsuru ve inancı bir arada barındıran Anadolu topraklarında ortaya çıkan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahilik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesidir. Bugün yapmamız gereken, tarihimizin zenginliklerinden beslenen bu kadim kültürü, günümüzün şartlarına göre uyarlayarak yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Bu vesileyle, medeniyetimizin mimarlarından Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle anıyor; milletimizin, esnaf ve sanatkârlarımızın 35’inci Ahilik Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

 

 

Alkışlar, özel çocuklarımıza

 

 

Daha sonra Bartın Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile süren programda Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği (BOEDDER-SK) öğrencileri tarafından hazırlanan “Engelsiz Adımlar Semazen Gösterisi” katılımcıların büyük beğenisini topladı. Özel çocuklarımız dakikalarca alkışlandı.

 

 

Gecenin finali Canan Topal’dan geldi

 

 

Bir Ahilik geleneği olan İlin Ahisi’nin Şed kuşanma töreninin ardından Vali Arslan ve protokol üyeleri tarafından “İlin Ahisi” İsmail Diri, “İlin Kalfası” Yiğithan Arslantürk ve “İlin Çırağı” Şinasi Can Bilir'e plaketleri verildi.

 

 

Günün son etkinliği ise müzisyen Canan Topal konseri oldu. Sevilen eserler ile dinleyicileri mest eden Topal’a protokol üyeleri dahil tüm katılımcılar eşlik etti. Vali Arslan konserin sonunda Canan Topal’a çiçek taktim ederek onurlandırdı.

ETİKETLER : Ahilik Haftası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›