“Astronomik kiralarla ilgili önlem alınmalı”

İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu Bartın’da kiralık daire fiyatlarında yaşanan yükselişin asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşları mağdur ettiğini ve acilen gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Üniversiteli öğrencilerin de kentte kiralık ev bulma konusunda sıkıntı yaşayacağına dikkat çeken Kasapoğlu, “Yetkililerin vakit kaybetmeden astronomik kiralar ile ilgili önlem alması gerekiyor” dedi.
Bu haber 2022-09-03 11:20:21 eklenmiş ve 195 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın’da vatandaşların ve esnafların sesini kamuoyuna duyurmaya devam eden İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu, son dönemde herkesin rahatsız olduğu yüksek kira konusunu gündeme taşıdı.

 

 

Artan kiralık daire fiyatlarının artık asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşların canını yakmaya başladığına dikkat çeken Kasapoğlu, ev sahipleri ile kiracılarını karşı karşıya getiren bu duruma çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

 

“Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya”

 

 

Ev sahiplerinin mevcut kiracılarını evlerinden çıkarıp dairelerini yeni kiracılara üst rakamlardan kiraya vermek istediğini belirten Kasapoğlu, bazı kiracıların taşınma masrafları ve yeni tutacağı dairenin yüksek maliyetinden dolayı ev sahiplerinin yüksek miktardaki kira artış talebine boyun eğmek zorunda kaldığını da ifade ederek şunları söyledi:

 

 

“Bugün Bartın’da internet sitelerindeki ilanlara baktığımızda kiralık 1+1 daire fiyatlarının 2 bin 500 TL’den başlayıp 4 bin TL’ye kadar çıktığını görüyoruz. Yine 2+1 kiralık dairelere baktığımızda ise kiraların 3 bin TL’den başlayıp 5 bin 500 TL’ye kadar çıktığını görüyoruz. Artan bu kiralar ne yazık ki ev sahipleri ve mevcut kiracılarını karşı karşıya getiriyor. Ev sahipleri mevcut kiracılarını evlerinden çıkarıp dairelerini yeni kiracılara üst rakamlardan kiraya vermek istiyor. Kiracılarda mevcut koşullarda kiralık daire bulamayacaklarının bilinci ile oturdukları dairelerden çıkmak istemiyorlar. Bazı kiracı vatandaşlarımız taşınma masrafları ve yeni tutacağı dairenin yüksek maliyetinden dolayı ev sahiplerinin yüksek miktardaki kira artış talebine boyun eğmek zorunda kalıyor.

 

 

“Vatandaşları zorda bırakıyor”

 

 

Asgari ücretin 5 bin 500 TL olduğu bir dönemde evli ve çocuklu ailelerin oturabileceği 2+1 daireler için istenen 3 bin TL - 5 bin TL gibi rakamlar vatandaşları zorda bırakıyor. Aile babası bir Bartınlı nasıl olacak da 3-5 bin TL kira ödeyebilecek? Asgari ücretle ev geçindiren bir babanın maaşının en az yarısının kiraya gittiği göz önüne alındığında bu baba evine nasıl ekmek götürecek? Faturalarını nasıl ödeyecek? Ay sonunu nasıl getirecek? Çocuklarına nasıl okul harçlığı verebilecek? Çocuklarının eğitim masraflarını nasıl karşılayabilecek?”

 

 

“Üniversiteliler ev bulmada sıkıntı yaşayacak!”

 

 

Üniversiteli öğrencilerin de kentte kiralık ev bulma konusunda sıkıntı yaşayacağına dikkat çeken Kasapoğlu, “Üniversitelerin açılmasına da az kaldı. Yurt bulabilen öğrenciler şanslı. Peki ya bulamayanlar? Önlem alınmaması durumunda üniversitelerin açılmasıyla beraber birçok şehirde olduğu gibi ilimiz Bartın’da da üniversiteliler ev bulma konusunda sıkıntı yaşayacaklar. Ancak Bartın’daki sıkıntı daha da büyük olacak. Bu yüzden yetkililerin vakit kaybetmeden astronomik kiralar ile ilgili önlem alması gerekiyor” dedi.

ETİKETLER : Bartın Mehmet Kasapoğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›