Hac Hazırlık Kursları yarın itibariyle başlıyor

Hac yolculuğuna hazırlanan hacı adayları için 11-13 Haziran tarihleri arasında İl Müftülüğü’nce “Hacı Hazırlık Kursu” düzenlenecek.
Bu haber 2019-06-10 09:43:15 eklenmiş ve 179 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın’da hac yolculuğuna hazırlanan hacı adaylarına eğitim verilecek. 11-13 Haziran tarihleri arasında İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan eğitimlerde hacı adaylarına “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti”, “Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci”, Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki”, “Hacın Hükmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı”, “Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık”, “Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine”, “Kadınlara Özgü Konular”, Temel Sağlık Bilgileri” konularında bilgiler verilecek.

Bartın İl Müftü Vekili Hulusi Güner, kurslarla ilgili olarak açıklama yaparak bilgi verirken “Ömürlerinde ilk defa yaşayacakları hac yolculuğuna vatandaşlarımızı hazırlamak, gerekli eğitim ve rehberliği sunmak, bu yolculuğu hayatlarında manevi bir milat haline dönüştürmek ve Hac organizasyonlarında karşılaşılan problemleri en aza indirebilmek için 11-12 ve 13 Haziran 2019tarihlerinde İlimiz Müftülüğünde, Bartın ili Hacı adaylarımıza yönelik olarak (Diyanet-Acenta) Hac Hazırlık Kursu düzenlenecektir. İlgili Hacı adaylarımızın katılımları önem arz etmektedir.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın İl Müftülüğü hac hazırlık kursu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›