Bartın’da zafer büyük coşkuyla kutlandı

Bartın’da 30 Ağustos Zafer Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk töreniyle başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Bartınlılar, belediyenin organize ettiği Zeynep Dizdar konseriyle büyük zaferin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutladı.
Bu haber 2022-09-03 11:07:43 eklenmiş ve 326 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Kübra Nur AK

 

 

Türkiye tarihinin en büyük zaferlerinden bir tanesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, 100 yıl dönümünde Bartın’da coşkuyla kutlandı.

 

 

30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Taarruz’un kutlandığı Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü dolayısıyla ilimizde gerçekleştirilen kutlamalar önceki gün geç saatlere kadar sürdü.

 

 

Saat 19.30’da Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın ev sahipliğindeki resepsiyonda bir araya gelen Bartın protokolü, Valilik önünden başlayan ve Kemerköprü’den Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren Fener Alayı Yürüyüşü’ne de katıldı. Vatandaşların ellerinde Türk Bayrakları ile destek verdiği yürüyüşün sonrasında 100. yıl coşkusu Zeynep Dizdar’ın Cumhuriyet Meydanı’nda verdiği konser ile zirveye ulaştı.

 

 

Binlerce Bartınlı, geç saatlere kadar Dizdar’ın söylediği şarkılara eşlik ederken doyasıya eğlendi.

 

 

Vali Arslan, resepsiyonda davetlilerini ağırladı

 

 

Vali Dr. Nurtaç Arslan’ın ev sahipliğinde, Valilik Camlı Salonda düzenlenen resepsiyon saat 19.30’da başladı. Resepsiyona AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcıları, kaymakamlar ve siyasi partilerin Bartın İl Başkanları başta olmak üzere ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı protokol üyeleri katıldı.

 

 

İlimizdeki şehit ailelerinin ve gaziler ile yakınlarının da katıldığı resepsiyonda Vali Arslan, tüm masaları tek tek dolaşarak misafirleriyle bol bol sohbet ederken fotoğraf çektirdi.

 

 

Bartınlılar camlarından ve balkonlarından destek verdi

 

 

Resepsiyonun ardından Vali Arslan ve beraberindeki protokol üyeleri 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla organize edilen geleneksel Fener Alayı’na katıldılar. Polisin güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yürüyüş Bartın Valiliği’nin koordinesinde yapıldı. Yürüyüşe Vali Arslan’ın yanı sıra AK Parti Bartın Milletvekili Tunç, Garnizon Komutanı Alb. Şahin, Belediye Başkanı Akın’ın da bulunduğu protokolün diğer üyeleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri ve gazilerimiz ile yüzlerce vatandaş katıldı.

 

 

Valilik önünde saat 20.30’da başlayan kortejde yüzlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleleri ile Bülent Ecevit Bulvarı-Kemerköprü istikametinden Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı.

 

 

 

Fener Alayı’na Bartınlılar yoğun ilgi gösterirken, birçok vatandaş da balkonlarından bayraklarını sallayarak korteji selamladı. Fener Alayı’nın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar saat 21.30’da başlayan Zeynep Dizdar konseriyle büyük zaferin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutladı.

 

 

ETİKETLER : 30 Ağustos Zafer Bayramı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›