Eş zamanlı radarla hız denetimi

Hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla Bartın’da da olmak üzere ülke genelinde eş zamanlı hız denetimleri gerçekleştirildi. 25 bin 219 araç sürücünün hız ihlalinde bulunduğu tespit edilerek işlem yapıldı.
Bu haber 2022-08-26 09:34:24 eklenmiş ve 72 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Dünya genelinde trafik kazalarının başlıca nedenlerinin ilk sırasında “aşırı hız” geliyor. Ülkemizde 2021 yılında meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları incelendiğinde yüzde 38’inin hız kuralının ihlal edilmesi şeklinde gerçekleştiği görülüyor.  Hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla 20-21-22 Ağustos 2022 tarihlerinde 3 gün süreyle ülke genelinde eş zamanlı hız denetimleri gerçekleştirildi. 25.219 araç/sürücünün hız ihlalinde bulunduğu tespit edilerek işlem yapıldı.

 

 

Türk Polis Teşkilatı, sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymalarını hatırlatıldı ve denetimlerin devam edeceğini açıkladı.

ETİKETLER : Bartın Hız denetimi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›