Gülşen’in sözleri gündem oldu

Sanatçı Gülşen’in bir konser programında İmam Hatipliler ile ilgili söylediği sözler ülke gündemine oturdu. Konser esnasında İmam Hatipliler ile ilgili söylemleri ülke gündemine giren Sanatçı Gülşen’e bir tepki de AK Parti Bartın Milletvekilli Yılmaz Tunç ve Diyanet Sen Bartın Şube Başkanı Sefai Albayrak’tan geldi.
Bu haber 2022-08-26 09:26:45 eklenmiş ve 347 kez görüntülenmiştir.

 

Tunç ve Albayrak sessiz kalmadı

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Şarkıcı Gülşen'in nisan ayında verdiği konserinde imam hatipliler hakkında söylediği sözler sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.  Uzun bir süredir giydiği kıyafetler ile dikkat çeken Gülşen, bu sefer nisan ayında verdiği konserinde imam hatipliler hakkında kullandığı sözler ile tepkileri üzerine çekti.  Sahnede olduğu sırada bir kişi hakkında Gülşen, "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" gibi hedef gösteren akıldışı bir ifade kullandı. Gülşen’in bu görüntüleri sosyal medyaya düşmesiyle birlikte ülke gündemine oturdu.

 

 

Soruşturma başlatıldı

 

 

Birçok kesimden tepkiler alan şarkıcı Gülşen hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı  da soruşturma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen'in konser verdiği sırada sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği bu sözlerden dolayı TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılmasına karar verdi.

 

 

Bartın’da da tepki geldi

 

 

Konser esnasında İmam Hatipliler ile ilgili söylemleri ülke gündemine giren Sanatçı Gülşen’e bir tepki de AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Diyanet Sen Bartın Şube Başkanı Sefai Albayrak’tan geldi. Milletvekili Tunç, sosyal medya üzerinden Gülşen’in sözlerini kınarken, Albayrak ise basına gönderdiği basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

 

 

Tunç, “Nefretin dışa vurumu!”

 

 

 

İlk olarak sosyal medya aracılığı ile Gülşen’in sözlerine tepki gösteren Milletvekili Yılmaz Tunç, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Mevlana ne güzel söylemiş: ‘İnsanın aklı kadar edebi, edebi kadar ederi vardır.’ İslam’a yönelik kindarlığını İmam Hatiplilere hakaret ederek gösteren utanma duygusundan yoksun Gülşen isimli sözde sanatçıyı ve edepsizliğini alkışlayan azgın azınlığı kınıyorum.

 

 

"Sanatçı" kimliği altında milletimizin değerlerine hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Her fırsatta özgürlükten ve insan haklarından dem vuranların fırsatını buldukları her ortamda İmam-Hatiplerimize dil uzatmaları içlerindeki nefretin dışa vurumundan ibarettir.

 

 

Türkiye'de, inancı ve yaşam tarzı yüzünden vatandaşımızı ötekileştirme ve aşağılama dönemi AK Parti iktidarında bir daha açılmamak üzere kapanmış ve tarihe gömülmüştür.

 

 

#Gülşen isimli sözde sanatçı; İmam Hatiplilere yönelik edepsizliği ile TCK 125 gereğince hakaret, TCK 216 gereğince Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçunu işlemiştir. Bu hadsiz Hukuk önünde bunun hesabını verecektir”


Albayrak, ”Hukuk önünde hesap vereceksin”

 

İmam Hatip camiasına iftira atıldığını belirten Diyanet Sen Bartın Şube Başkanı Sefai Albayrak, “Hukuk önünde hesap vereceksin. Sözde şarkıcı Gülşen, İmam Hatipliler için bir konserde söylediği en hafif tabirle hadsiz ve çirkin ifadeleri nedeniyle mezunu ve mensubu olduğum ve bundan gurur duyduğum İmam-Hatip camiası adına kınıyorum. Bu apaçık iftiradır, hadsizliktir bir camiayı karalamaktır ayrımcılık ve nefret suçudur.
Toplumu ifsat etmeyi kendilerine vazife edinmiş, sanatı ile konuşamayan bir şahsın İmam Hatip camiası ile ilgili hadsiz ifadelerini iftira ve hakaret içeren ithamlarını aynen kendisine iade ediyorum. Şahsın hezeyanlarına karşı hukuki süreç başlatılmış olup milletimizin göz bebeği olan İmam Hatip okullarımızın mezun ve mensuplarının bu gibi şahısların çirkin propagandalarına ve ucuz yollu gündemde kalma amaçlarına malzeme yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Hadsiz ve ahlaksızca İmam-Hatiplere saldırmak sanat değil, tetikçiliktir. Hukuk karşısında en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi. 

 

 

----------------------------KUTU-----------------------------------

 

 

Yıldız: "Aynen kendine iade ediyoruz"

 

 

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, İmam Hatip Lisesi mezunlarını sapıklıkla suçlayan kadın hakları savunuculuğunu kadın bedenini teşhir ederek yapabileceğini sanan LGBT sevicisi şarkıcı Gülşen’e tepki göstererek İmam Hatip Lisesi mezunlarından özür dilemeye davet etti.

 

 

Gülşen’in İmam Hatip Lisesi mezunlarını hedef alan sosyal medyadaki videosuna tepki gösteren Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, “ Sapkın yaşam tarzını, çıplaklığını topluma ifşa etmeyi kendine vazife edinmiş, şarkıcılığı ile konuşulmayan bir şahsın İmam Hatip camiası ile ilgili hadsiz ifadelerini, iftira ve hakaret içeren ithamlarını aynen kendine iade ediyoruz. Bedeni ve sapkın fikirleriyle ayakta kalmaya çalışan Gülşen’i ve konuşmayı yaptığı ortamdaki destekçilerini şakşakçılarını şiddetle kınıyoruz” dedi.

 

 

İmam Hatip okullarımızın mezun ve mensuplarının bu ve bunun gibi sapkın şahısların çirkin propagandalarına ve ucuz yollu gündemde kalma amaçlarına malzeme yapılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Yıldız “İmam Hatip Nesli’nin Akiflerin edebini, Necip Fazılların, Sezai Karakoçların imanlı söylemini ve Mehmet Akif İnan’ın mücadelesini devam ettirecek bir nesil olduğunu” söyledi.

 

 

Yıldız, “ Toplumumuzda büyük bir kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntü olduğunu belirterek, bu ahlaki yozlaşmanın içerisinde tek ayakta kalan kurum İmam Hatip okullarıdır. İstatistiki olarak değerlendirildiğinde belki de ülkemizde en az suç işleyen kesim İmam Hatip Lisesi mezunlarıdır. Ancak medya ve belirli kesim algıları ile az sayıda da olsa İmam Hatip Lisesi mezunu ya da dindar kesimden birisinin suç işlemesini özellikle gündemde tutarak hatta bu suçu tüm İmam Hatip mezunları da işliyor gibi gösterme gayretine girerek tüm İmam Hatip camiası ve dindar insanlara yafta yapıştırılarak suçlana bilmektedirler. Böyle bir yaklaşım ve bakış açısı son derece sakıncalı ve yanlıştır. Türkiye’nin yalnızca eğitim tarihi açısından değil, siyasi ve sosyal tarihi açısından da kendine mahsus bir konum elde eden imam hatip okulları halk düzeyindeki beklentilere cevap vermiş ve saygınlığını her zaman korumuştur” dedi.

 

 

Yıldız ayrıca gerekli hukuki süreci başlatacaklarını da belirterek şarkıcı Gülşen hakkında tüm İmam Hatip Lisesi Mezunlarını sapıklıkla suçlamasından dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

ETİKETLER : Gülşen İmamhatip
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›