“Türk milleti fetih kültürüyle yoğrulmuş bir millettir”

Türklere Anadolu'nun kapısını açan Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 26 Ağustos 1922'de gerçekleşen Anadolu'yu düşman işgalinden kurtaran Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla mesaj yayımlayan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Türk milleti fetih kültürüyle yoğrulmuş bir millettir. Malazgirt Zaferi büyük bir millet şuurunun eseridir. Malazgirt Zaferi 'ölürsem şehit kalırsam gazi' diyen bir inanmışlığın mükafat esenliğidir” dedi.
Bu haber 2022-08-26 09:24:45 eklenmiş ve 93 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, tarihimizin iki önemli dönem noktalarından olan 26 Ağustos 1071 tarihinde Türklere Anadolu'nun kapısını açan Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 26 Ağustos 1922'de gerçekleşen Anadolu'yu düşman işgalinden kurtaran Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

 

“Malazgirt Zaferi büyük bir millet şuurunun eseridir”

 

 

Malazgirt Zaferi'nin tarihimizde büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Akın; “Sadece Anadolu'nun değil tarihin ve talihin de yörüngesini değiştiren Malazgirt Zaferi, üzerinden 951. yıl geçmesine rağmen tesirleri hala sıcaklığını korumaktadır. 26 Ağustos 1071 Cuma günü Malazgirt Ovası'nda yalnızca iki ordu karşı karşıya gelmemiştir. Malazgirt Zaferi'nin sadece askeri bir başarıdan ziyade muazzam bir gönül seferberliğinin marifeti, vatan davasını var oluş meselesi görenlerin büyük bir başarısıdır. Türk milletinin fetihlerle yolu açmış, engin bir ferasetle engelleri aşmış, gönüller kazanarak Anadolu coğrafyasını yurt edinmiştir. Türk milleti fetih kültürüyle yoğrulmuş bir millettir. Malazgirt Zaferi büyük bir millet şuurunun eseridir. Malazgirt Zaferi 'ölürsem şehit kalırsam gazi' diyen bir inanmışlığın mükafat esenliğidir” dedi.

 

 

“Ecdadımızı rahmetle anıyorum”

 

 

Büyük Taarruzla ilgili de düşüncelerini paylaşan Başkan Akın, Malazgirt Zaferi’nden tam 851 yıl sonra, 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz'un vatanı kurtaran bir meydan okuma, Sultan Alparslan'ın ve kahraman askerlerinin emanetini muhafazaya yeminli bir iradenin tecellisi olduğunu belirtti.

 

 

Akın; “Büyük Taarruz, bir milletin en temel hakkının tam bağımsızlığının bedelini kanla ödediği, İngiliz emperyalizmine ve Yunan zulmüne karşı tek vücut olup direndiği Büyük Savaşın adıdır. Bir halkın Millet olma mücadelesinin, uyanışının, birleşmesinin, ayağa kalkıp destanlaşmasının adıdır. Hem Sultan Alparslan'a hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e milletimizin rahmet niyazlarıyla birlikte şükran duyguları hiçbir zaman eksilmeyecektir. Sultan Alparslan, Anadolu'nun kapılarını açtı, Mustafa Kemal Atatürk, 'Anadolu geçilmez' dedi. Bizlere vatan, bayrak ve millet sevgisini kutsal bir miras olarak bırakan ecdadımızı rahmetle anıyorum. Allah bizi vatanımızdan ayırmasın, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›