6.İnkumu Kum Zambağı Festivali sona erdi!

Bosna Hersek ve Bartın Belediyesi Halk Dansları topluluklarının oyunlarıyla ve spor müsabakalarıyla 19 Ağustos Cuma günü akşamı startı verilen Bartın Belediyesi 6.İnkumu Kum Zambağı Festivali Derya Uluğ konseri ile devam ederek geçtiğimiz gün ünlü sanatçı Kıraç konseri ile son buldu. Festivalde vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Bartın ilimiz tarihsel mirası, kültürel değerleri, el değmemiş doğal güzellikleriyle nice değeri içerisinde barındıran ve bu değerlerini koruyarak geleceğe aktaran örnek illerimizden birisidir. Her sokağında samimiyet, her hanesinde helal rızık mücadelesi olan Karadeniz’in İncisi Bartın bizim yüz akımız, gönül sarayımızdır. Böylesi şölenlerle, festivallerle bir araya gelmek, ortak değerlerimiz etrafında toplanarak bir ve beraber olduğumuzu göstermek, milli varlığımız adına ve geleceğimiz açısından umut vericidir” dedi.
Bu haber 2022-08-24 17:41:36 eklenmiş ve 130 kez görüntülenmiştir.

 

Yoğun katılım oldu!

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Büyük ilgi gören Bartın Belediyesi 6.İnkumu Kum Zambağı Festivali Kıraç konseri ile geçtiğimiz gün son buldu. Vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

 

 

Konserlere, Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Lünen-Bartın Kardeş Şehir Başkanı ve Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Milletvekili, Meclis Başkan Yardımcısı Rainer Schmeltzer ve eşi Renate Schmeltzer’e, Kardeş Şehir Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Aysun Aydemir ve eşi Prof. Dr. İbrahim Ahmet Aydemir, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Erol Demirkoparanoğlu ve Necmi Balık, Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Yönetim Kurulu Üyeleri ve MHP Amasra İlçe Başkanı Gürkan Özengi katılım sağladı.

 

 

Etkinlikler büyük ilgi gördü

 

 

Büyük ilginin olduğu etkinlikler 19 Ağustos Cuma günü Halk Dansları gösterileriyle başladı. Bosna Hersek ve Bartın Belediyesi Halk Dansları toplulukları performans sergiledi. Gösterilerin ardından da Festival etkinlikleri çerçevesinde 10-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Bartın Belediye Başkanlığı İnkumu Plaj Voleybol Turnuvasında ve Tenis Turnuvası’nda dereceye girenleri ödülleri taktim edildi.

 

 

Dereceye girenlere ödülleri verildi

 

 

33 takım ve 180 sporcunun katılım sağladığı Bartın Belediye Başkanlığı İnkumu Plaj Voleybol Turnuvası birincisi Afacanlar ve ikincisi Kabile takımları ile Master Erkekler 1, Master Erkekler 2, Kadınlar A, Kadınlar B, Kadınlar C, Erkekler A, Erkekler B ve Erkekler C kategorilerinde gerçekleştirdiğimiz Tenis Turnuvası’nda dereceye giren toplam 26 sporcuya ödüllerini Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, festival programı için Bartın’a gelen Lünen-Bartın Kardeş Şehir Başkanı ve Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Milletvekili, Meclis Başkan Yardımcısı Rainer Schmeltzer, Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir ve Belediye Meclis Üyeleri verdi. Belediye Başkanı Cemal Akın, turnuvaların düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek, dereceye giren sporcuları tebrik etti.

 

 

Derya Uluğ sahne aldı

 

 

Etkinliklerin ikinci gününde 20 Ağustos Cumartesi günü ünlü sanatçı Derya Uluğ sahne aldı. Konser öncesi gerçekleştirilen havai fişek gösterisi görsel şölen oluşturuldu. Etkinlik sırasında konser alanında olan çocuklar ve vatandaşlar bu muhteşem renk cümbüşünü izledi. Yaklaşık 10 dakika süren havai fişek gösterisi izleyenleri adeta büyüledi. Bazı vatandaşlar o anları cep telefonları kameralarına kaydederek ölümsüzleştirdi. Gösterinin ardından sahneye çıkan Derya Uluğ, Bartınlılara şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşattı. Konser sonunda Belediye Başkanı Cemal Akın, ünlü sanatçıya çeşitli hediyeler vererek, festival programına sağladığı katkı için teşekkür etti.

 

 

Kıraç hem coştu hem de coşturdu

 

 

Etkinliklerin üçüncü ve son günü 21 Ağustos Pazar günü ise ünlü sanatçı Kıraç Bartınlılarla buluştu.  Sevilen şarkılarıyla Bartınlıları coşturan Kıraç, söylediği şarkılar ve sahne performansıyla unutulmaz bir konsere imza attı. Keyifli geçen konserde binlerce vatandaş hep birlikte Kıraç’ın söylediği şarkılara eşlik etti. Sanatçıya daha yakın olmak isteyen hayranları fotoğraf makineleriyle gerekse cep telefonlarıyla görüntü çekmek için büyük bir uğraş verdi. Hiçbir taşkınlığın olmadığı konserde Kıraç, hayranları güzel bir gece yaşadı. Konser arasında sahneye gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, sanatçıya çeşitli hediyeler verdi. Başkan Akın’a teşekkür eden Kıraç, konserine kaldığı yerden devam edip hayranlarını gecenin geç saatine kadar coşturdu. Konser sonrası gerçekleştirilen havai fişek gösterisi de görsel şölen oluşturuldu. Kıraç konseri ile 6.İnkumu Kum Zambağı Festivali sona ermiş oldu.

 

 

“El Emeği Göz Nuru Pazarı” 4 gün açık kaldı

 

 

Gerçekleştirilen konserlerin yanı sıra “Üretken Belediyecilik” ve “Üreticiyi Pazarla Buluşturan Belediyecilik” anlayışıyla Bartın Belediyesi tarafından her hafta Pazar günleri kapalı otoparkta açılan “El Emeği Göz Nuru Pazarı” 6.İnkumu Kum Zambağı Festivali etkinlikleri çerçevesinde bu kez de İnkumu Karavanpark karşısında kuruldu. “Yerel Ticaretin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında kurulan pazarda el emeği ürünler misafirlerin beğenisine sunuldu. Hanımların evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru ürünleriyle ev ekonomilerine katkıda bulunmaları adına kurulan Pazar 18-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında açık kaldı.

 

 

Akın: “135 milyonluk bir proje yaptık”          

 

 

Konser öncesi açılış konuşması gerçekleştiren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Ağustos’un bu güzel Akşam’ında, yine beraberiz. Pandemi döneminde maalesef bu etkinlikleri yapamadık. Biliyorsunuz, biz Bartın belediyesi olarak geldikten sonra çok fazla etkinlik yapan bir belediye haline geldik. Çünkü Bartın, bir kültür şehri, Bartın bir sanat şehri. Bu sanat ve kültür şehrine siz yakışıyorsunuz. Bartın’da size yakışıyor.

 

 

Hatırlayan kardeşlerimiz bilir,2017 yılına kadar bu bölgede denize girmek bile sıkıntılıydı. Çünkü burada arıtmamız yoktu. Kenarlarda yosunlar vardı. Bizler ise bu yakışmıyor İnkumu’na dedik.135 milyonluk bir proje yaptık. Bu projeyle artık deniz de şansımız, hakkımız var. Tertemiz bir deniz var. Var ki mavi bayrak aldık. Hem de üç noktada iki seneden beri. Çok rahat ediyoruz artık, rahatça giriyoruz. Mikrop olmadan giriyoruz. Çok şükürler olsun 4 yıldan bugüne 13 tane cankurtaranımızla can kaybımız olmuyor. Yine göreve geldiğimizde, inanın günde 6 tane can kaybımız olabiliyordu. Artık olmuyor. Çünkü biz belediyeye geldikten sonra, baktık ki bu olmaz, can her şeyden önemli dedik, sizler bizim için her şeyden önemlisiniz dedik. Onun için de bir cankurtaran tesisatı kurduk. Zodyak botları aldık, Jetsky’ler aldık ve nihayetinde 3 kilometre boyunca dubalar koyduk. Çok şükürler olsun ondan da kurtulmuş olduk.

 

 

“Bu sadece burada bitmeyecek”

 

 

Festivalimiz 1 aydır devam ediyor. Kort tenisiyle başladı. On gün burada voleybol turnuvası oldu. Dün akşam folklor vardı. Yine bundan önce folklor şenlikleri vardı. Yine dün akşam ayrıca o kardeşlerimize ödüllerini verdik. Bu akşam Derya Uluğ konseri, yarın akşam da Allah nasip ederse Kıraç konseri devam edecek. Bu sadece burada bitmeyecek Bartın’da devam edecek.

 

 

“Bu etkinlikler devam edecek”

 

 

Ayın 26’sında yine sizlerin rahatlıkla vakit geçirebileceği 70 bin metrekare, içinde macera parklarının olduğu, gezilebilecek alanların olduğu, piknik alanlarının olduğu, kafelerin olduğu, Türk dünyası bilim adamlarının olduğu bir alanda KöyPark’ hizmete açacağız Bartın’da. Oraya hepinizi bekliyorum. Saygıdeğer dostlar, ücretsiz. Bartın belediyesinin parası var Allah’ın izniyle. Ücretsiz yapıyoruz oraları, sizler orada rahat edesiniz, gelesiniz diye. Sizler bizim kardeşimizsiniz, sizler bizim dostumuzsunuz. Ben sizlerin birçoğunuzun abisiyim, birçoğunun arkadaşıyım, birçoğunun kardeşiyim. Gerçekten bu pandemi dönemini inşallah atlattık diye düşünüyorum. Yine var ama bu aşılarla falan atlatıyoruz inşallah. Bu kalabalığı bulmak ne mümkündü, yan yana gelmek ne mümkündü. Torunlarımızı öpmek, kardeşlerimizi öpmek, babamızın, annemizin yanına girmek ne mümkündü. Çok şükür onu da hep beraber atlattık. Bundan sonra da inşallah olmaz diye düşünüyorum. Eylül’ün sonu itibariyle de Bartın’da kültür ve sanat şehri dedik. Kültür merkezi yapıyoruz. Yapımı bitti 5 katlı, Orada da kültür etkinlikleri ve sanatsal etkinlikler olacak. Eylül sonunda da onu açıyoruz. Oraya da bekliyorum ayrıca sizleri. Bizim folklor grubumuzda sadece 350 tane arkadaşımız var. Tiyatro da 250 arkadaşımız var. Yine burada uluslararası tiyatrolar günü oldu hatırlarsanız.5 gün devam etti. Bu etkinlikler devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

 

Durmaz: “Bartın bizim yüz akımız, gönül sarayımızdır”

 

 

Akın’ın açılış konuşmasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’da bir konuşma yaptı. Durmaz, “Bartın bizim yüz akımız gönül sarayımızdır” diyerek sözlerinin devamında:

 

 

“Bartın Belediyemizin 6.sını gerçekleştirildiği İnkumu Kum Zambağı festivalinde sizlerle bir aradayız. Sözlerimin başında ülkemizin iki ayrı ilinde meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Buradan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza cenabı Allahtan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Cenabı Allah ülkemizi, milletimizi her türlü afetten, beladan korumasını diliyorum.

 

 

Bartın ilimiz tarihsel mirası, kültürel değerleri, el değmemiş doğal güzellikleriyle nice değeri içerisinde barındıran ve bu değerlerini koruyarak geleceğe aktaran örnek illerimizden birisidir. Her sokağında samimiyet, her hanesinde helal rızık mücadelesi olan Karadeniz’in İncisi Bartın bizim yüz akımız, gönül sarayımızdır. Bartın demek Çekiciler Çarşısında el emeği, Galla Pazarında göz nuru demektir. Bartın demek Fatih Sultan Mehmet’in ‘Çeşmi Cihan alemin göz bebeği’ dediği Amasra demektir. Bartın demek teknolojinin yok edemediği Kurucaşile teknesi demektir. Bartın demek Ulusta Ulukaya Şelalesinden akan saf ve tertemiz su demektir. Bartın demek İnkumu plajına göç etmek demektir. Kısacası Bartın demek Türkün öz yurdu öz kültürü demektir. Bu tarih ve kültür şehrimizde muhterem Bartınlılarla gurur duyuyor Bartın için taş üstüne taş koyanlarımız için şükranlarımızı sunuyoruz.

 

 

“Bartınlı hemşerilerimiz Milliyetçi harekete kayıtsız kalmadı”

 

 

Bu anlamda ne mutlu bize ki Bartınlı hemşerilerimiz de Milliyetçi Harekete kayıtsız kalmamış her daim destekçimiz olmuştur. 3 dönemdir Belediye yönetimini sayın Cemal Akın’da partimize emanet eden aziz Bartınlılara teşekkür ediyorum. Aziz Bartınlılar yüzlerce yıllık medeniyet yürüyüşümüzde nice değerler üreterek insanlığa hediye etmiş bir milletiz. Acıları paylaşarak azaltıp sevinçlerimizi paylaşarak çoğaltmışız. Yakın zamanda Bartın’da yaşanan acılar devletimizin desteği ve sizlerin gayreti ile aşılmış, zor zamanlar birlik ve beraberliğimiz sayesinde atlatılmıştır. Bugünde burada sevincimizi paylaşmak üzere toplanmanız coşkunuzla bir arada olmanız son derece anlamlı ve önemlidir.

 

 

“Cenabı-ı Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın”

 

 

Böylesi şölenlerle, festivallerle bir araya gelmek, ortak değerlerimiz etrafında toplanarak bir ve beraber olduğumuzu göstermek, milli varlığımız adına ve geleceğimiz açısından umut vericidir. Bizler toplanamadığımızda dağılırız toplanıp bir araya geldiğimizde de güçlü oluruz. Tarihimiz bunların örnekleriyle doludur. Ayrıştığımız ve bir araya gelemediğimizde nasıl ki milli varlığımız tehdit altına alınmak istenmişse bir ve beraber olduğumuzda dünyaya nizam vermişiz. Adriyatikten, Çin Seddine Türkün ayak bastığı her coğrafyaya adaletle hükmetmişiz. Güneş bayrağımız olsun gök çadırımız diyerek Türkistan bozkırlarından çıktığımız Tuğran yolculuğunda 4 yüz çadırlık bir Türkmen beyliğinden Cihan imparatorluğuna yine birliğimiz sayesinde ulaşmışız. Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin.

 

 

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla…”

 

 

Muhterem Bartınlılar, bizler ayak bastığı her coğrafyada, fethettiği her yerde önce adaleti tesis eden ve bugün bile sancağının gölgesi gözlenen bir ecdadın evlatlarıyız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla insanın refahı için yaşayan, bugün bile gıptayla bakılan nice eser inşa eden bir medeniyetin insanlarıyız. Hanlar, hamamlar, kervansaraylar, imalathaneler yapan yüzyılların yıkamadığı köprüler inşa eden ama gönül köprüsünü de hiç unutmayan anlayışın temsilcileriyiz. Bu anlamda Milliyetçi Hareket Partili Belediyelerimiz sorumluluklarının bilincinde olarak göğsümüzü kabartan işler yapmaktadır. Çünkü biz vatan sevgisini millete hizmet etmenin en büyük gücü olarak görürüz ve yerel yönetimleri de bu sevginin en iyi göstereceği alanların başında değerlendiririz. Bu bakış açısıyla hazırladığımız ve Milliyetçi Hareket Partisine özgü yerel yönetim modeli olan ‘üretken Belediyecilik’ anlayışımız bahsettiğimiz bu görüşümüzün ve bilincimizin ürünüdür.

 

 

“Varlığınız bizi onurlandırmış coşkunuz bize güç katmıştır”

 

 

İnsanı gözetmeyen, insanı hissetmeyen, insanla ilgi kaygı beslemeyen Belediye yapraksız ağaç, susuz toprak gibidir. Bu bilinçle çalışıyoruz. 3 hilalin olduğu her yeri bu anlayışla işleyişe sokuyoruz. Hamdolsun Bartın Belediyemizin faaliyetleri bizleri hem memnun etmekte hem de gururlandırmaktadır. Bugün burada yine gördük ki Belediye Başkanımız yine gönüllere girmiş yüreğiyle gelenler, vicdanıyla konuşalar bu meydanda toplanmış. Varlığınız bizi onurlandırmış coşkunuz bize güç katmıştır. Varlığınızda coşkunuzda daim olsun. Bu vesile ile bizleri böylesi güzel bir etkinlikte buluşturan fedakar ve özverili çalışmalarıyla ‘üretken belediyecilik’ anlayışımızı en güzel şekilde uygulayarak Bartın’ımıza değer katan Bartınlının hayat standardını yükselten Belediye Başkanımız başta olmak üzere Belediye çalışanlarımızı, Meclis üyelerimizi, teşkilatımızı tebrik ediyorum. Bugün buraya gelen Bartınlılara ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Sözlerimi Ozanlar piri Dede Korkutun deyişiyle bitirmek istiyorum. ‘Devletli oğul olsa ocağının korudur, oğulda neylesin baba ölüp bal kalmasa, baba malından ne fayda başta devlet olmasa’. Türk milleti ebediyen var olsun. Ne mutlu Türküm diyene.”

 

 

Konuşmaların ardından 6.İnkumu Kum Zambağı Festivali Kıraç Konseri ile sona erdi.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Kıraç Derya Uluğ
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›