Bartın Emniyeti’nden başarılı dolandırıcılık operasyonu!

Bartın Emniyeti, geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan bir dolandırıcılık olayını daha aydınlattı. Gaziantep’de oldukları tespit edilen iki şahıs ilimize getirilirken daha önce firari oldukları dosyaları bulunan şahıslar çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bu haber 2022-08-20 16:46:10 eklenmiş ve 778 kez görüntülenmiştir.

 

Dolandırıcılık firarileri Gaziantep’te yakalandı!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

10 Mayıs 2022 günü Ulus İlçesinde meydana gelen dolandırıcılık olayından dolayı H.G. isimli şahıs 20 bin TL hesaba para yatırmak suretiyle mağdur edildiğini söylemesi üzerine Bartın Emniyeti harekete geçti.

 

 

Dolandırıcıların bu seferki yöntemi ise yabancı uyruklu şahıslar adına kayıtlı hatların takılı olduğu akıllı telefonlar oldu. Akıllı telefonlardaki bir uygulamayı kullanarak sadece internet aracılığıyla başka şahıslara ait telefon numaralarını klonlayan şahıslar, HTS kayıtlarında görülmeyecek şekilde tedbir alırken H.G’yi terör örgütü üyesi olmakla korkutarak para koparmaya ikna etti.

 

 

Yapılan çalışmalarla M.B. ve İ.H.Ş. isimli 2 şahsın hesaplarını kullandırmak ve parayı çekmek suretiyle olayın şüphelileri oldukları tespit edildi.

 

 

Ayrıca İ. H. Ş. isimli şahsın İstanbul ve Düzce olmak üzere iki ayrı dolandırıcılık olayında da paraların kendi hesabında toplandığı ve bu dosyalarda da firari olduğu tespit edildi.

 

 

Gaziantep’te oldukları tespit edilen şüphelilerin yakalanmalarına yönelik operasyon için ilimizden 4 polis memuru görevlendirilerek Gaziantep’e gönderildi.

 

 

Geçtiğimiz Pazartesi günü sabah 06.30’da eş zamanlı iki adrese yapılan operasyonla her iki şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.

 

 

Yapılan ev aramalarında; birçok telefon, sim kartı ve banka kartları ele geçirilirken operasyon sonrası yakalanan şüpheliler Bartın Emniyet Müdürlüğü görevlilerince ilimize getirilerek ifadeleri alındı.

 

 

M. B. isimli şahsın ifadesinde; İ.İ. isimli şahıs aracılığıyla banka hesaplarını para karşılığı kullandırdığını belirttiğinden, yapılan çalışma neticesinde İ.İ. isimli şüphelinin dolandırıcılık, hırsızlık ve adi suçlardan çok sayıda kaydı bulunduğu tespit edildi.

 

 

Yatırılan paraların toplandığı hesap sahibi İ.H.Ş.’nin ifadesindeki bilgiler üzerinde tespit çalışmaları yapılsa da soyut bilgiler olduğundan iddia ettiği şüpheli isme dayalı gerçek kişi tespit edilemedi.

 

 

16 Ağustos Salı Günü Ulus Adliyesine mevcutlu çıkartılan şüphelilerden M.B., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken İ.H.Ş. ise tutuklu yargılanması talebiyle Cumhuriyet Savcılığından mahkemeye sevk edildi.

 

 

Mahkemeden çıkan karar neticesinde her iki şahıs da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, 2022 yılı içerisinde meydana gelen 31 dolandırıcılık olayın tamamını aydınlatırken az sayıdaki firar olayları üzerinde başarı oranı yüzde 84’e ulaştığı bilgisi edinildi.

ETİKETLER : Bartın Emniyeti
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›