Uluslararası Tiyatrolar Buluşması İnkumu’22 başladı

Covid-19 Pandemi süreci nedeniyle iki yıl ara verilen “Bartın Belediyesi Uluslararası Tiyatrolar Buluşması İnkumu’22” başlarken program kapsamında buluşmada bu yıl toplam 132 drama veya tiyatro insanı ağırlanıyor, 17 şehirden 15 tiyatro topluluğu temsilcileri geliyor.
Bu haber 2022-08-18 10:45:12 eklenmiş ve 134 kez görüntülenmiştir.

 

Covid-19 Pandemi süreci nedeniyle iki yıl ara verilen “Bartın Belediyesi Uluslararası Tiyatrolar Buluşması İnkumu’22” 15 Ağustos tarihinde başladı.

 

 

19 Ağustos 2022 tarihine kadar devam eden Bartın Belediyesi Uluslararası Tiyatrolar Buluşması İnkumu’22 etkinlikleri kapsamında 15 tiyatro topluluğu ilimize gelerek çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

 

 

Program kapsamında Buluşmada bu yıl toplam 132 Drama veya Tiyatro insanının ağırlıyoruz. 17 şehirden 15 tiyatro topluluğu temsilcileri geliyor.

 

 

Ayrıca uluslararası olarak Irak, Azerbaycan, Bakü ve Kıbrıs olmak üzere 4 ayrı ülkeden de katılımcı ve temsilciler buluşacak.

 

 

Bartın’da drama ya da tiyatroyla ilgilenen ve başka kentlerden gelenlere 7 atölye lideri 8 ayrı workshop / atölye yapacak.

 

 

Bu liderler arasında Türkiye’den 3 akademisyen, Azerbaycan’dan 1 akademisyen bulunuyor.

 

 

Buluşma içinde 16-17-18 Ağustos tarihlerinde akşamları 21.00’den sonra İnkumu sakinleri için drama ve tiyatro performansları sergilenecek.

 

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Belediyesi Uluslararası Tiyatrolar Buluşması İnkumu'22 başladı. Ankara Bağımsız Tiyatro, Ankara Ethos Festivali, Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Bitlis Bölge Tiyatrosu, Bağdat Impossible Theatre, Bursa Tiyatro Araştırma Derneği, İstanbul Ayşegül Sağlam Tiyatrosu, Izmir Ritüel Tiyatro, Karabük Üniversitesi Tiyatro Kulübu, Kıbrıs Güney Mesarya Halk Tiyatrosu, Safranbolu Belediyesi Kent Tiyatrosu, Sinop Hayaller Tiyatrosu, Zonguldak Kilimli Özel Oyuncular Tiyatrosu, Zonguldak Sanat Tiyatrosu, Zonguldak Tiyatro Hanedan topluluklarının temsilcilerinden oluşan 100 kişinin katıldığı buluşmaya ayrıca, Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncusu Yıldırım Şimşek, Bilim Uzmanı Yıldız Kaya, Çagdaş Drama Derneği Başkanı Doç. Dr. Pınar Özdemir Şimşek, Dramaturg-Yönetmen Cem Kenar, Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Öğretim Üyesi Dr. Pınar Aŕık, Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Öztürk, İstanbul'dan Seramik Sanatçısı Ümit Uçay, Türkiye Tiyatrolar Birliği Başkanı Zafer Gecegörür gibi tiyatro bilim ve emek insanları eğitim ve söyleşi için etkinliklere katılıyor.16-17-18 Ağustos akşamları saat 21.00’de İnkumu’nda Belediye Tesisleri önünde performanslar sergilenecek olup tüm halkımız etkinliklere davetlidir” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›