40 milyon TL’nin üzerinde bir ek gelir ve gider bütçesi hazırlanacak!

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Ağustos Ayı gündeminde yer alan dosyalarla ilgili Meclis Üyelerine bilgi verirken bütçe gelirlerinin yukarı yönde revize edileceğini belirtirken yıl sonu gelirlerinin de 130 milyona ulaşmasını beklediklerini söyledi. 40 milyon TL’nin üzerinde bir ek gelir ve gider bütçesi hazırlanacağını aktaran Dursun, uzun zamandır alımını planladıkları iş makinalarının alımlarıyla ilgili de çalışmaların hayata geçirileceğini ifade ederken “Özellikle son yıllarda ilimizde yoğun yağan kar yağışlarında 2 bin 336 kilometrelik yol ağımızda Özel İdaremizin karla mücadelesine katkı sağlaması amacıyla İdaremizce belirlenecek olan köy muhtarlıklarına traktör ile kullanılacak olan kar bıçaklarının da alımları planlanacak” dedi.
Bu haber 2022-08-03 14:52:45 eklenmiş ve 110 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

 

 

Bartın İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları’na başladı. Ağustos Ayı Meclis Toplantılarının ilk oturumu Özel İdare Meclis Toplantı Salonunda İl Genel Meclis Üyeleri Ali Eyüpustaoğlu, Uğur Yılmaz, Göker Giray Gülsoy, Kadir Saraç, Bekir Karabacak, Ayhan Özçelik, Atnen Aydoğan, Bahattin Kazguç, Abdullah Kaleli, Nurdanur Metin ve Orhan Ölçek’in katılımıyla İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirildi.

 

 

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Dursun, 4 gündem maddesiyle başlayan Ağustos ayı toplantılarının ilk birleşimini gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirtirken 5 gün devam edecek meclis çalışmalarına katkı sağlayacak olan başta Meclis üyeleri olmak üzere tüm daire müdürlerine teşekkür ederken Meclis çalışmalarıyla alınacak olan tüm kararların Özel İdaresi’ne ve Bartın’a hayırlı olmasını diledi.

 

 

5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği her ayın ilk haftasında toplanan İl Genel Meclisinin geçmiş aylarda olduğu gibi yine Ağustos ayında da 5 günlük iş takvimi içerisinde Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak kararlara imza atacaklarını söyleyen Dursun, “5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu özel idareleri güçlü bir yapıya kavuşturdu. Bunun yanında birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Aynı değişim karar organı olan Meclis çalışmalarına da yansıtıldı. Bu kapsamda öncelikle Meclis çalışmalarının ana omurgasını oluşturan 5 yıllık hedefleri ortaya koyan stratejik planlanın hayata geçirilmesi başta olmak üzere yine performans planı ile çalışma yatırım programlarının hazırlanması ve buna bağlı bütçenin il genel meclisince onaylanması ve akabinde uygulamaya geçilmesi kanunun getirmiş olduğu bir reform olmuştur” dedi.

 

 

Her alanda değişim ve gelişim yaşandı!

 

 

Yapılan çalışmalarda Bartın’da her alanda değişimin ve gelişimin yaşandığını ifade eden Meclis Başkanı Dursun, KÖYDES yatırımlarıyla ilgili de değerlendirmede bulunarak şunları söyledi:

 

 

“7. Dönem Meclisi de her zaman bu anlayışla görev yapmıştır. Bartın’a katkı sağlayacak her karara büyük bir heyecanla imza atacağız. 2005 yılında çıkan 5302 Sayılı Özel İdare Kanunu hayata geçmesiyle birlikte tüm ülkemizde olduğu gibi Bartın’da da her alanda değişimin ve gelişimin yaşanmasına katkı sağladı. Bu kapsamda kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım ve içme sularında yaşamış olduğu ağır sorunların her yıl KÖYDES ve özel idare çalışmalarıyla desteklenerek büyük oranda çözüme kavuşturuldu. Yine 2022 yılı için de KÖYDES projeleri Özel İdare programları ve afet nedeniyle özellikle kırsal alanda oluşan hasarların giderilmesi için sağlanacak yeni ödenekler ile yaz boyunca yürütülecek çalışmalarla 2 bin 336 km’lik yol ağının öncelikle 600 km’lik ana gurup yollarındaki standart yükseltme çalışmaları devam edecek. Köy içlerindeki sıcak asfalt ve kilitli parke taşı ile yol yapım işlerinin zamanı iyi kullanarak devam ettirilecek. Yapılacak olan kapsamlı çalışmaların sonucunda 2 bin 336 km’lik yol ağının önemli bir bölümünde hedefe ulaşılacak. 17 yıl önce yüzde 23 seviyesinde olan asfalt oranının bugün yüzde 90’lara çıkmış olması tesadüf değildir. Bu süreç çok kolay geçmedi ve her anında büyük emekler var. Ayrıca her şeyden önce KÖYDES başta olmak üzere diğer hizmetlerimiz için ödeneklerin ilimize aktarılmasında yine çok büyük katkıları olan başta Ak Parti Gurup Başkanvekili Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere Bartın Valimiz Sayın Nurtaç Arslan’a ve Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum, uygulamada çalışan tüm personellerimize de kolaylıklar diliyorum. Bu çatı altında değişime imza atan 4, 5 ve 6’ncı Dönem Meclislerinin de bu süreçte çok büyük katkıları oldu. Geçmişten günümüze kadar İl Genel Meclisinde görev yapmış olan tüm arkadaşlarımıza da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

 

 

Bütçe gelirlerinde yukarı yönde revize gerçekleşecek

 

 

Meclis gündemlerini oluştururken her zaman içeriği önem arz eden gündemlerle çalıştıklarını aynı hassasiyetin Ağustos ayı gündemine de yansıtıldığını belirten Dursun, Ağustos Ayı gündemiyle ilgili Meclis’e bilgi vererek şunları aktardı:

“Ağustos Ayı Meclisinde karar aşamasına gelen 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanacak. Ağustos Ayı Meclisinin en önemli gündemi olan ek bütçe yapılması ile ilgili dosya. 2022 Mali Yılı bütçe döneminde İl Genel Meclisinde tahmini gelirlerin 85 milyon olarak onaylanan bütçenin 8. ayına geldiğimiz bu günlerde idaremize vergi gelirlerinden mutat olarak İller Bankasınca gönderilen paylardaki artış miktarlarının her ay için ortalama yüzde 50 civarında gerçekleşmiş olması nedeniyle yine bu artışların yıl sonuna kadar olan bölümünde de aynı şekilde gerçekleşeceğini ön görerek bütçe gelirlerinde yukarı yönde revize gerçekleşecek. Yıl sonu gelirlerinin de 130 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Sonuç olarak 40 milyonun üzerinde bir ek gelir ve gider bütçesi hazırlanacak. Bu çerçevede ihtiyaç duyduğu ödeneklerin tahsisi yapılacak. Yine son dönemlerde yaşanan afetlerin oluşturmuş olduğu hasarların giderilmesine de bu artışlardan kaynak aktarmaya özen göstereceğiz.

 

 

Bazı köy muhtarlıklarına kar bıçağı alınacak

 

 

Yine uzun zamandır alımını planladığımız iş makinalarının alımlarıyla ilgili de çalışmalar hayata geçirilecek. Özellikle son yıllarda ilimizde yoğun yağan kar yağışlarında 2 bin 336 kilometrelik yol ağımızda Özel İdaremizin karla mücadelesine katkı sağlaması amacıyla İdaremizce belirlenecek olan köy muhtarlıklarına traktör ile kullanılacak olan kar bıçaklarının da alımları planlanacak. Bu vesileyle yoğun kış şartlarında 100’lerce traktör ve iş makinalarıyla alanda karla mücadele işlerini çok daha etkili hale getirmeyi hedefliyoruz. İl Genel Meclisinde görüşülecek olan başta ek bütçemiz olmak üzere alınacak tüm kararların İdaremize ve İlimize şimdiden hayırlı olmasını diliyor, Meclis ve komisyon çalışmalarında tüm meclis üyelerimize kolaylıklar diliyorum.”

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Genel Meclisi Ağustos toplantı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›