“3Y ile geldiler 3Z ile gidecekler”

Haftalık değerlendirmelerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, iktidarı eleştirdi. İktidarın ekonomi modeliyle Türk şirketlerin battığını, yabancılar için “kelepir ülke” haline geldiğini ifade eden Karakaş, 15 Temmuz Anma programının da tam bir fiyaskoya döndüğünü belirtti. Karakaş, ayrıca “3Y yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar ile mücadele için geldiler, 3Z zorbalık, zulüm ve zam yağmurları ile gidecekler” dedi.
Bu haber 2022-07-29 10:27:02 eklenmiş ve 326 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, haftalık değerlendirmeleri kapsamında bir açıklamada bulundu.

 

 

İktidarı hedefine alan Karakaş, sert bir dil kullanırken “3Y yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar ile mücadele için geldiler, 3Z zorbalık, zulüm ve zam yağmurları ile gidecekler. 2002 yılında iktidara gelirken 3Y olarak adlandırdıkları; ‘Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklarla’ mücadeleyi, yargı ve devlet kurumları üzerindeki vesayeti kaldırmayı vaat ettiler, yolsuzluklar ve yasakları öyle çok sevdiler ki birbirlerinden ayrılamıyorlar. Yoksulluk iktidar seçkinleri dışında toplumun her hücresinde en acı şekilde yaşanıyor. Yasakları kaldırmayı, özgürlükleri genişletmeyi vaat ederek iktidara geldiler. Yasaklarda Uganda’yı bile geçtiler. Toplantılar, yürüyüşlerin yasaklanması artık olağan hale gelirken, festivaller, konserler, üniversitelerin mezuniyet törenleri yasaklanıyor. Yolsuzluklar ülke sınırlarının bile ötesine taşarak, normal devlet işleyişi haline getirildi” dedi.

 

 

“Yabancılar için ‘kelepir ülke’ oluyor”

 

 

Türkiye’nin yabancılar için kelepir ülke haline getirildiğini söyleyen Karakaş, “Altı ayda 10 bin 352 Türk şirketi kapandı. Aynı dönemde İranlılar, Ruslar, Suriyeliler, Afganlar, Etiyopyalıların da aralarında olduğu yabancılar ise 5 bin 371 yeni şirket açtı. İktidarın ekonomi modeliyle Türk şirketleri batıyor, yabancılar için ‘kelepir ülke’ oluyor” diye konuştu.

 

 

“Uyuşturucu baronlarının yeni adresi haline getirildi”

 

 

“Türkiye uyuşturucu baronlarının üssü haline mi geliyor?” diye soran CHP İl Başkanı Karakaş, açıklamasının devamında da “Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın 2022 Türkiye Uyuşturucu Raporu, ülkenin uyuşturucu baronlarının yeni adresi haline getirildiğini ortaya koymaktadır. Türkiye’nin uyuşturucu üssü olarak algılanan küresel imajı ve iktidar çevrelerinin Güney Amerika ülkeleriyle son dönemde artan kişisel siyasi dostlukları, iktidar yandaşlarına özelleştirilen limanların kokain ticaretinin adresi haline geldiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“Tam bir fiyaskoya dönüştü”

 

 

Son olarak da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamındaki anma etkinliklerinin de fiyaskoyla sonuçlandığını ifade eden Karakaş, “15 Temmuz anması tam bir fiyasko ile sonuçlandı. 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Raporu’nun yok edilmesi, iktidar cephesindeki suçluluğun telaşını gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ittifak ortağının yıldönümü anmasını sadece iki partinin katılımıyla Saraçhane Parkı’nda gerçekleştirmesi ve anma adı altında siyasallaştırma gayretleri tam bir fiyaskoya dönüşmüştür” dedi.

ETİKETLER : Cumhuriyet Halk Partisi Selim Karakaş
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›