Bartın’da vaka sayısı yükseliyor!

Sağlık Bakanlığı Covid-19 pandemisinde 11-17 Temmuz haftasına ilişkin rakamları kamuoyu ile paylaştı. Bartın’da da son iki gündür yeni vaka sayısı 300’ün üzerine çıktı. Hastanelerde başta acil servisler olmak üzere yoğunluk yaşanırken yetkililer, maske ve mesafenin yanı sıra Covid-19 aşılarının hatırlatma dozlarının ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.
Bu haber 2022-07-23 13:07:05 eklenmiş ve 96 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Covid-19 pandemisine ilişkin Temmuz ayının bayında yayınlanmayan rakamlar 11-17 Temmuz haftasını kapsayacak şekilde güncellenerek Sağlık Bakanlığı’nca kamuoyu ile paylaşıldı.

 

 

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre; bir haftada Türkiye genelinde toplam 226 bin 532 yeni Covid-19 vakası tespit edildi. Bu da günlük ortalama 32 bin 361 kişinin virüse yakalandığını gösteriyor.

 

 

11-17 Temmuz haftasında Covid nedeniyle 96 kişi hayatını kaybederken iyileşen hasta sayısı ise 124 bin 732 oldu. Yine bakanlığın verdiği bilgiye göre bu rakamlar ışığında salgının başlangıcından bu yana virüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 99 bin 184’e yükselirken toplam Covid-19 vaka sayısı da 15 milyon 524 bin 71’i buldu.

 

 

Bartın’da da yükseliş hızlı

 

 

Bu arada Bartın’da son iki gündür vaka sayısı 300’ün üzerinde. 19 Temmuz Salı günü 360 civarında pozitif vakanın tespit edildiği Bartın’da 20 Temmuz Çarşamba günü de 300’ün üzerinde yeni vaka çıktı. Türbe mevkiindeki Huzurevi ve bir özel bakım merkezindeki çok sayıda pozitif vaka olunca iki yer de karantinaya alındı.

 

 

Bartın Devlet Hastanesi de kapattığı Covid Yoğun Bakım ünitesini şimdilik 20 yatakla yeniden açtı. Bartın devlet Hastanesi’nin acil servisi günün hemen her saatinde vızır vızır çalışıyor. Yaşam tıp Merkezi ve AKTIP Özel Hastanesi de belirtileri Covid-19 ile uyumlu olan hastaları Covid-19 testi yaptırmaları için Bartın Devlet Hastanesi’ne yönlendiriyor. Bu iki özel tıp merkezinin acil servislerindeki doluluk da dikkatlerden kaçmıyor.

 

 

Basit önlemlerle korunmak mümkün

 

 

Her ne kadar önceki varyantlar kadar insan sağlığını olumsuz etkilemese de mevcut varyantın çok daha hızlı yayıldığına dikkat çeken yetkililer, bu noktada asıl korumanın bireylerin kendilerince alacakları mesafe ve maske gibi basit önlemlerle olabileceğine dikkat çekiyorlar.

 

 

Aşı en etkili kalkan

 

 

Elbette bu süreçte aşı en etkili korunma yöntemi. Bu yüzden hatırlatma dozunun tarihi geçmiş olanlara eksik aşılarını zaman kaybetmeden yaptırmaları uyarısında bulunan yetkililer, bunla ilgili tanımlamaların e-nabız ve Hayat Eve Sığar uygulamaları üzerinden yapıldığını hatırlatıyorlar.

ETİKETLER : Sağlık Bakanlığı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›