Bartın’da günlük vaka sayısı 200’ü geçti

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi yeniden kendini hissettirmeye başladı.
Bu haber 2022-07-20 14:38:06 eklenmiş ve 192 kez görüntülenmiştir.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada vaka sayısının kısa bir süre öncesine kıyasla 40 kat arttığına dikkat çekti. Vaka sayısındaki hızlı artışa karşın hastaneye yatışlardaki artışın sadece 3 kat olarak kayıtlara geçtiğine değinen Bakan Koca, hafif semptomlarla geçirilen rahatsızlığın bundan sonra her zaman hayatımızın bir parçası olacağını ve giderek gücünü kaybedeceğini savundu.

 

 

 

Bakan Koca’nın çizdiği tablo Bartın’da da pek farklı değil. Henüz hastaneye yatışlar noktasında endişe yaratıcı bir durum sözkonusu değil ancak, sadece 3-4 hafta öncesinde 5’i geçmeyen ilimizdeki yeni Covid-19 vaka sayısı önceki gün itibariyle 210’lu rakamlara ulaşmış durumda. Hal böyle olunca Bartın İl Sağlık müdürlüğü de filyasyon ekibindeki personel sayısını yeniden artırırken, ilimizde yapılan günlük testlerin 94 adetlik paketler halindeki part sayısını da 2’den 5’e kadar çıkardı.

 

 

Yetkililer vatandaşları virüs etkisini kaybetse de rehavete kapılmamaları, günlük yaşamlarını kısıtlamadan kişisel tedbirlerini alarak hastalıktan korunmaları, kapalı ortamlarda kalabalık olarak bulunmamaya bulunmak zorunda kalındığında ise maske ve mesafeye kişisel olarak dikkat edilmesinin önemine dikkat çektiler.

ETİKETLER : Fahrettin Koca
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›